“Ben her işi yaparım dönemi bitti”

Vali Mustafa Tutulmaz, iyi eğitilmiş ve donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Her işi yapan insan hiçbir işi yapmaz. Genelde kamuda iş aranıyor, kamuya girmeye çalışılıyor. Ben her işi yaparım dönemi bitti” dedi Vali Mustafa Tutulmaz, İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı desteği ile düzenlenen Dış Ticaret, Teorik ve Pratik [&hellip]

Vali Mustafa Tutulmaz, iyi eğitilmiş ve donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Her işi yapan insan hiçbir işi yapmaz. Genelde kamuda iş aranıyor, kamuya girmeye çalışılıyor. Ben her işi yaparım dönemi bitti” dedi

Vali Mustafa Tutulmaz, İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından Zafer Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı desteği ile düzenlenen Dış Ticaret, Teorik ve Pratik CNC eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldı.
İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam Uğur Kapar, Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, İscehisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Sav ile kursiyerler katıldı.
“HER İŞİ YAPAN İNSAN HİÇBİR İŞİ YAPMAZ”
İyi eğitilmiş ve donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Bu tür programlardan büyük mutluluk duyuyorum. Artık nitelikli üretimin temeli atılıyor. Sizlerin aldığı her türlü eğitim ileride ülkemiz adına büyük bir kazanımdır. Dünyada yerle bir olan ancak insan gücü ayakta kalan Japonya ve Almanya bu duruma çok güzel bir örnektir. İki ülke de yerle bir olmuştur ancak ayakta kalan eğitilmiş insan gücüyle 20-30 yıllık bir sürede yeniden dünyanın en gözde, ekonomik olarak en gelişmiş ülkeleri arasına girmişlerdir. Yani bizim buradan çıkaracağımız sonuç; bizim insanımızı eğitmemiz insanımızı geliştirmemiz, insanımızı donanımlı hale getirmemiz lazım. Her işi yapan insan hiçbir işi yapmaz. Genelde kamuda iş aranıyor, kamuya girmeye çalışılıyor. Ben her işi yaparım dönemi bitti. Çağımız uzmanlığın da kendi içerisinde uzmanlığına bölündü. Bizim işimizi bilerek yapmamız gerekiyor. İşte bu tür eğitimlerde bize ayrı bir değer katıyor. Bunlardan çok iyi faydalananlar vardır içinizde, biraz usulünden gelmiş olanlar vardır ama ben her zaman şunu derim: Bir kişiyi bile kazanabilsek bu bizim kazancımızdır. Bir kişi bile buradan aldığı eğitimlerle ya kendisi iş kurarsa ya da herhangi bir işyerinde çalışırken oraya artı değer katarsa bu ülkemizin artı değeridir.” dedi.
PRATİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ
Bir ay süre ile hafta sonları düzenlenen Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimine 27 kişi katıldı ve sertifika almaya hak kazandılar. İki ayrı dönemde düzenlenen Teorik ve Pratik CNC Eğitimlerine ise 57 kursiyer katılarak eğitimlerini tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerler ilk eğitimlerde haftada 4 gün olacak şekilde 10 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulama eğitimleri verildi. İkinci eğitim programında ise haftada 5 gün olacak şekilde 8 hafta ve 160 saat olarak teorik ve pratik CNC uygulaması eğitimi aldı.

Haber

Bakmadan Geçme