Ben hakem olacağım – Kocatepe Gazetesi

Vali Hakan Yusuf Güner, İGM üyelerine istişarenin son derece önemli olduğunu belirterek, önemli konularda ve tereddütlerinde kendisi ile istişare etmelerini istedi. Vali Güner: “Ben hakem olacağım” dedi Gömü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İGM toplantısının sonuna katılan Vali Hakan Yusuf Güner katılımcılara hitap etti.“SİYASETEN İDDİAM YOK”Gömü beldesinin bir destan hikayesi olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, [&hellip]

Ben hakem olacağım

Vali Hakan Yusuf Güner, İGM üyelerine istişarenin son derece önemli olduğunu belirterek, önemli konularda ve tereddütlerinde kendisi ile istişare etmelerini istedi. Vali Güner: “Ben hakem olacağım” dedi

Gömü Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İGM toplantısının sonuna katılan Vali Hakan Yusuf Güner katılımcılara hitap etti.
“SİYASETEN İDDİAM YOK”
Gömü beldesinin bir destan hikayesi olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, belde girişinde vatandaşlarla el sıkışması üzerine kendisinin siyasete gireceği kaygısıyla Belediye Başkanı Hakkı Tekin’in irkildiği espirisini yaptı. Siyaseten adaylık iddiası bulunmadığını söyleyen Vali Güner; “Bizim aday olmak gibi bir iddiamız yok. Öyle bir sevdamız yok. Biz bürokratız, işimizi yaparız. Ama bizim işimiz istisnai bir görev. Valilik hükümetin ve devletin temsilcisi konumunda. Gerek İGM Başkanımız gerek AK Parti İGM Grup Başkanı, gerek MHP Grup Başkanı ve CHP temsilcisi arkadaşımızla orutup hasbihal ettik. Bu davetten o şekilde haberimiz oldu.” dedi.
“ÖNEMLİ KONULARDA BENİMLE İSTİŞARE EDİN”
Tüm meclis üyelerine başarılar dileyen Vali Hakan Yusuf Güner, ilçe ziyaretleri sırasında iletilen taleplerin çok ekstrem talepler olmadığını söyledi. Vali Güner; “Rutin, Özel İdarenin yaptığı ve yapacağı işlerdir. Bu çerçevede bütçe çalışmalarınızı yürütmenizi tavsiye ediyorum. Önemli konularda mutlaka benimle istişare edin. Sonradan kararın idaesi, geri gidip gelme durumları olmasın. Özellikle tereddütle olduğunuz ve önemli konularda paylaşın. Bizim valilikte üçüncü ilimiz. Bundan önce de çeşitli ilçelerde çalıştık. Yaşadığımız örnek olaylar ve tecrübeler var. Sizlere yardımcı olmaya çalışır, İGM kararlarına her zaman için bizler destek oluruz. Sizlerin iradesi sonuç itibari ile bizler için pusula görevi yapıyor. Şunu hiçbir zaman unutmayın; İl Özel İdaresi’nin başı Vali’dir. İl Özel İdaresinin hesap ve kitabını Vali yürütme anlamında taşır. İfa ve icraat makamı da Vali direktifleri çerçevesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’dir. Benim hakemliğime her zaman başvurabilirsiniz. Ben her zaman objektif karar veririm. Önce devleti sonra hükümetimizi temsil ediyorum. Ben hakem olmak istiyorum.” diye konuştu.
VATANDAŞ İLETİLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİLSİN
Şu ana kadar tespit ettiği ya da kendisine intikal eden hiçbir sorun olmadığını ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, bu nedenle tüm İGM üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın çok güzel bir il olduğunu vurgulayan Vali Güner; “Afyonkarahisar yaşanmaya ve çalışılmaya değer bir il. Herşeyin güzelini hakkeden bir il. Özel İdaremizin zaten bütçesi belli. Bu çerçevede yapılabilecek ihtiyaçlar da belli. Vatandaşların bizlere ilettiği sorunları mutlaka değerlendirmeye alın. Mutlaka gözden geçirin. Hepinize başarılar diliyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Halka hizmet Hakk’a hizmettir. Hangi görüş ve düşünce de olursak olalım bizim temel paydamız Afyonkarahisar’da yaşayan insanlardır.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme