'Ben buradayken, Afyon büyükşehir olur'

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'ın güzel bir il olduğunu, hızla geliştiğini söyledi. Güner, 'Ben buradayken Afyonkarahisar'ın büyükşehir olacağına inanıyorum' dedi Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Güner, Afyonkarahisar'ın büyükşehir olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Güner, 'Afyonkarahisar çok güzel bir il. Çok gelecek vaat eden bir il, bunu her [&hellip]

“Ben buradayken, Afyon büyükşehir olur”

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’ın güzel bir il olduğunu, hızla geliştiğini söyledi. Güner, “Ben buradayken Afyonkarahisar’ın büyükşehir olacağına inanıyorum” dedi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Vali Güner, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Güner, “Afyonkarahisar çok güzel bir il. Çok gelecek vaat eden bir il, bunu her yönüyle görmek mümkün. Afyonkarahisar’ın her yerinde çok ciddi ve önemli iş ve işlemlerde bulunuluyor. Belediye Başkanımız bu doğrultuda peyderpey büyük bir gayret içerisinde çalışmalar sürdürmektedir. Afyonkarahisar büyük şehir olduğunda imar konusunda gerçekleştirilen tüm iş ve işlemlerde belediyemiz yetkili olacak. Bu anlamda sadece belediyemiz merkezde değil tüm ilçelerde de çalışmalarını en iyi şekilde yürütecektir. İnanıyorum ki bu süreç çok fazla olmayacak. Ben buradayken Afyonkarahisar’ın büyükşehir olacağına inanıyorum. Yaptığımız çalışmalar ve ölçülen skalalar doğrultusunda bunun olabilme oranı çok yüksektir” dedi.
İLK HEDEF VALİLİK BİNASI
İlk aşamada Valilik Binası’nı taşımayı hedeflediğini söyleyen Vali Güner, “Benim şimdi birinci hedefim Valiliği taşımak. Geldiğim günün ertesi günü gittim Hükümet Konağına. Belediye Başkanımızı da götürdüm, beraber baktık ve bu hedefi koyduk. Şuanda kısa vadede üzerinde en ciddi durduğum şey bu konudur. Her gün uğruyorum, Hükümet Konağına ivedilikle taşınacağız. 1 Kasım günü Belediye Başkanımızla bitse de bitmese de 1 Kasımda yıkımını başlatıyoruz. Ayrıca gelen komutanlarımızla konuştuk onlar bize bir mektup yazacaklar ve önerilerini bildirecekler. Yani onlarından dışarıdan bir göz olarak, asker olarak bakacaklar, çünkü askerlerde asker boyutuyla bakıyorlar. Onların tavsiyeleri olabilir onları değerlendireceğiz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, o yüzden namazdan da hiç şüphemiz yoktur. Her türlü tavsiye ve eleştiriye saygı çerçevesinde olmak kaydıyla ve samimi olmak şartıyla açığız. Yapabildiklerimizi yapabiliyoruz deriz, yapamadıklarımızı neden yapamadığımızı izah ederiz. Zaten biz bunun için varız burada. Bizim varlık sebebimiz bu” ifadelerini kullandı.
YENİ YÖNETİM TARZINA ALIŞIN
Yeni bir yönetim tarzı ile Afyonkarahisar’ı yöneteceğini kaydeden Güner, şöyle devam etti:
“Bundan sonra sadece devletin değil halkın kucaklandığı bir Valilik modeli göreceksiniz onu açıkça söyleyeyim. Bu benim kendi yaklaşımımdan kaynaklanan bir şeydir. Daha fazla devletten ziyade halkla temas etmeye çalışacağız. Halkla kucaklaşmaya çalışacağız. Ve halkın her kesimiyle yani fakiri de dışlamayacağız, zengini de dışlamayacağız. Öksüzü de dışlamayacağız, ailesi aşireti olan insanı da dışlamayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Bir kesimin parçası değil, her kesimin parçası olmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada bulunmamızda bunun bir göstergesi. Bakın benim de Belediye Başkanımızın da o kadar işimiz var. Vatandaşımıza önem verdiğimiz için şu anda buradayız. Halk söz konusu olduğunda bütün işler durur.”
TRAFİK İÇİN İNCELEMELER YAPILACAK
Trafik sorunun çözülmesi için bir proje hazırlığı içinde olduklarını aktaran Vali Güner, “Ulusal Trafik Güvenliği ile ilgili proje devam ediyor. Onda herhangi bir problemimiz yok. Yalnız bunu daha ölçülebilir, daha farkındalık yaratabilir şekilde mevcut emniyetin hazırladığı güvenlik trafik projesi içerisinde bu projede alt bir proje olarak yer alacaktır. Bir proje dediğin zaman makro altında alt projeler vardır. Mesela okul servis araçlarıyla ilgili konuyu milli eğitimle bu proje içerisinde belediyemiz kararlaştıracak. Güvenli trafik ile ilgili uluslararası sağlık örgütünden görevliler ile emniyet müdürlüğümüz koordine edecek. Alt projeleri kurumlar kendi aralarında koordine edecekler. Durakları gezecekler. Otobüs hatlarına bakacaklar. Otobüs firmalarına bakılacak. Mesela şoförler Odasıyla emniyetin ortak bir projesi olacak. Minibüs şoförünün kıyafeti nasıl olmalı, polisin müdahalesi nasıl olmalı. Şoförün dinlediği müzik nasıl olmalı. Şoförün kornası nasıl olmalı” dedi.
EGZOZ VE KORNAYA ÖNLEM
Güner, şöyle devam etti:
“Trafik tescil büromuz araç alanlara galericilere araç satanlara, piyasada gezen araçlara havalı eksoz ve korna kullanmamaları çalışma yapacaklar. Gerekirse ben genel bir valilik emri alacağım. Ona göre de Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve galeriler işbirliği yapacaklar. Kabahatlar Kanunu’na göre para cezası keseceğim. Bunların hepsi oluşturulacak çalışma modülünün olacak. Ancak takdir edersiniz ki bir projenin oluşması için mevcut durum analizi yapmak gerek. Mevcut durum analizini sahaya taşımak lazım. Sahayı görmekle, sahaya hakim olmakla, problemleri bilmekle oluşur. Şu anda biz işin doğrusu mevcut durum analizi yapıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

İNSANLARIN GÖZLERİ DOLMALI

Zafer Kutlamaları hakkındaki görüşlerini de açıklayan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Ogünleri anlamak için göz yaşı dökmeliler. Resmi seremonilerle insanlar o duygu ve düşünceyi yakalayamıyorlar. İnsanlar o anı yaşayarak elde ediyor. Buda görsel efektlerle, çok özel sanat faaliyetleriyle yapılabiliyor. Bunun içinde para ve kaynak gerekiyor. Ben memleketimizin gururu hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanımıza bir kez daha Vali olarak şükranlarımı ifade ediyorum. Birçok insan birçok şeyi söylüyor ama yapmak en zor ve en ciddi olanı” dedi.

Filistinli kardeşlerimize kucak açtık

İsrail’in saldırılarında yaralanan Gazzeliler’e Afyonkarahisar’ın kucak açtığını hatırlatan Vali Güner, şu ifadeleri kullandı:
“Filistinli yaralı kardeşlerimizin ilimize intikali için dün gece 12.30’a kadar Belediye Başkanımızla beraber koordinasyon yaptık, bütün kurumları koordine ettik. Ve saat gibi işleyen bir sistem oluştu şu anda. Arkadaşlarımız gelen misafirlerimizi belirlenen kriterlere göre misafir ediyorlar. Onlara Afyonkarahisar’ın hem güzelliğini, sıcaklığını, milli manevi duygularını, hem de memleketimizin ülkemizin insanlık onuruna verdiği değeri güzel bir şekilde hissettiriyorlar. Afyonkarahisar’ın böyle bir hizmeti sunmuş olması Afyonkarahisar’ın büyük bir prestiji, büyük bir saygınlığı ve büyük bir hizmetidir. Aslında Zafer Haftası kutlamaları içerisinde en büyük farkındalıklardan birisi de milli mücadelenin ruhuna uygun olarak gariban insanların gariban halkın ezilmesine esaretten kurtulmasına uygun en güzel programlardan birisi de Afyonkarahisar Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğünün koordinesinde yabancı ülkede düşman toprakları altında olan insanların, baskı zülüm altında olan insanların burada tedavi ve misafir ediliyor oluşu olmalıdır. Bence bu 30 Ağustos’un en büyük programın güzelliği zenginliği, gözden kaçırılmaması gereken boyutu budur. Yani biz bu sene 30 Ağustos’u ruhuna anlamına en uygun şekilde dün akşamki güzel ve düzenli koordinasyon sonucunda hizmeti sunarak ifa ve icra ettik diye düşünüyorum.”

Daire müdürlerine net mesaj

Vali Güner, kurum müdürlerinin proje ürüten kişiler olması gerektiğinin altını çizdi. Güner, “İnsanlar bir takım görevlere talip oluyorlarsa yada bir takım görevlere insanlar layık görülüyorsa bazı başarıları ortaya koymaları lazım. Yani ben koltuğu aldım, artık bu koltuk benimdir, kimse bana dokunamaz, bende kafama göre hareket ederim anlayışına müsaade etmeyeceğiz. Her daire müdürünün en az iki tane projesi ve onlarca hedefi olacak. Bunu yapmayan daire müdürü benimle çalışamaz. Tekrar ediyorum istediği kadar ben siyasi bir takım referans var, başarım var derse projesi olmayan hedefi olmayan daire müdürü benimle çalışamaz. Ben vatandaşın yanındayım. Daire müdürünün yanında değilim. Eğer taraf olmam söz konusu olursa benim tarafım vatandaşın yanındadır” dedi.

Bakmadan Geçme