Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belli odakların değil, halkın valisiyim”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Belli odakların değil, halkın valisiyim"

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner göreve başladığı 2014 Nisan ayından 2015 yılı Aralık ayına kadar geçen 1,5 yıllık çalışma sürecini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Toplantı Valilik salonunda yapıldı.

“AFYON 3. GÖREV İLİM”

Vali Hakan Yusuf Güner, yaklaşık 1,5 saat süren basın toplantısına göreve geldiği günden bu yana benimsediği yönetim anlayışı ve bu çerçevede yürütülen çalışmaları anlatarak başladı. Kırıkkale ve Tunceli Valilikleri ardından Afyonkarahisar Valiliği’nin kendisinin 3. görev yeri olduğunu söyleyen Güner; “Valilik görevinde 7 yıllık bir süreçteyim. Bu anlamda biz vali olarak görev yaptığımız illerde belki biraz ortalamayı bozar bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Ama aşağı yukarı bütün illerde hareket tarzımız birbirine benzer” dedi.

AÇIK-ETKİN-SONUÇ ODAKLI YÖNETİM

Afyonkarahisar Valiliği görevine 2014 yılının Haziran ayı sonunda başladoığını 1,5 yıllık görev süresine ulaştığını aktaran Vali Hakan Yusuf Güner kurguladığı “Birlikte Yönetim Modeli” hakkında bilgi aktardı. Vali Güner; “Birlikte Yönetim Modeli denildiğinde; Öncelikle açıklık, arkasından katılımcılığı sağlamayı ve kimseyi kimseden ayırt etmeden daha sonra etkinliği, arkasından sonuç odaklılığı, daha sonra koordinasyon ve Projeli Yönetim Modelini oluşturan bir yönetim anlayışını kast ediyoruz” diye konuştu.

AFJET’İN KAPASİTESİ GÜÇLENDİRİLDİ

Vali Hakan Yusuf Güner, “Birlikte Yönetelim” başlıklı sunumunu da çeşitli alt başlıklarda aktardı. Görev süresini kapsayan Haziran 2014-Aralık 2015 tarihleri arasında ilde gerçekleştirilen çalışmaları grafik, tablo ve fotoğraflarla desteklenen slayt sunumu eşliğinde anlatan Vali Güner; “Jeotermal enerji işletme şirketi AFJET 1994 yılında kurulup, kurumsal kapasitesi güçlendirilen ve açıklığa dayalı bir yönetim anlayışına geçirilmiştir. AFJET A.Ş ile ilgili olarak ısıtma sistemleri, termal turizm hattı, rezervuar geliştirme çalışmaları, elektrik üretimi, çamaşır yıkama ve kurutma makinesi, maden suyu üretimi ve meyve sebze kurutma makinesinin fizibilite çalışmaları yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

AFJET A.Ş. sisteminin güçlendirilmesi öncesinde çok sayıda şikayet aldıklarını hatırlatan Vali Hakan Yusuf Güner, tüm bu problemlerin kurumsal realizasyon akabinde çözüldüğünü söyledi. AFJET tarafından çıkarılan dergi ile abonelere yapılan iş ve işlemlerin anlatıldığını belirten Vali Güner; “Şeffaf kriterlere dayalı vatandaşlara tüm bilgilendirmenin yapıldığı bir yönetim anlayışımız var. Afyonkarahisar kamu yatırımları izleme sistemleri oluşturuldu. İsteyen herkes valilğin www.afyonkarahisar.gov.tr internet adresinden kamu yatırımlarına ilişkin bilgileri takip etmesi mümkündür” ifadelerini kullandı.

YAZILI BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Muhtar Bilgi Sistemi’nin de (MSB) etkin ve şeffaf hale getirildiğini belirtilen Vali Güner, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerinn www.muhtar.gov.tr adresinden elektronik ortamda ilgili kurum ve kuruluşlara ilettiklerini kaydetti. Vali Güner şöyle konuştu: “Bugüne kadar 196 talep bekletilmeksizin ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilerek sonuçlarından 15 gün içerisinde muhtarlara cevap verilmiştir. Afyon’da 17 ilçe kaymakamlığınca vatandaş odaklı ve açıklığa dayalı bilgilendirme bültenleri hazırlandı. Ayda bir ya da üç ayda bir bu bültenler yayınlanıyor. Böylece kaymakamlıklarca yapılan çalışmaların özeti vatandaşların bilgisine sunulmaktadır.”

226 TALEP YERİNE GETİRİLDİ

Afyonkarahisar’ın 17 ilçesini ziyaret ettiğini bu ziyaretlerinde, muhtarların köyleri ile ilgili ilettikleri taleplere ait sonuç raporları hazırlandığını anlatan Güner şunları söyledi: “Hazırlanan raporlar iletildi. Şu ana kadar toplam talep sayısının 720’dir. Bunlardan 280 muhtar talebi kayıt altına alınmıştır. Bugüne kadar 226 talep yerine getirildi. Bu konudaki çalışmalar halen devam ediyor. SYDV çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar tespit edilerek ihtiyaçların ikamesi etkin bir şekilde sağlanması amacıyla personel kapasitesi arttırıldı. Çalışmalar açıklık ilkesi gereğince SYDV Dergisinde her 6 ayda bir yayımlanıyor. Bu yıl yaklaşık 8 bin 750 aileye 11 milyon TL nakdi yardım, 2015 yılında yaklaşık olarak 2.750 aileye 1 milyon 310 bin TL ayni yardım yapıldı. Altı ayda bir SYDV’nca yapılan çalışmaların özetlendiği dergi isteyenlere veriliyor.”

VİZYON REHBERİ ANLAŞILAMADI

2015-2019 dönemini kapsayan Kültür Turizm Eylem Planını anlatan Vali Hakan Yusuf Güner, yerel paydaşlarla birlikte hazırlanan planın 5 ana bileşen ve 58 adet eylemden oluştuğunu söyledi. Vali Güner; “Plan kapsamında 2015 Eylül ayında birinci değerlendirme toplantısı yapıldı. 2016 yılı Mart ayında da ikinci değerlendirme toplantısının yapılacak. İlimizdeki paydaşların görüşünün alındığı bir vizyonu ve buna ait bir rehber ilk defa oluşturuldu. Afyonkarahisar Vizyon Rehberi adı altında oluşturulan bu rehber kamu kuruluşları, yerel paydaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlandı. Termal, tarih, taş, taarruz, tat, tedavi, tin, tüf, toprak, tabiat ve teknoloji şeklinde 10 artı 1 tema üzerinde kurgulandı Afyon’un artık dinamik bir vizyonu var. On adet vizyon proje sonuçlandı. Türkiye’de ki 2023 algısı Afyonkarahisar’a yansıdı” ifadelerine yer verdi.

EYLEM PLANI YAPILDI

Afyonkarahisar Valiliği’nin yönetimde ki dinamizminin yeni logo tasarımına yansıdığını belirten Güner şu ifadelere yer verdi: “Tarihin her karesinin canlı şahidi olan Afyonkarahisar Kalesi, yeni Valilik Binası ve Utku Anıtı gibi şehrin değerleri yeni logomuza dahil edildi. İlde ki paydaşların katılımı ve önerileriyle ‘Yerel Ekonomik Gelişme Programı ve Eylem Planı’ hazırlandı. Eylem Planı’na yerel aktörler de katıldılar. Başkanlığımız da oluşan komisyonca hazırlanan bir strateji belgesi var Öncelikli olarak 3 eksenin yani turizm, ulaşım ve sanayi analizi yapıldı. Üç sektöre odaklı eylem planı hazırlandı. Bu eylem planı uygulanması için kurumlara gerekli talimat verildi.”

MERKEZ ETKİN TAKİP SİSTEMLİ

Eylem Planının, TR33 Bölge Planı ve Vizyon Rehberi ile uyumlaştırılarak özellikle kamu ve özel sektör yatırımlarının daha etkili ve etkin bir şekilde yönetilmesinde rehber olacağını belirten Güner; “Çalışmaları devam etmekte olan insan ve toplum, afet yönetimi ve kentsel hizmetler eksenleri üzerindeki eylem planı da 2016 yılı içerisinde yayımlanacak. Valilik Proje Üretim ve Koordinasyon Merkezi kuruldu. Bu merkezde etkin bir uygulama ve takip sistemi oluşturuldu. Başkanlığımız koordinesinde çalışmalara başlandı. Her ay yürütülen projelere ilişkin değerlendirme ve istişare toplantılarını başkanlığımız da veya vali yardımcısı başkanlığında yapılmaktadır” dedi.

OCAK’TA 167 HEDEF DEĞERLENDİRİLECEK

Valiliğe bağlı kuruluşlarda etkinliği sağlamak için Hedeflere Göre Yönetim Modeline geçildiğini belirten Vali Güner, bu model kapsamında 2015 yılı ilk 6 ayına ilişkin hedefler ve yapılan çalışmaların özetlendiğini, 2016 yılı Ocak ayı içerisinde 2015 yılının ikinci 6 aylık 167 adet hedefin değerlendirildiği bir toplantı yapacağını açıkladı. Güner; “Bu model vatandaşlara daha iyi bir hizmetin nasıl verileceğine ilişkin bir rehber niteliğindedir. 2016 Yılının Ocak ayında Vali Yardımcıları tarafından gerçekleştirilecek kurumsal denetimlerde kurumlarımızın belirlediği hedefler doğrultusunda çalışmaların yürütülüp yürütülmediği kontrol edilecektir” diye konuştu.

MERMER TEŞHİR MERKEZİ KURULACAK

Bölgede ilk defa yapılacak olan “Mermer Sektöründe Katma Değerin ve İhracatın Artırılması” isimli güdümlü projenin etkin bir şekilde uygulanacağını bildiren Güner; “ZEKA tarafından sağlanan mali destek programları kapsamında Afyonkarahisar’a yaklaşık olarak 24 milyon TL destek sağlandı. Ayrıca 200 kişilik de istihdam alanı oluşturuldu. Bölgesel gelişmenin hızlandırılması ve bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirmesi amacıyla katma değerler üretmek adına güdümlü projeler ZEKA tarafından desteklendi. 5.5 Milyon TL’ye mal olması öngörülen ve yüzde 75’i ZEKA tarafından desteklenen proje kapsamında, Mermer Teşhir Merkezi kurulacak. Bu merkezde mermer sektöründe çalışan işçilere eğitimler verilerek, mermerden yeni ürünler üretilmesi konusunda inovasyon niteliğinde çalışmalar yapılacak” şeklinde konuştu.

BOLVADİN’DE BESİ OSB KURULACAK

Hayvancılık sektörü konusunda ihtisaslaşmaya dayalı OSB oluşması ile ilgili çalışmaların etkin bir şekilde yürütüldüğünü Güner; “Bolvadin’de planlanan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ile 400 kişilik istihdam alanı oluşturulacak. Yılda 9 bin 550 adet büyükbaş hayvanın beslenmesi planlanlanıyor. OSB’deki işletmelerin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere planlanması yapılacak olan yeni ihtisas OSB, işletim modeli olarak da Türkiye’de ilk ve tek olması hasebiyle örnek konumunda olacaktır. Proje, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca onaylanmıştır” ifadelerini kullandı.

OKUL MÜDÜRLERİ KARNE ALACAK

Okul Müdürlerinin performans ve etkinliklerine yönelik bir çalışma düzenlendiğini dile getiren Vali Güner şu ifadelere yer verdi: “Toplam 316 Okul Müdürü 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında değerlendirildi. Öğretim yılı sonunda okul müdürlerimizin performanslarının yeniden değerlendirilip karneleri verilecek.”

AFYON VAKIF ESERİ ZENGİNİ

Afyonkarahisar’da vakıf eserlerinin abu derya olduğunu söyleyen Vali Güner şöyle konuştu: “Vakıf eserleri çalışmaları etkin bir şekilde yürütülmektedir. 2014 yılı Haziran ayı öncesine ait 6 adet yatırımın yanısıra, Yoncaaltı Camii Restorasyonu, Arap Mescit Restorasyonu, Kabe Mescidi Restorasyonu, 1. Nolu Vakıf İş Hanı Onarım, Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Hamamı Restorasyonu, Keçepazarı Camii Proje Yapımı, Aynioğlu Camii Proje Yapımı, İmaret (Sinan Paşa) Camii Cam Cephe Yapılması, Feriz Hoca Camii Proje Yapımı, Taş Camii Proje Yapımı, Çarşı Camii Proje Yapımı, Hamzapaşa Hamamı Onarımı Restorasyonu olmak üzere 12 yeni işin daha ilave edildi. Çalışmalar devam ediyor.”

PROJECİ, BAŞARILI KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR

“Ben Afyonluyum filanca kurumun bilmem kaç senelik müdürüyüm. Bana dokunmayın anlayışını kesinlikle kabul etmem.” diyen Vali Hakan Yusuf Güner şunları söyledi: “Çalışan nasıl hizmet edeceğini düşünen, planlayan daire müdürlerine ihtiyacımız var. Başarılı ve etkin bir şekilde yürütülen projelerde emeği geçenler odacısından kurum müdürüne kadar unutulmuyor. Başarı ödüllendiriliyor. Başarısızlığın da gereğini yapıyoruz. 2012 yılından beri bitirilemeyen Valilik Hizmet Binasını göreve başladıktan sonra sonuç odaklı bir şekilde hizmete açtık. 2012 yılında başlayan A blok çalışması, 2014 yılı Haziran ayında hızlandırıdı. 29 Ekim 2014’te tamamlandı. Kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması ve hizmetlerin tek noktada toplanması için çalışmalara ara verilmeden devam edilmektedir. Valilik yeni binasına fiziksel bütünlüğü sağlayacak şekilde B blok da dahil edildi. Çalışmalar 5 ayda sonuç odaklı olarak hızlı bir şekilde tamamlanmıştır. Ali Çetinkaya Kız Endüstri Meslek Lisesi yeni binasına taşınınca, tahsis değişikliği yapıldı. Bina valilik kampüs alanı olarak belirlenen yerde B Blok olarak adlandırılarak 17 Ağustos 2015 tarihinde hizmete girdi.”

KALE ÇEVRESİNE EL ATILACAK

20 yıl önce temeli atılan Polis Moral Eğitim Merkezinin hızlı bir şekilde eksikliklerinin giderildiğini aktaran Vali Hakan Yusuf Güner, bu binanın gezilmesini tavsiye etti. İnşaatı devam eden Müze ve Kültür kompleksinin, sonuç odaklı bir şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilerek hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyleyen Güner; “Bin kişilik olimpik yüzme havuzu kullanıma hazır hale getirilip Belediye’ye teslim edildi. Tarih kültürü kapsamında gezi otobüsü hizmet veriyor. Tarihi Kocatepe Alanının 3D Boyutlu Filmini hazırlattık. Kent Gezi Haritası, İllüstrasyon Haritası ve Dijital Ortamda Sanal Tur CD’si hazırlandı. Afyonkarahisar kısa tanıtım filmi çekildi. Karahisar Kalesi ve çevresinin Kentsel Sit Alanı Turizm Yönetim Planı Çalışmalarına 2016 yılında başlanacak” dedi.

15 TALİMATIN GEREĞİ TAMAM

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun il ziyareti sırasında şahsına verdiği 15 talimatı büyük işler olmasına rağmen yerine getirdiğini aktaran Vali Güner; “Sayın Başbakanımızın verdikleri 15 talimat valiliğe bağlı ve bağlı olmayan pek çok kurum kuruluşu ilgilendiren büyük işler olmasına rağmen sanki 15 günlük süreçte hal olacak şekilde tamamladık. Bunlar bizim için büyük işler değildi. Ama ilgili kurum ve kuruluşların sürdürürlükleri önemli. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak ödenek geldi. 2016 yılı içerisinde Valilik ve Belediye arasında protokol yapılarak Belediye tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanılacak. İşgücü parametrelerinde, işe yerleştirme performansına göre 2013 yılında Türkiye 25. iken şimdi ilimiz Türkiye birincisidir. Halk Eğitim Merkezi 7-24 çalışma mantığına göre Kişisel Gelişim, Mesleki Eğitim, Okullar Hayat Olsun ve Okuma-Yazma Kurslarında 34 bin 248 kursiyere hizmet verilerek yüzde 300 artış sağlandı. Salar-Şuhut Yoluı yatırım programına alınarak bölünmüş yol çalışmalarına başlandı. Bu yol ölüm kavşağı olmaktan çıktı. Özdilek kavşağı üst geçit yapım işi 2015 yılı yatırım programına alınacak. Günlük 150 bin aracın geçişi sağlanacağın proje bedeli 47 Milyon TL’dir” diye konuştu.

AFYON ZAFER’İN BAŞKENTİ

Şehrin en yüksek proje bedelli kamu yatırımı olan Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesi çalışmalarının sürdüğünü belirten Güner;”Ankara-Afyonkarahisar arasının hızlı tren sayesinde 287 kilometre 1 saat 20 dakikaya düşecek. Çalışma sonucu 2017 yılında faaliyete girecek olan proje hızlı tren ile Afyonkarahisar-İzmir arasında 337 kilometre 2 saat 30 dakikaya düşecek. Spor Kompleksinin geçici kabulü TOKİ tarafından yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslimi sonrası il müdürlüğüne devri için gerekli koordinasyon çalışmaları yapılacak. Zaferin kazanıldığı il olan Afyonkarahisar’da zaferin başkenti iddiasına rağmen resmi geçit yapılmayan tek iliz. 1960’lı yıllarda çıkarılan bir yönetmelik var. Yeni bir yönetmelik teklifini Milli Savunma Bakanlığına vereceğiz. Biz bu projelerle üç beş kişinin değil halkın valisi olmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

PROJELERİN VİEOLARI İZLENDİ

Valilik detay projelerinin video sunumları ile toplantı sona erdi. Toplantıya; Vali Yardımcıları Ahmet Ali Barış, Kamil Kıcıroğlu,Musa Uslan, Dr. Adem Uslu, Mehmet Yılmaz, Erhan Günay, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Tamer Sert, AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk, Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Akosmanoğlu, ilde yayınlarını sürdüren televizyon, internet sitelerinin sahibi, yazı işleri müdürleri, köşe yazarları, muhabirler, TRT, Anadolu Ajansı, Ulusal TV, haber ajansları ve gazetelerin temsilcileri katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi

 

Lavanta bahçesi ciddi çalışma

Vali Hakan Yusuf Güner, Kocatepe Gazetesi muhabiri Murat Arısoy’un lavanta bahçeleri projesine yönelik sorusunu cevaplandırdı. Vali Güner bu çalışmanın son derece ciddi bir çalışma olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, lavanta bahçeleri ile ilgili son derece titiz ve ciddi bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Lavantanın büyük bir ekonomik pazar ve kazanç kapısı olacağını söyleyen Vali Güner, lavatanların açacağı yaz başlangıcında basın mensupları ile tarlaları gezeceğini belirtti. Güner; “Bu vesile ile özel sektöre çağrıda bulunuyorum. Yeri benden ekibi onlardan” dedi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti