• Haberler
  • Genel
  • Belkaracaören'e Sağlık İstasyonu kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Belkaracaören'e Sağlık İstasyonu kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun onaylaması hâlinde Belkaracaören Köyü'nde Sağlık İstasyonu kurulacağını belirtti Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazeteniz Kocatepe'de çıkan 'Belkaracaören ilgi bekliyor' haberiyle ilgili gerekli incelemenin yapıldığını bildirdi. Balkanlıoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na bir proje sunulduğunu, projenin onaylanması hâlinde Belkaracaören'de Sağlık İstasyonu kurulacağını belirtti. Vali Balkanlıoğlu'nun Belkaracaören Köyü ile ilgili açıklaması [&hellip]

Belkaracaören’e Sağlık İstasyonu kurulacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun onaylaması hâlinde Belkaracaören Köyü’nde Sağlık İstasyonu kurulacağını belirtti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazeteniz Kocatepe’de çıkan ‘Belkaracaören ilgi bekliyor’ haberiyle ilgili gerekli incelemenin yapıldığını bildirdi. Balkanlıoğlu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na bir proje sunulduğunu, projenin onaylanması hâlinde Belkaracaören’de Sağlık İstasyonu kurulacağını belirtti.
Vali Balkanlıoğlu’nun Belkaracaören Köyü ile ilgili açıklaması şöyle:
“Yapılan incelemede: İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce önceden yapılan araştırmalara göre Köy okulunda özürlü rampası bulunmadığından onarım programına alındığı. 26/03/2012 tarihinde ihalesi yapılarak özürlü rampasının yapıldığı. Okul Müdürlüğünce 12/10/2012 tarihinde okul çatısının kiremitlerinin ve olukların kırık olduğunu beyan etmiş onarım için 18/ 10/ 2012 tarih ve 31002 sayılı yazımızda İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırını ve İnşaat Müdürlüğüne bildirildiği. 11 Milli Eğitim Müdürlüğünün 14/01/2013 tarih ve 990 sayılı yazısında belirtilmiştir.
Belkaracaören Köyü’nün merkeze 19 km uzaklıkta olup Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 2012 yılı Aralık ayı nüfusu 468 kişi olup köyde bulunan Sağlık Evinin sağlık hizmet verileri ve personel durumu göz önüne alınmış ve 10/11/2009 tarih ve 303 sayılı Valilik Oluru ile kapatıldığı. ayrıca şu anda Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren Salar Sağlık Ocağına bağlandığı.
Sağlık Evi binası 03/06/2010 tarihinde Milli Emlak Müdürlüğüne devredildiğinden bahsi geçen köyde Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait bina bulunmadığı.
Köye ait birinci basamak Sağlık Hizmetleri Salar Beldesindeki Aile Sağlığı Merkezine bağlı 03/01 /064 nolu Aile Hekimi tarafından yürütülmekte olup sağlık tesisi olarak binanın bulunmadığından, her hafta Perşembe günleri saat 09.00-12.00 arasında, ilgili aile hekiminin köy muhtarı ile görüşmesi sonucu belirlenen muhtarlığa ait binada Geçici Sağlık Hizmetinin verildiği.
Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında 663 sayılı KHK ile birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek üzere kurulan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun yeni yapılanma sürecinde, toplumun sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabilmesi için gezici sağlık hizmeti sunulan yerlerde kurulması planlanan sağlık istasyonu projesine Belkaracaören Köyü de dahil edilerek teklifin Kuruma iletildiği.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından projenin onaylanması halinde Belkaracaören Köyü’nde Sağlık İstasyonu kurulması için çalışmalara başlanacağı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 08/01/2013 tarih ve 13 sayılı yazısında belirtilmiştir.
Ayrıca, içme suyu ve çeşme yapımı talebi ile ilgili ilimiz merkez Belkaracaören Köyü’nün nüfusu 518 olup içme su ihtiyacı 2.5Lt/sn’dir. İl Özel İdaresince yapıldığı ve köyün şu anda kullanmakla olduğu mevcut içme suyu miktarı 3.0 Lt/sn olduğu,
Belkaracaören Köyünden 2012 yılı boyunca İl Özel idaresine ulaşmış içme suyu kuyusu veya şebeke ile ilgili bir sorun bulunmadığı. Köydeki yeni yerleşim yerinde bulunan evler dahil olmak üzere tüm yerleşim yerlerine içme suyu şebekesinin ulaştığı ve şebeke suyunun bulunduğu. Köy çeşmesi olarak yapımı istenilen memba suyu köy girişinde bulunan ve besicilik yapan birkaç evde hayvan içme suyu olarak kullanılmak üzere istenildiği. Ayrıca köy içinde 2 adet köy çeşmesi de (hayvan içme suyu için) mevcuttur. Bununla birlikte bu talebin 05 9 2012 tarihinde İl Özel İdaresi’ne ulaştığı, bunun üzerine yerinde inceleme yapıldığı. Çeşme olarak yapımı istenilen kaynak suyunun yüzeyde sadece sızıntı şeklinde aktığı, köye mesafesinin 3 km olduğu bu sızıntı şeklindeki suyun bu mesafeden akmasının da mümkün olmadığının tespit edildiği.
Köy içi yollarının çamurdan kurtulması talebi ile ilgili. Belkaracaören köyünün altyapı çalışmalarının 2006 yılında tamamlanmasından sonra. Köy içi yolların 2001-2012 yılı sonuna kadar toplam l 1 bin 790 metrekare beton parke taşı döşendiği. Bütçe imkanları doğrultusunda tüm köy içi yollarının beton parke taşı döşenmesine devam edileceği.
Arsa tapuları talebi ile ilgili olarak ise Belkaracaören köyünde 3367 Sayılı Kanun ve Köy Yerleşme Alanı Uygulama Yönetmeliği’ne göre Köy Yerleşme Planı yapıldığı ve 79 adet arsa tapusu köy Tüzel Kişiliği adına tescil edildiği. Bu arsalardan 22 adedinin ilgili yönetmeliğin 11. ve 12. Maddesine göre köy ihtiyar heyeti kararıyla 2001 yılında hak sahipliğine dağıtıldığı. 4 adet sosyal tesis, 5 adet yeşil alan ölçüldüğü, kalan 48 adet köy tüzel kişiliği tapularının dağıtılması için. ilgili yönetmeliğin l1’nci ve 12. Maddesine göre Köy İhtiyar Heyeti karan alınması ve Köy ihtiyar Meclisince ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve bu belgelerin İl Özel İdaresi’ne iletilmesi gerektiği. İlgili köy muhtarına bilgi serilmesine rağmen söz konusu belgelerin İdaremize yerleşme planı sapılan alanda muhtarlıkça hak sahibi ve parsel numarası belirlenen ancak tapu tescili yapılmadan arsa üzerine bir başka hak sahibi tarafından bina yapıldığının görüldüğü, arsa talepleri yapılırken bu durumunda muhtarlıkça düzeltilmesi gerektiği İI Özel idaresi Müdürlüğünün 11/01/2013 tarih ve 409 sayılı yazısında belirtilmiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme