• Haberler
  • Genel
  • Belfıtığında birçok yanlış doğru gibi kabul ediliyor

Belfıtığında birçok yanlış doğru gibi kabul ediliyor

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mine Uzunali, belfıtığında birçok yanlışın doğru gibi kabul edildiğini belirtti Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mine Uzunali, belfıtığı ile ilgili vatandaşların bilmesi gerekenleri sıraladı. Uzunali, 'Belfıtığında Hastanın en rahat ettiği pozisyon en iyisidir. Hastalar genellikle yan yatıp bacaklarını karınlarına doğru çektiklerinde daha [&hellip]

Belfıtığında birçok yanlış doğru gibi kabul ediliyor

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mine Uzunali, belfıtığında birçok yanlışın doğru gibi kabul edildiğini belirtti

Özel Fuar Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mine Uzunali, belfıtığı ile ilgili vatandaşların bilmesi gerekenleri sıraladı. Uzunali, “Belfıtığında Hastanın en rahat ettiği pozisyon en iyisidir. Hastalar genellikle yan yatıp bacaklarını karınlarına doğru çektiklerinde daha rahat ederler, çünkü bu pozisyonda yatarken omurların arası açılacağından bacak sinirlerine olan bası azalır. Eğer hasta sırtüstü yatmak isterse belinin altına bir yastık koyması ve bacaklarını yüksek bir yere uzatması daha uygun olur” dedi.
İKİ GÜN YATAK
İSTİRAHATİ YETERLİ
Uzunali, “İki gün yatak istirahati yeterlidir. Eğer hasta rahatlamazsa bir sonraki tedavi aşamasına geçilmelidir. Uzun süre yatmak hastada depresyona yol açabilir, depresyonun tedavisi bel fıtığının tedavisinden daha zordur. Oturmak bele binen yükü arttırır, onbeş yirmi dakikadan fazla sürekli oturulmamalı, sık sık vücudun pozisyonu değiştirilmelidir. Omurga kırıkları ve kaymaları dışında sürekli korse takmak zararlıdır, beldeki kasların zayıflamasına yol açar” diye konuştu.
AMELİYATSIZ
TEDAVİ EDİLEBİLİYOR
Uzunali, şöyle devam etti:
“Ameliyattan bir hafta sonra deniz ve havuz tedavi için yararlı girişimlerdir, yürüyüş ve yüzme hastanın normal yaşama dönmesini hızlandırır. Zıplayıcı sporlar iyileşmeyi geciktirdiği için iki ay süreyle yasaklanır, sonra spor öncesinde iyice ısınmak kaydıyla serbest bırakılır. Belfıtıklarının yüzde 90’ı ameliyatsız iyi edilebilmektedir. Sadece bel ağrısı veya uyuşma için ameliyat yapılamaz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme