“Belediye’yi ortak akılla yöneteceğiz”

Afyonkarahisar ve merkeze bağlı köylerin muhtarlarını AFBEL Termal Otel'de ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son iki yılda gerçekleştirdiği yatırımları, kültürel ve sosyal faaliyetleri detaylarıyla anlattı. Başkan Zeybek, “Belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz” dedi   Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarları ile merkeze bağlı köylerin muhtar ve aileleriyle bir araya geldi. AFBEL [&hellip]

Afyonkarahisar ve merkeze bağlı köylerin muhtarlarını AFBEL Termal Otel’de ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, son iki yılda gerçekleştirdiği yatırımları, kültürel ve sosyal faaliyetleri detaylarıyla anlattı. Başkan Zeybek, “Belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz” dedi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, mücavir alan sınırları içerisinde bulunan mahalle muhtarları ile merkeze bağlı köylerin muhtar ve aileleriyle bir araya geldi. AFBEL Termal Otel’de gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Benol Kaplan ve Süleyman Karakuş, Birim Müdürleri, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur ile çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.
“MUHTARLARIMIZIN EMRİNDEYİZ”
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Mahalle muhtarlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti İl Başkanı Uluçay, muhtarların, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini hatırlattı. Toplumda çok önemli işlevi olan ve yerel yönetimin temel taşını oluşturan muhtarlık müessesesinin vatandaş ile seçilmiş-atanmış yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünün belirten Uluçay, “Muhtarlarımızın emrindeyiz.” dedi.
ÇALIŞMALARI
DETAYLARIYLA ANLATTI
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise toplantıda göreve geldiği 2019 yılından bu yana belediyenin, yatırımlarında gelinen aşama, kültürel ve sosyal faaliyetlerin içinde bulunduğu detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Muhtarlardan gelen talep, öneri ve sorunların her daim takipçisi olduklarını ifade eden Zeybek, “Pandemiden dolayı sizlerle neredeyse 1,5 yıla yakındır geniş katılımlı böyle bir toplantı gerçekleştirememiştik. Ancak bu süreçte gücümüz nispetinde taleplerinizi yerine getirmeye gayret sarf ettik.” diye konuştu.
“GÖREN GÖZÜMÜZ, TUTAN ELİMİZ, YÜRÜYEN AYAĞIMIZSINIZ”
“Belediye’yi ortak akılla yöneteceğiz” sözünü hatırlatan Başkan Zeybek, “Sizler belediyenin yürüyen ayağı, tutan eli, gören gözüsünüz. Bizlerin farkına varmadığı eksikleri mahalle de bire bir yaşıyorsunuz. Eksiğimiz mutlaka vardır. Eksiklerin giderilmesi noktasında 58 mahallemizin tamamını ziyaret ettik, tamamladık. Bu Cuma’dan itibaren ikinci tura başlıyoruz. Talepleri alarak yerine getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“AŞILAMADA İLK
BEŞ ÜLKEDEN BİRİYİZ”
Pandemiden dolayı zor bir süreçten geçildiğini hatırlatan Başkan Zeybek, “Zor bir dönem geçirdik. Maskeden kurtulamadık. Güçlü bir devlete, güçlü bir hükümete sahibiz. Sağlık Bakanımız ve bilhassa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesinden Allah razı olsun. Dünyada aşılama oranlarında ilk beş ülkeden biriyiz. Bu ay sonu itibariyle aşılama, 20 yaş altına düşürülecek. Sizin de bildiğiniz gibi aşılamalar tüm Türkiye’de sadece Sağlık Ocaklarında değil, Zafer Meydanımızda da aşılama çalışması yapılıyor.” şeklinde konuştu.
“OTELLERDE İFTAR AÇMADIK”
Maske, hijyen ve gıda noktasında pandemi sürecinde halkın yanında olduklarını ifade eden BZeybek, “Bu süreçte mahallelerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Maske, hijyen ve gıda noktasında gücümüz nispetinde sizlerle ortak hareket ettik” dedi.Afyonkarahisar’a hizmet yolunda gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerine vurgu yapan Başkanımız Zeybek, Halkımız ile aramızda köprü vazifesi gören siz değerli muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Memleketimize hizmet etme noktasında bir ve beraberiz.2019 yılında Ramazan Ayını doya doya geçirdik. Bu süreçte Ramazan Ayı boyunca otellerde iftara katılmadık. Mahalle sakinlerimizle iftar yaptık. 95 bin hemşehrimizle buluştuk. Bu sene ve 2020’yi evlerimizde geçirdik. Rabbim beterinden korusun. 2021 yılının ilk altı ayında yaptığımız çalışmaları anlatmak için sizlerle biraraya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme