Belediye'ye 5 yılda 140 yeni araç alındı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendi döneminde Belediye'ye 140 yeni araç alındığını söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında, Belediye'ye alınan araçlarla ilgili bilgi verdi. Çoban, 'Bizim dönemimizde alınan araçların sayısı 140'ı geçti. 80 yıllık belediyede araçların yüzde 80'i bizim dönemimizde alınmış. Araçlar içinde dozerler de var. Örneğin bir dozer [&hellip]

Belediye’ye 5 yılda 140 yeni araç alındı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendi döneminde Belediye’ye 140 yeni araç alındığını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında, Belediye’ye alınan araçlarla ilgili bilgi verdi. Çoban, “Bizim dönemimizde alınan araçların sayısı 140’ı geçti. 80 yıllık belediyede araçların yüzde 80’i bizim dönemimizde alınmış. Araçlar içinde dozerler de var. Örneğin bir dozer 425 bin avro+KDV idi” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye araç parkurunu 126 araçtan 203 araca çıkardıklarını söyledi. Bugüne kadar tam 140 yeni araç aldıklarını kaydeden Başkan Çoban, 52 aracı da hibe ya da hurda yoluyla elden çıkardıklarını ifade etti. Çoban, Belediye’ye itfaiye aracı alacaklarını da belirterek “Afyon’da ilk defa 32 metrelik itfaiyemiz olacak. En yüksek itfaiye 27 metrekare idi” diye konuştu.
YÜNTAŞ, HİZMET BİNASI YAPTIRACAK
Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesine 16 milyon 300 bin liralık ek ödenek verilmesi kabul edildi. Toplantıda, YÜNTAŞ’ın sermayesi de artırıldı. Şirketin 50 bin lira olan sermayesinde 1 milyon 949 bin liralık artışa gidildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “YÜNTAŞ, 700’ün üzerinde çalışanı ile son iki yıldır istihdam birincisi bir şirket. En çok sigorta primi ödeyen bir şirket. 3 benzin istasyonu, 2 fabrika açtı. Yeni dönemde de YÜNTAŞ, yeni hizmet binası yaptırıyor” dedi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere birer adet minibüs, binek otomobil, kamyon ve asfalt distribütörü alınması oy birliğiyle kabul edilirken, Yeşilçiftlik, Seydiler, Düzağaç, Taşoluk ve Salar belediyelerine 8 aracın bedelsiz olarak hibe edilmesine karar verildi. Ayrıca makine parkındaki gayri faal durumda olan bir araç hurdaya çıkarıldı.
MAHALLELER FIRINLA ŞENLENİYOR
Belediye Meclisi toplantısında, Battalgazi, Osmangazi ve Mareşal Fevzi Çakmak mahallelerine mahalle fırını yapılması hakkındaki komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi. Özgün mimarisi ile dikkat çeken, gelenek ve göreneklere uygun olarak yapılan mahalle fırınların büyük beğeni kazandığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, talebe göre mahalle fırınlarını sayısını artırmaya çalıştıklarını söyledi. Çoban, geçen dönem Karşıyaka, Fatih, Yenice, Hoca Ahmet Yesevi, Tacı Ahmet, Ertuğrulgazi, Osmangazi, Yeşilyurt, Gümüşkent ve Çavuşbaş mahallelerine fırın yaptıklarını hatırlattı. (Kocatepe Haber Merkezi)

AFJET’E 3 BUÇUK
MİLYON LİRA
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFJET’in sermaye artırımı için toplam 3 buçuk milyon lira aktardıklarını belirtti. Çoban, “Ne Valilik, ne Belediye AFJET’in kurulduğu günden bugüne herhangi bir kâr payı almadı. Bizim dönemimizde ben 3 buçuk milyon lira aktardık, sermaye aktarımı için. AFJET Valilik’e araç aldı deniliyor. Valilik ve Belediye, AFJET’e verdiği parayı dahi alamadı” dedi.

Toplantı, bir sonraki birleşimin
5 Ağustos Salı günü saat
18.00’da yapılmasının
kararlaştırılmasının
ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme