• Haberler
  • Spor
  • Belediye'den spora destek – Kocatepe Gazetesi

Belediye'den spora destek – Kocatepe Gazetesi

2009 yılında Afyonkarahisar'ı sadece termal turizminde değil, spor turizminde de önemli bir il haline getirmek için hazırlanan Afyonkarahisar Belediyesi'nin spora ve sporcuya olan desteği devam ediyor.200 BİN LİRA DEĞERİNDEMALZEME DESTEĞİ2011 yılında Belediye tarihinde ilk kez amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunan Afyonkarahisar Belediyesi, 2013 yılında 80 kulübe 2'şer bin liradan toplamda 160 bin lira nakdi [&hellip]

2009 yılında Afyonkarahisar’ı sadece termal turizminde değil, spor turizminde de önemli bir il haline getirmek için hazırlanan Afyonkarahisar Belediyesi’nin spora ve sporcuya olan desteği devam ediyor.
200 BİN LİRA DEĞERİNDE
MALZEME DESTEĞİ
2011 yılında Belediye tarihinde ilk kez amatör spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunan Afyonkarahisar Belediyesi, 2013 yılında 80 kulübe 2’şer bin liradan toplamda 160 bin lira nakdi yardımda bulunmuştu. Kulüplere desteğini sürdüren Belediye bu kez de 76 kulübe değeri yaklaşık 200 bin lirayı bulan malzeme desteğinde bulundu.
“AMATÖR SPORUN HAMİSİ
BAŞKAN ÇOBAN’DIR”
Atatürk Spor Salonu’nda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, il protokol üyeleri, spor camiasının önde gelen isimleri, kulüp temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Alişan Akgün yaptı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı “Kulüplerin Hamisi” olarak adlandıran Akgün, yapılan bu desteğin asla unutulmayacağını söyledi. Amatör Spor Kulüpleri’nin gençleri, çocukları kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara sağlıklı ortam hazırlayan kuruluşlar olduğunu dile getiren Akgün,  “Göreve geldiği günden bu tarafa amatör spor kulüplerimize gerek ayni, gerek nakdi yardımlarıyla tüm spor kamuoyunun takdirini kazanan Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, bu gün yine amatörlerin yanında olmuştur. Amatör sporunun hamisi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kulüplerimize yapılan bu malzeme yardımı ekonomik anlamda büyük güçlüklerle varlıklarını sürdürmeye çalışan kulüplerimizi maddi yönden rahatlamasına sebep olmuştur. Belediye Başkanımızın bize olan ilgisini ve büyük özverili çalışmalarını amatör spor kulüpleri federasyonu ve kulüplerimiz adına yürekten alkışlıyorum” dedi.
Afyon’da sporun çağ atladığını söyleyen ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, “Geçtiğimiz ay bizlere büyük heyecan ve sevinç yaratan kulüplerimizin başarısını, bu kulüplerimizin hamisi Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı, AFJET Afyonspor Kulüp Başkanımız Salih Sel’i, Belediyespor Kulüp Başkanımız Abdullah Aydoğan’ı, yönetim kurullarını, teknik heyetlerini. Sporcularını 2016-2017 sezonunda voleybol, basketbol, futbol müsabakalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.  
“KULÜBÜN BORCUNUN
KAPANMA İMKANI YOKTU”
Afyonkarahisar’da sporun gelişim hikayesini davetlilerle paylaşan Başkan Burhanettin Çoban, “2009 yılında göreve geldiğimiz ilk yılımızdı. İl yılımız çevremizi ve belediyemizi tanımak ilimizin potansiyelini araştırmakla geçti. O dönem en önemli gündem spor denince futbol akla geliyordu. Bizim de 3. Lig’de bir kulübümüz vardı. Bu kulübümüzün genel kurulu yapılıyordu ama maalesef genel kurulda divan oluşturulmuyordu. Çünkü divan oluşturulursa gündem gereği seçimler de var. Seçimler bölümüne gelindiğinde hiç kimse aday olmaz, görev almadığından fesih olmuş sayılıyordu. Hiçbir Afyonlu kulübe talip değildi. Çünkü 2009 yılı şartlarında kulübün yaklaşık 3 milyon lira borcu vardı. Tabii sağ olsun o zaman Salim Pancar kardeşimizin de desteği ile kulübü aldık üç sene götürdük. Ancak kulübün geçmişteki borcu kapanma imkânı olmadığından çok ciddi sıkıntılarla uğraştık” dedi.
Belediyespor ve AFJET Sporun başarı hikayesini de anlatan Başkan Çoban, “2013 yılında Belediyespor Kulübü Başkanımız Abdullah Aydoğan’ı çağırdım ve kendisine Belediye adına bir kulüp bir de futbol için bir kulüp kurmasını istedim. Sahipataspor’u devir aldık ve onu AFJET Afyonspor olarak işlemlerini tamamlayıp Salih Ağabeyimize devir ettik. Belediye olarak da Belediyespor Kulübü’nü kurduk. 2013 yılında voleybol ve basketbol takımlarını oluşturarak liglere katılmaya başladık. Voleybol takımı 3. Ligden başladı ilk senesinde şampiyon oldu, ikinciliğe çıktı. Basketbol takımımız 84 takımlı bölgesel ligde ilk 24 takım arasına girerek 3. Lige çıktı. Bu 24 takım kendi arasında yaptıkları maçların ardından basket takımımız ilk dörde girerek 2. Lige bu günkü 1. Lige çıkma hakkını elde etti. Voleybol takımımız bu sene ikinci ligde şampiyon olarak birinci lige çıkma hakkını elde etti. Bunlar bizim spordaki yaptıklarımız” dedi.
TESİSLEŞMEDE BÜYÜK HAMLE
Afyonkarahisar’ın tesisleşmede büyük bir hamle içerisine girdiğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, “Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksi’ni Afyonkarahisar’a yapacağız dediğimizde benim kendi meclis üyelerim dahil hiçbir kimse inanmadı. Herkes güldü geçti ama hamdolsun geçen sene deneme çalışmasını başlattık. Afyon, spor turizminde de önemli bir il haline geldi. Belediye olarak mahallelerimize 44 adet halı saha yaptık. Göreve geldiğimde Sahipata Mahallemizdeki Eğitim Gönüllüleri Parkında bir tane halı sahamız vardı onu da Belediye yapmamış vakıf yapmış. Şu an 200 nüfuslu Bayatçık Mahallemizde dahi çocuklarımız halı sahada top koşturuyor. Yer bulup da bizim sentetik saha yapmadığımız hiçbir mahallemiz yok. Yer bulamazsak da herhangi bir okulda yapıyoruz. Belediye olarak spor kompleksinin içerisine bir spor salonu yaptık” şeklinde konuştu.
15 MİLYON LİRAYA
SPORCU OTELİ
Yapılacak sporcu otelinin 15 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Çoban, “Şu an projesi bitti Spor Kompleksi’nin bulunduğu alana 90 odalı bir sporcu oteli yapacağız. Bu otel sıradan bir yatırım olmayacak. Toplam maliyeti tefrişatı dâhil 15 milyon lirayı bulacak bir tesis olacak. Bu sene inşaatına başlayacağız. Sahipata’da eski Hayvan Pazarı’nın bulunduğu alana mevcut Spor Salonumuzun aynısını yapacağız. İçinde bulunduğumuz salonumuzun çatısını taşınabilir olacağına dair bir rapor verilirse oraya taşıyacağız. Böylelikle 2 bin kişilik daha salonumuz olacak. Cumhuriyet Mahallemizde inşaatına başlanan 3 bin kişilik Spor Salonumuz ve Gençlik Merkezimiz inşaat çalışmaları devam ediyor. 8 Mayıs Pazar günü saat 15.00’de Bakanımızın teşrifleriyle burada bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Hedefimiz sadece futbolda değil, salon sporlarında, yüzmede, atletizmde her türlü sağlıklı alt yapıyı sporcularımıza sağlamayı hedefliyoruz” ifadesine yer verdi.
2011 yılında Belediye tarihinde ilk defa amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan liste doğrultusunda faal ve kar amacı gütmeyen kulüplere ayrım yapmaksızın malzeme yardımlarımızı bu sene de gerçekleştirdiklerini aktardı. 2013 yılında 80 kulübe 2’şer bin liradan toplam 160 bin lira para yardımı yaptıklarını söyleyen Başkan Çoban, “Bugünde inşallah 75 kulübümüze malzeme yardımı yapacağız. Spora yapılan yatırım ülkemiz için öncelikli bir yatırım. Çünkü gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmanın yolu, gençlerimizi boş işlerle uğraşmaktan alı koymanın yolu onlara sporu sevdirmekten geçer. Alınan malzemelerin kulüplerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşbirliği yaptığımız Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından dağıtım törenine geçildi. Törende kulüp yöneticileri malzemelerini  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve il protokolün elinden aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme