'Belediye'den haksız bir talepte bulunmadım'

Afyonhaber.com adlı internet sitesinin sahibi Ömer Elçi, hakkındaki iddiaları yanıtladı. Elçi, Afyonkarahisar Belediyesi'nden haksız bir talepte bulunmadığını belirtti Afyonhaber.com internet sitesinin imtiyaz sahibi Ömer Elçi, hakkında gündeme gelen iddiaları yalanladı. Elçi, 'Hıdırlık Mevkii'nde şirketimize ait 1, şahsıma ait 1 olmak üzere iki adet radyolink istasyonumuz vardı, ancak bunlardan Ömer Elçi'ye ait olan link istasyonu yüksek [&hellip]

“Belediye’den haksız bir talepte bulunmadım”

Afyonhaber.com adlı internet sitesinin sahibi Ömer Elçi, hakkındaki iddiaları yanıtladı. Elçi, Afyonkarahisar Belediyesi’nden haksız bir talepte bulunmadığını belirtti

Afyonhaber.com internet sitesinin imtiyaz sahibi Ömer Elçi, hakkında gündeme gelen iddiaları yalanladı. Elçi, “Hıdırlık Mevkii’nde şirketimize ait 1, şahsıma ait 1 olmak üzere iki adet radyolink istasyonumuz vardı, ancak bunlardan Ömer Elçi’ye ait olan link istasyonu yüksek kira bedelinden dolayı 14.01.2011 tarihinde Belediye’ye tutanakla iade edilmiş, bu tarihten itibaren bu istasyon kesinlikle kullanılmamış, bu istasyondaki antenler şirketimize ait diğer link istasyonuna taşınmıştır” dedi.
TESLİM EDİLEN
DİREKTEN CEZA GELDİ
Elçi, Hıdırlık’taki direkler hakkında bilgi vererek “Belediye’ye teslim edilmesi gereken direğin kullanılması ve haksız kazanç elde edildiği, bu yüzden ecri misil cezası kesildiği iddiası kesinlikle doğru değildir. Bu direk 2 yıl önce teslim edilmiş, 12.12.2012 tarihinde ecri misil cezası 5 yıl olarak kesilmiştir. Bu nasıl bir yalandır? Ayrıca, link istasyonu ve direğin tamamen Belediye’ye teslim edildiği, kullanılmadığı da dilekçeden de anlaşılacaktır” ifadelerini kullandı.
DİĞER KULLANICILARA
AYRI TARİFE
Elçi, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bu ecrimisil cezası keyfi ve hukuksuzdur. Bununla ilgili şu anda mahkeme süreci devam etmektedir. Mahkemeden de lehimize karar çıkacağına kesin gözüyle bakıyoruz. Şimdiye kadar Belediye’den hiç bir şekilde ‘burasını ücretsiz kiralayın’ talebinde bulunulmamıştır. Bu gerçek dışıdır. Ancak, kiranın diğer işletmecilerden (Galip Yit ve Bekir Yeşilay) oldukça yüksek olduğundan dolayı kira bedelinde diğer işletmecilerle aynı tutulmasına dair dilekçelerimiz olmuştur. Yani, Belediye’den haksız bir istekte bulunulmamış, sadece kirada adalet istenmiştir. Hıdırlık Mevkii’nde Belediye’den radyolink istasyonu işletmeciliği yapan Galip Yit yıllık 3 bin TL, Sayın Çoban’ın bacanağı Bekir Yeşilay 3 bin TL kira öderken Ömer Elçi ise 12 bin 903 TL kira ödemektedir.”
SALON ÜCRETSİZ ALINMADI
Ömer Elçi, Belediye’den dini bir program için salon kiralandığını ancak bunun bedelsiz değil 200 lira bedel karşılığında gerçekleştiğini belirterek “Belediye’den dini bir program için salon talebine gelince, böyle bir talepte bulunulmuş, sayın Başkan da uygun görerek Fuar Alanı’ndaki salonu 200 TL kira bedeliyle radyomuza tahsis etmiştir. Yani bu salon iddia edildiği gibi ücretsiz olarak tahsis edilmemiştir. Ücretsiz tahsis edildiği iddiası da yalandır, iftiradır.Bu salon organizasyonu için radyo işletmemiz tarafından para toplanmamıştır, ilgili hocanın ekibi tarafından salon girişinde organizasyona katılan konser için bilet ücreti alınmıştır. Ayrıca bu etkinlikten dolayı radyomuzun kasasına giren tek kuruş olmamıştır, bu organizasyondan haksız kazanç sağlandığı iddiası tamamen yalandır” dedi.
ELÇİ’DEN “TEHDİT VE
ŞANTAJ” İDDİASI
Elçi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ömer Elçi, haram yememiş, ihale pazarlığı içerisine girmemiş, ayakkabı kutularında para biriktirmemiş, evinde para kasaları ve para sayma makinaları bulunmamış, AKP yandaşı müteahhitler gibi kasasını doldurmamış, arsa ve arazi peşinde koşmamış, Çoban’ın etrafinda rantiyeciler gibi koşuşturmamış, sadece gazetecilik, habercilik ve yayıncılık yapmıştır. Hakkımızda kesilen cezaların, bize yapılan tehditlerin, şantajların nedeni de gerçek anlamda gazetecilik ve habercilik yapmamızdır. Verilemeyecek hiç bir hesabımız yoktur. Kanunsuz, hukuksuz hiç bir işimiz olmamıştır. Hakkımızda bu yönde açılan tek bir dava yoktur. Sahte isimlerle yazılan dilekçeler Belediye tarafından anında dikkate alınmakta, ancak bizim açıklama ve taleplerimiz hiç bir şekilde dinlenmemekte dikkate alınmamaktadır. Bunun hesabını Cenabı Allah elbet bir gün soracaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme