Belediye’den çocuklara cimnastik kursu

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çocukları erken yaşta sporla tanıştırmak amacıyla ücretsiz cimnastik kursu veriliyor. Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak verilen spor kursları tüm hızıyla devam ediyor   Spor Şehri Afyonkarahisar sloganı ile yola çıkan Afyonkarahisar Belediyesi kentteki çocuklara farklı branşlarda ücretsiz kurslar veriyor. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan eğitim merkezi bünyesinde verilen cimnastik kursuna [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çocukları erken yaşta sporla tanıştırmak amacıyla ücretsiz cimnastik kursu veriliyor. Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak verilen spor kursları tüm hızıyla devam ediyor

Spor Şehri Afyonkarahisar sloganı ile yola çıkan Afyonkarahisar Belediyesi kentteki çocuklara farklı branşlarda ücretsiz kurslar veriyor. Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan eğitim merkezi bünyesinde verilen cimnastik kursuna ilgi oldukça yoğun. Alanında uzman antrenör tarafından verilen kursta denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz, sinir-kas koordinasyonun gelişmesine fayda sağlayan eğitimler gerçekleşiyor. Çocuklar, bir yandan kendilerini geliştirirken, diğer yandan vücutlarına esneklik kazandırıyor. Öte yandan çocuklar, oyunla sporu bağdaştırarak eğlenceli vakit geçirip, kendi vücutlarını tanıyabilme fırsatı yakalıyor. Temel bir branş olan cimnastikle çocukların diğer sporlara yatkınlığı da gelişiyor.
Spor alanında Afyonkarahisar’ın adının duyurulması, nice başarılara imza atılması ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen bu kursla birlikte gelişim çağındaki çocuklara küçük yaşta spor yapma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.
KURSLARDA ÇEŞİTLİ ZEKÂ OYUNLARI VE AKTİVİTELER DE VAR
Kursa gelen çocuklar aynı zamanda sosyal aktivite ve çeşitli zekâ oyunları ile de vakitlerini değerlendirebiliyor. Gelişimlerine, bilgi ve becerilerine katkı sağlayacak oyunlar ile zamanlarını dolu dolu geçiren çocuklar spor yaparak yaz tatilinin keyfini yaşıyor. Eğlenceli geçen günün sonunda öğrenciler spor eğitimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kurulan oyun atölyesinde, çeşitli nostaljik oyunlarla eğlenen minikler hem zekâ hem de fiziksel gelişimlerini hızlandırıyor.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme