“Belediyeciliğin asıl görevi alt yapı”

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu 'Yerel Gündem' programının Cuma akşamki konuğu Serban Belediye Başkanı Ünal Karadağ oldu. Belediyeciliğin asıl görevinin altyapı olduğunu belirten Başkan Karadağ, “Asıl belediyecilik alt yapı işidir. Bir memleketin altını imar etmeden üstünü imar etme gibi hiçbir şansını yoktur”dedi Yaklaşık 3 saat süren ve Serban Belediye Başkanı Ünal [&hellip]

"Belediyeciliğin asıl görevi alt yapı"

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu ‘Yerel Gündem’ programının Cuma akşamki konuğu Serban Belediye Başkanı Ünal Karadağ oldu. Belediyeciliğin asıl görevinin altyapı olduğunu belirten Başkan Karadağ, “Asıl belediyecilik alt yapı işidir. Bir memleketin altını imar etmeden üstünü imar etme gibi hiçbir şansını yoktur”dedi

Yaklaşık 3 saat süren ve Serban Belediye Başkanı Ünal Karadağ’ın konuk olduğu ‘Yerel Gündem’ programına gazetecilerden Görüntü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan, Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak ve Anahaber Gazetesi Haber Müdürü Satılmış Akkaş katıldı.
Alt yapıyı tamamladık
Belediyeciliğin asıl görevinin altyapı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Karadağ, Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle 5 km’lik kanalizasyon çalışması yaptıklarını ifade etti. Karadağ, “Asıl belediyecilik alt yapı işidir. Bir memleketin altını imar etmeden üstünü imar etme gibi hiçbir şansını yoktur. Bizde ilk olarak kendi beldemizde altyapı işlerine başladık. Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu’nun vermiş olduğu desteklerle yaklaşık 5 km’lik kanalizasyon alt yapı çalışması yaptık. Biz altyapımızı hemen hemen tamamladık. Artık bu saatten sonra tamamen her yaptığımız iş vatandaşın gözüne gözükecek şekilde olacaktır” diyerek konuştu.
DSİ ve Serban Belediyesiyle ortaklaşa yapılan 7 hektarlık rekreasyon çalışmasının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkan Karadağ, TOKİ tarafından beldeye yaptırılacak olan 55 adet konutların inşaatının Nisan ayında başlayacağını ve bu iki projenin belde için prestij projeler olduğunu söyledi. Başkan Karadağ, şöyle konuştu; “Belediye imkânları dışında devletin diğer kurumlarına bazı projeler yaparak beldemize hizmet getirme şansı yakaladık. DSİ ve Serban belediyesiyle ortak bir çalışma yaparak, Serban barajında bulunan 7 hektarlık alanda rekreasyon çalışması gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 hektarlık alanda piknik alanları, restoranlar, havuzlar, mangal yerleri ve spor alanlarıyla bir aile gelip gününü çok güzel bir şekilde geçirebilecek.” Beldelerine TOKİ tarafından yapılacak 55 adet Tarım köy projesi ile ilgili bilgiler veren Karadağ, “Serban da Nisan ayında TOKİ tarafından 55 adet Tarım köy projesi kapsamında konut yapılacak. Bu konutların 41 tanesini vatandaşlarımız aldı. Kalan 14 tanesini de biz belediye adına aldık. Şuanda yer teslimi yapıldı ve nisan ayında mütahit şantiyesini kuracak ve tahminen 2012 yılının sonunda bize teslim edilecek. Bizde iş bittikten sonra belediyeye ait olan konutları ihale usulüyle satışa çıkaracağız. Bu iki proje bizim Serban da yapmış olduğumuz prestij projeler-dir” şeklinde konuştu. 1958 yılından bu güne kadar beldeye sadece 33 bin metrekare parke yol çalışmasının yapıldığını belirten Ünal Karadağ, göreve geldi 2,5 yıllık bir sürede ise 35 bin metrekare taş alımı yaptıklarını bunlardan yaklaşık 9 bin metre karesinin döşendiğini geriye kalan 25 bin metre kare parke yol döşemesinin de bahar mevsimi geldiğinde yapılacağını ifade etti.
Bakan Eroğlu sözünü tuttu
Belediye Başkanlık görevine geldiğine gelir gelmez ilk olarak beldesinin ismini taşıyan Serban Barajı sulamasının rehabilitasyon kapsamına alınması olduğunu söyleyen Başkan ünal Karadağ, şöyle konuştu; “2011 yılında beldemize ziyarete gelen Bakan Eroğlu bu barajın rehabilitasyon edilmesi için ek ödenek çıkartacağını vatandaşımıza söz vermişti. Bende buradan halkımıza bakanımızın verdiği sözün yerine geldiğini tekrar söyleyeyim. 29 Aralık 2011 tarihinde bu projenin ihalesi yapıldı. Yaklaşık 1 hafta içersinde de sözleşmesi imzalanacak. Yine müteahhitler nisan ayında gelip belde de işine başlayacaklar. Artık vatandaşımız enerji harcamadan mahsullerine yağmurlama sulama yapabilecek. Bizim için çok önemli bir projeydi. Projenin keşif bedeli 6 milyon TL ihalesi yaklaşık 3,5 milyon TL’ye ihalesi yapıldı. Yani önümüzdeki dönemlerde DSİ’nin 3,5 milyon TL’lik bir yatırımı beldemize kazandırılmış olacak.”
2 yıl içersinde gerçekleştirdiği belediye hizmetleri hakkında da bilgiler veren Karadağ, “Beldemize ait olan ceviz bahçesinde düzenleme yaptık ve 7 hektarlık alanda 700 adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Belediyemize ait bir alanda çam fidanlığı oluşturduk ve yetiştirdiğimiz 120 bin adet fidanı orman işletme müdürlüğüne teslim ettik. Kasabamız giriş anayolunda menfez, giriş kısmında yol yükseltme, orta refüj ve ağaçlandırma çalışmalarını karayolları şube müdürlüğü ile ortaklaşa yaptık. Afyonkarahisar-Antalya karayolu güzergahında karayollarının şantiye olarak kullandığı alanın tahsisini kaldırarak, kent ormanı yapılması için gerekli mercilere başvururlarda bulunduk. 90 adet çöp konteynırı alarak kasaba halkımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.
2012-2013 hasat dönemi
Devletin iki tane adres kayıt hakkı verdiği ifade eden Karadağ, şunları söyledi; “Bu kanunen verilmiş bir haktır. Kanun diyor ki 5 ay 29 gün yaşadığın yer ikinci adresin, 6 ay bir gün yaşadığın yer ise birinci adresin olarak gösterebilirsin. Şuanda benim tahminim Serban’ın tam nüfusu 6 bin çıkar. Ama vatandaşlarımızın yaklaşık 4 bininin ikameti başka yerlerde. Bu adresler konusunda vatandaşımız bize yardımcı olmalıdır. Sadece iller bankasından bir gelirimiz var, aman aman geliri olan bir belediye değiliz. Nüfusumuzu da 2 binlerin üzerinde tutmaya çalışıyoruz, nereye kadar tutarız onu bende bilmiyorum bu konu beni baya rahatsız ediyor” şeklinde konuştu.
Son iki sene de devletin kurumlarıyla proje kabulleri ve ihalelerle ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Ünal Karadağ, 2012 ve 2013 yıllarına ise hasat dönemi gibi baktıklarını söyledi. Karadağ; “Bu güne kadar biz gece gündüz bu projelerin ihaleleriyle uğraştık. 2012 yılında Serban da TOKİ, sulama sistemi, bir de taşkın koruma çalışmalarına hız vereceğiz. Bu hizmetlerle birlikte yaklaşık 9 milyon TL civarında bir yatırımımız olacak. 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde vatandaşımızın karşısına bitmiş yapılan işlerle çıkacağız. Vatandaşımız yaptığımız hizmetlerde bizi layık görürse tekrar bu hizmetlerin devamını yapmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme