• Haberler
  • Genel
  • BELEDİYE YAPTI, TESLİM ETTİ – Kocatepe Gazetesi

BELEDİYE YAPTI, TESLİM ETTİ – Kocatepe Gazetesi

Cemevi, 22 Aralık'ta açılıyor Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi'nde yeni şube binası ve Cemevi heyecanı yaşanıyor. Cemevi'nde 150 kişilik Cem yapılabilecek Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi, yeni binasına 22 Aralık'ta taşınacak. Dernek'in Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen Uydukent İş Merkezi'ndeki yeni binasında Cemevi de bulunacak. 150 kişinin Cem yapabileceği şekilde tasarlanan Cemevi'nde Alevilik'le ilgili sohbetler, [&hellip]

BELEDİYE YAPTI, TESLİM ETTİ

Cemevi, 22 Aralık’ta açılıyor

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi’nde yeni şube binası ve Cemevi heyecanı yaşanıyor. Cemevi’nde 150 kişilik Cem yapılabilecek

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi, yeni binasına 22 Aralık’ta taşınacak. Dernek’in Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tahsis edilen Uydukent İş Merkezi’ndeki yeni binasında Cemevi de bulunacak. 150 kişinin Cem yapabileceği şekilde tasarlanan Cemevi’nde Alevilik’le ilgili sohbetler, Semah eğitimi ve saz kursları da düzenlenecek. Cem’lerin ise her Perşembe akşamı gerçekleştirilmesi planlanıyor.
“BAŞKAN ÇOBAN BİZİ KIRMADI”
Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mustafa Güllü, 2009’dan bu yana ilk kez kendilerine ait bir binada Cem yapabileceklerini söyledi. Güllü, “Alevi Kültür Derneği’ni 2009’da Afyon’da kurduk. İlk yerimiz kiralıktı. Oradan taşındığımızda Esnaf ve Kefalet Başkanlığı’na ait bir binada kira ödemeden kaldık. Esnaf arkadaşlarımıza ve M. Emin Birliktir’e teşekkür ediyorum. Şimdiki Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın AK Parti İl Başkanlığı’nda ve Belediye Başkanı olduğu döneme kadar görüşmelerimiz devam etti. Biz kendine hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde Afyon’da Cemevi ihtiyacının bulunduğunu söyledik. Kendisi bizi kırmadı. Fuar Alanı’nın bulunduğu yerde 1200 metrekarelik bir arsa verdi. Bu arsanın yeri duruyor” dedi.
İKİNCİ ZİYARETTE MÜJDE
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ikinci kez ziyaret ettiklerinde, Cemevi inşası için yeni bir haber aldıklarını söyleyen Güllü, “İkinci ziyaretimizde bu arsanın değerlendirilmesini gündeme getirdik. Belediye Başkanımız da ‘Uydukent’ten hazır bir inşaata başlıyoruz, burasından bir Cemevi’ne uygun bir yer vereyim’ dedi. Salonumuzda kolonlar olmasın dedik, kare biçiminde olsun istedik. Aynen dediğimiz şekilde oldu. 130 metrekarelik, 150 kişiyle Cem yapabileceğimiz bir salona kavuştuk. Cemevleri’nin içinde bulunması gereken kurban kesimi, yemek pişirme yeri ve gasilhane şimdilik yok. Başkanımızla görüştüğümüzde burasının alt katında bu şekilde kullanabileceğimiz bir yer olacağını söyledi. Bir dahaki dönemde mülkiyeti bize ait 2-3 katlı bir Cemevi yapabileceğini belirtti. Biz de mevcut yerimizin açılmasından sonra duruma göre çalışma yapabileceğimizi söyledik” diye konuştu.
“HERKESE KUCAK AÇIYORUZ”
Güllü, dil, din, ırk gözetmeden herkese kucak açtıklarını belirterek açılışa tüm Afyonkarahisarlıları davet etti. Mustafa Güllü, “22 Aralık, saat 13.30’da açılış yapılacak. Biz burayı açarken din, dil, ırk, mehzep ayrılığı yapmadık. Bizleri sayan, seven herkese bu kapı açıktır. Buranın yapımında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, Belediye Başkanımıza, Belediye personeline, Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Yönetim odasını Sayın Valimiz dizayn etti. Cemevi salonunun dizaynı ise Belediye’e ait. İktidar partisine de teşekkür ediyoruz. Bizim her Perşembe akşamı toplanmamız gerekiyor. Dedemiz ve insanlarımız mevcut” ifadelerini kullandı.
“ÜYELERİMİZ SAHİP ÇIKMALI”
Cemevi ve Dernek binasının yaşatılması için Alevi vatandaşlara görev düştüğünü aktaran Güllü, “Burada toplanmamız için Afyon ve köylerde yaşayan canlarımızın buraya sahip çıkması gerekiyor. İlk kez Belediye, bir yeri 6 ayda tamamlayıp Alevi Kültür Derneği’ne teslim etti. Burası tüm dostların gelip gidebileceği yer. Alevi Kültür Derneği’ni kurduğumuzdan bu yana hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Ama bize bir adım gelene bir iki adım yaklaşacağız. Afyon’da 600 üyemiz var, 42 aktif üyemiz var. Buraya herkesin gönül vermesi gerekiyor. Afyon genelinde 3 bin 500-4 bin Alevi yurttaşımız var” dedi.
“Baskı görmüyoruz”

Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü, Afyonkarahisar’da Alevilerin herhangi bir baskı ya da dışlanma görmediğini belirtti.
Güllü, “Ben dernek başkanı olmadan önce Afyonkarahisar’da ikamet ediyordum. 1989’dan 2009’a kadar Afyonkarahisar’da çeşitli kurumlarda çalıştım. Alevi olduğumu herkes bilirdi. Herhangi bir şekilde dışlanma ya da farklı bir davranışla karşılaşmadım. Emniyet personeli de müdürleri de son derece duyarlı davranıyorlar” diye konuştu.

Mustafa Güllü: Cem’de protokol yoktur. Kim hangi yeri bulduysa oturur. Salona girilirken saygı
gösterilir, Pir ve Cem’e saygımız vardır. Alevilik, Hoca Ahmet Yesevi’den günümüze gelir.
Mevlana ile Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşam tarzları ve fikirleri benzerlik taşır.

Mustafa Güllü, basın mensuplarının kendilerine destek verdiğini belirtti. Güllü, “Kar-kış demeden,
nereye davet etsek gelen basın
mensuplarına teşekkür ederiz” dedi.

Bakmadan Geçme