• Haberler
  • Genel
  • Belediye ve avukatlık bürosu basan katile ceza yağdı

Belediye ve avukatlık bürosu basan katile ceza yağdı

İscehisar İlçesi'nde Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın ile Aşkın ailesi'nin avukatı Hüseyin Bürhan Hayran'ı, öldüren Bayram Aslan'a verilebilecek en ağır ceza verildi. 3 Kez ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl 6 ay hapis cezası verilen Bayram Aslan'ın ağabeyi H.A. ise azmettirme suçundan beraat etti İSCEHİSAR BELEDİYESİ VE AVUKATLIK BÜROSUNU BASMIŞTIYıllar önce iki [&hellip]

Belediye ve avukatlık bürosu basan katile ceza yağdı

İscehisar İlçesi’nde Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın ve babası Mustafa Aşkın ile Aşkın ailesi’nin avukatı Hüseyin Bürhan Hayran’ı, öldüren Bayram Aslan’a verilebilecek en ağır ceza verildi. 3 Kez ağırlaştırılmış müebbet ile 5 yıl 6 ay hapis cezası verilen Bayram Aslan’ın ağabeyi H.A. ise azmettirme suçundan beraat etti

İSCEHİSAR BELEDİYESİ VE
AVUKATLIK BÜROSUNU BASMIŞTI
Yıllar önce iki aile arasında çıkan bir kavga nedeniyle hayatını kaybeden bir kişinin yakınlarının açtığı tazminat davası nedeniyle Aslan Ailesi’nin, gelen 200 Bin TL’yi bulan hacizden Aşkın Ailesini sorumlu tuttuğu olaylar zinciri sonucu 30 Mart 2012’de 38 yaşındaki Bayram Aslan’ın İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın’ı makamında, Aşkın’ın babası Mustafa Aşkın’ı çalıştırdığı işyerinde öldürerek kaçmıştı. İki kişiyi öldürdükten sonra polisin oluşturduğu kontrol noktalarını atlatarak Afyonkarahisar’a gelen Bayram Aslan tazminat davasını yürüten Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ı bürosunda tabanca ile öldürmüştü. Belediye binasında da bir kişiyi yaraladıktan sonra Gebeceler Beldesi’nde yakalanan Bayram Aslan’ın yargılandığı davada karar verildi.
PİŞMANLIĞI İNANDIRICI BULUNMADI
Afyonkarahisar 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karar duruşması görülen davada katil zanlısı tutuklu sanık Bayram Aslan ile azmettiricilik iddiasıyla suçlanan ağabeyi H.A. hazır bulundu. Esas hakkında mütalaanın verildiği duruşmada oldukça soğuk kanlı olduğu görülen sanık Bayram Aslan’ın pişmanlık sözleri ise duruşmayı izleyenleri tatmin etmedi. Pişman olduğunu, “bize haksızlık yapıldı ama ben her şeye rağmen pişmanım” sözleriyle anlattı. Afyonkarahisar Barosu’nun da müdahil olduğu davada İscehisar ilçesinde Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın kamu gö-revi yaptığı sırada öldürülmesi ile Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın hem kamu görevi hem de avukat mesleği nedeniyle öldürülmüş olması zanlı Bayram Aslan’ın her türlü ceza indirimlerinden yararlanmasını engelledi.
3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Bayram Aslan, Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’ın mesleğini yaptığı için öldürülmesi nedeniyle işlenen suçun hakim ve savcılara işlenmiş gibi görülmesi nedeniyle pişman olmasına rağmen iyi hal gibi ceza indirimlerinden faydalanamadı. Üç cinayetten 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Bayram Aslan’a, adam yaralama suçundan 2 yıl 6 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 3 yıl olmak üzere toplamda 3 kez ağırlaştırmış ve 5 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Davada tutuksuz sanık olarak yargılanan Bayram Aslan’ın ağabeyi H.A. ise azmettirme suçundan beraat etti.
AĞABEY H.A.’NIN BERAATINA
AYNI GÜN İTİRAZ
Bayram Aslan’a Türk Ceza Kanunları çerçevesinde verilebilecek en ağır cezanın verildiğine değinen Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin, cinayet zanlısıyla ilgili adaletin tecilli ettiğini söyledi. Davada cinayetleri azmettirme suçundan yargılanan tutuksuz sanık H.A için duruşma sonrası Yargıtay’a süre durdurma başvurusu yaptıklarını ifade eden Şahin, “Mahkeme elinde ki en yüksek cezayı verdi. Ağabeyi H.A’nın yeteri delil olmadığı için ceza almamasını da temyize götüreceğiz. Yargıtay’a duruşma sonrası süre durdurma başvurusu yaptık. Mahkemenin gerekçeli kararı elimize ulaştıktan sonra gerekli başvuruyu yapacağız.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme