Belediye, Uydukent İş Merkezi'nde kârda

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nde Uydukent İş Merkezi'nin durumu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 6 buçuk milyon lira harcanan İş Merkezi'nden 7 milyon lira kazanıldığını söyledi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Uydukent İş Merkezi'ndeki büroların satılması için yetki [&hellip]

Belediye, Uydukent İş Merkezi’nde kârda

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi’nde Uydukent İş Merkezi’nin durumu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 6 buçuk milyon lira harcanan İş Merkezi’nden 7 milyon lira kazanıldığını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Uydukent İş Merkezi’ndeki büroların satılması için yetki verilmesi ile ilgili maddede konuşan Başkan Çoban, “Uydukent İş Merkezi Yaptığımız iş merkezi ile ilgili kurumlardan büroları satın almakla ilgili talep geliyor. Biz aslında satmak istemiyoruz ama Veteriner Hekimler Odası geldi. Bir talep gelirse elimizde karar hazır bulunsun, değerlendirelim diye düşünüyoruz. Marketi, düğün salonunu kiraya veriyoruz. Lokantayı kiraya veriyoruz, ikinci katta dershane katımız vardı. Dershane talep ederse ihaleyle kiraya vereceğiz. Ön tarafta da bürolarımız var, yaklaşık 8 tane. Onlar da duruyor. Bilgi Evi çalışmaya başlıyor” dedi.
ŞİMDİDEN 500 BİN LİRA FAZLASI VAR
Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara’nın “Uydukent İş Merkezi’nde kâr mı ettik, zarar mı ettik” sorusunu cevaplayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “KDV dahil 6 buçuk milyon lira harcandı. 6 milyon 500 bin lira sadece eczanelerden 6 milyon 100 bin, 6 milyon 200 bin civarında para kazandık, peşin ödediler. Orada iki tane dükkan var. Geçen birini KDV dahil 400 bin liraya sattık, birini daha satacağız. 7 milyon yapıyor. Parayı cebe koyduk. Ayrıca bir market, bir lokanta, zemin katta iki tane büro, bir muhtarlık yeri kaldı. Üstüne 4 kat inşaat kaldı. Birinci katta bürolar var. Sivil toplum kuruluşlarına vereceğimiz yerler var. Düğün salonu, dershane yeri ve 80 araçlık otoparkımız var. 500 bin lira fazlasını şimdiden almış durumdayız” diye konuştu.
UYDUKENT İMARI, ÖRNEK
Uydukent’teki imar planının eski Belediye Başkanları’ndan Mehmet Sami Hancıoğlu tarafından yapıldığını hatırlatan Çoban, “Çok güzel bir plan. Uydukent’in planlamasını Afyon’un en örnek planlama olarak görüyorum. Otopark sorunu yok,yeşil bol, yol genişliği sorunu yok. Okul ve cami alanları yeterli miktarda. O zaman planlarken Akarçay’ın şehre bakan tarafı 4 kat olarak planlanmış. Akarçay’dan sonra Otogar tarafı 2 kat olarak planlanmış. İki kat planlandığı için Devlet Hastanesi buraya gelecek diye bir şey yok. Otogar buraya gelecek diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme