Belediye, Olimpik Yüzme Havuzu'nu istiyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, atıl vaziyette kalan Olimpik Yüzme Havuzu'nu İl Özel İdaresi'nden istediklerini belirtti. Havuzun aylık giderlerini karşılayabileceklerini söyleyen Çoban, 'Para var, huzur var' dedi Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Meclis salonunda toplandı. Şehirle ilgili birçok kararın alındığı Belediye Meclisi toplantısının sonunda Olimpik Yüzme Havuzu gündeme geldi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Halil [&hellip]

Belediye, Olimpik Yüzme Havuzu’nu istiyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, atıl vaziyette kalan Olimpik Yüzme Havuzu’nu İl Özel İdaresi’nden istediklerini belirtti. Havuzun aylık giderlerini karşılayabileceklerini söyleyen Çoban, “Para var, huzur var” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Meclis salonunda toplandı. Şehirle ilgili birçok kararın alındığı Belediye Meclisi toplantısının sonunda Olimpik Yüzme Havuzu gündeme geldi. Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grubu Başkanı Halil İbrahim Baykara “Olimpik Yüzme Havuzu’nu yıllardan beri eline geçen ateştopu gibi başka bir yere atmaya çalıştı. Orayı yıkıp o araziyi başka türlü değerlendirilse herhalde daha iyi olacak” dedi.
“BİZZAT TAKİP EDİYORUM”
Bunun üzerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Olimpik Yüzme Havuzu’nun kendisinin de dikkatini çeken bir konu olduğunu kaydetti. Çoban, “Bu şehirde yaşayan bir insan olarak, bu işin ızdırabını duyan, acısını çeken bir şehirli insanım, Belediye Başkanı’ndan öte. 3 aydır ben bununla ilgileniyorum. Bizzat takip ediyorum. Ekibimle birlikte orayı gezdik. Geçen hafta da İl Genel Meclisi Başkanımız’la da Valimiz’le de görüştük” diye konuştu.
ISINMA AFJET’TEN KARŞILANACAK
Olimpik Yüzme Havuzu için bir şartlarının olduğunu belirten Başkan Çoban, “Biz buranın bize tahsis edilmesiyle ilgili İl Özel İdaresi’ne yazı da yazdık. Şartımız şuydu: Bize çalışır bir şekilde burayı teslim edeceksiniz. Aylık 100 bin liralık bir gideri var, biz bunu ödemeye hazırız. Bu tesis güzel. Şu an cevap bekliyoruz. Aylık bir kimyasal gideri var, elektrik savaşı var. Bina bedeli harcamasından daha çok makine ekipman ve havalandırma harcaması, elektronik göstergeler harcaması var. Binaya 2 milyon dolaylarında bir para harcanmışsa 5-6 milyon lira da bunlara gitmiş. En önemli gider de ısı gideri. Onu da biz AFJET’ten yapacağız” ifadelerini kullandı.
“PARA VAR, HUZUR VAR”
Çoban, konuşmasına devam etti:
“Ben orayı sadece yüzme havuzu olarak kullanmayacağım. Oraya bir sporcu oteli, Belediye Spor Kulübümüz’e bir adet kapalı spor salonu, ayrıca termal tesisler yapmayı planlıyorum. O araziye. Özel İdare sanırım tekrar para harcamak istemiyor. Biz onlara 100 bin liralık gideri karşılayabileceğimizi söyledik. Para var, huzur var.”
Başkan Çoban’ın son cümlesi üzerine MHP Grubu Başkanı Halil İbrahim Baykara “İyi de israf haram!” yanıtını verdi. Belediye Meclisi’nin 1 Eyül’de toplanması kararlaştırıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

OTOPARK TALEBİ ESNAFTAN GELDİ

Afyonkarahisar Belediye Meclisi toplantısında Bankalar Caddesi, İkinci Dumlupınar Caddesi, Süleyman Gönçer Caddesi ile Osman Atilla Caddesi’nin açık otopark hâline getirilmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “İkinci Dumlupınar Caddesi’ni ziyaret ettim. Caddenin trafiğe açılmasında biz hata ettik dediler. Bankalar Caddesi’ndeki, İkinci Dumlupınar Caddesi’ndeki otopark talebi esnaftan geliyor” dedi.

KASIM’DA YIKIM BAŞLIYOR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında imar planında vilayet binası olarak ayrılan taşınmazın Maliye Hazinesi adına bedelsiz devredilmesinin oybirliğiyle kararlaştırıldığı toplantıda “Eski belediyeyi biz vilayete veriyoruz, vilayet ise hükümet konağının olduğu yeri bize tahsis ediyor. Böylelikle hükümet konağının yıkımına en geç Kasım ayında başlayacağız” diye konuştu.

2. LİG İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK

Belediyespor basketbol ve voleybol takımındaki çalışmalar hakkında bir bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; basketbol takımının 2. Lige çıkması konusunda hiçbir engel olmadığı konusunda Federasyon Başkanı’ndan bilgi aldığını söyledi. Basketbol Takımı’nın ilk kurulduğu yıl 84 takımla bölgesel lige başladığını aktaran Başkan Burhanettin Çoban; “Takımımız başarısıyla öncelikle 24 takım arasına kaldı ve 3. Lige çıkmayı garantiledi. Daha sonra bu 24 takım arasında yapılan müsabakalarda ilk 12’ye girdi, 12 takım arasından başarı göstererek ilk 6’ya kaldı ve ikinci lige çıkma hakkını elde etti. Bu konuda Basketbol Federasyonu’ndan yazıyı bekliyoruz. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile yaptığım telefon görüşmesinde kendisi bizzat bana Afyonkarahisar Belediyespor Basketbol Takımı’nın 2. Lige çıkması konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. Voleybol’da da çok iyi bir takım kurduk. Basketbol’da hedefimiz bu yıl 2. Ligde kalmak, Türkiye’de 16 tane basketbol takımı birinci ligde, 18 takım ise 2. Ligde mücadele ediyor. Türkiye’de toplamda 1. ve 2 ligde 34 kulüp var. Bizde Belediyespor olarak ilk 34 kulüp içinde yer alıyoruz. Voleybol’da daha iddialıyız” diye konuştu.

Tarihi camileri hatırlayacağız

Afyonkarahisar Belediyesi, Cürcani Camii etrafında yapılan düzenlemenin ardından bu dönem içerisinde etaplar halinde 20 farklı caminin çevresini açacak.

Bakmadan Geçme