Belediye Meclisi'nin Temmuz gündemi yoğundu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağan toplantısı önceki gün yapıldı. Geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunup oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Sadıkbey köyüne şehir içme suyu şebeke hattından su verilmesi hakkında teklif görüşüldü. Daha önce Çavdarlı köyüne, Erkmen’e, Akcin köyüne içme suyu şebekesinden su verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sadıkbey köyünede su verilmesini düşündüklerini dile [&hellip]

Belediye Meclisi’nin Temmuz gündemi yoğundu

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağan toplantısı önceki gün yapıldı. Geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunup oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Sadıkbey köyüne şehir içme suyu şebeke hattından su verilmesi hakkında teklif görüşüldü.

Daha önce Çavdarlı köyüne, Erkmen’e, Akcin köyüne içme suyu şebekesinden su verildiğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sadıkbey köyünede su verilmesini düşündüklerini dile getirdi. Toplantıyı AK Parti Gençlik Kolları teşkilat mensupları izledi.

YASAL ZORUNLULUK AFJET’E ÖZEL DEĞİL
Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında itfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet tam donanımlı yüksek merdivenli itfaiye arazözü alınması hakkında teklif karara bağlandı. Dar mahallelere girebilecek itfaiye aracı alındığını, tek eksiğin yüksek katlı binalar için itfaiye merdiveni alımı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sert kış aylarında yüksek binaların çatılarında oluşan buz kitlelerinin alınmasında kullanılmak üzere merdivene ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Teklif oybirliğiyle kabul edildi. Asfalt üretim tesislerinde bulunan kantar tartım ücretinin belirlenmesi konusu Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. Şehiriçi trafik düzenlemeleri hakkında üç adet teklifin trafik komisyonunda görüşülmesine karar verildi. Trafik komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. AFJET’in yeni düzenlemesi hakkında duyduğu endişeleri dile getiren MHP Belediye Meclis üyesi Mehmet Soner, tüm apartmaların tek tip abone yapılması isteğinin doğru olmadığı görüşünü açıkladı. Başkanı Burhanettin Çoban konuyu telefonla AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’e sordurdu. Tek tip abonelik hususunun sadece AFJET sistemi ile ilgili olmadığı, kömürlü ısınma sistemleri içinde geçerli olduğu, yasal olarak bu zorunluluğu yerine getirmeyenlerin yöneticilere cezai müeyyide uygulanacağı açıklandı.
AKARÇAY’DA ÇAMURLU ZEMİN UYARISI
MHP Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara söz alarak,Akarçay’a hava sıcaklığının yükselmesi ile serinlemek için girebilecek kişilerin zemindeki çamura saplanıp bir daha çıkamayabileceğini belirtti. Baykara, olası bir can kaybı riskine karşılık Akarçay zeminine taş döşenmesinin uygun olacağı görüşünü aktardı. Akarçay’da rekreasyon çalışmalarına başlandığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, müteahhit firmanın, çalışmalarını Eylül ayı sonuna kadar tamamlayacağını, Belediye’nin yapacağı çalışmalarla birlikte Ekim ayı sonunda halkın hizmetine sunulacağını söyledi. Akarçay’da yapılacak düzenlemeler için geçen hafta, Belediye’nin konuyla ilgili tüm teknik elemanlarıyla birlikte Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nı incelediklerini belirten Başkan Burhanettin Çoban; “2000 Yılında biten Porsuk Çayı’nda bugüne kadar her yıl yeni bir şey ilave ediliyor. Örneğin üç sene önce orada yapılan köprüler ve dik ferforjeleri çok beğendim. Porsuk, her yıl yeni ilaveler yapılarak bu hale gelmiş. Akarçay’da da her yıl yeni ilaveler yapılacak, yapılmasıda zorunlu. Bizim projemizin başlangıcı bile çok güzel olacak. Her yıl yapılacak yeni ilavelerle komşu ilimizden çok daha öne geçeceğimizi iddia ediyorum. Bizim başlangıcımız en az onun kadar güzel, sonrası ondan daha da güzel olacak diye düşünüyorum. Çünkü 2,5 kilometre uzunluğunda bir hattımız var. En dar yerimiz 20 metre, en geniş yerimiz ise 60 metre uzunluğunda. Hareket alanımız çok güzel ve düz bir alan. Tek dezavantajımız orada su sürekli akıyor ama bizim Mayıs ayı sonunda kesiliyor. Bu sıkıntıyı da otomatik bent ve havalandırma sistemleri ile çözmeye çalışacağız.” dedi.
BAYKARA ŞERH KOYDU
Trafik Komisyon Başkanı M. Emin Birliktir tarafından okunan komisyon raporları karara bağlandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün Nedim Helvacıoğlu Bulvarı ve Devlet Hastanesi park alanı isteği hakkında komisyonun yaptığı düzenlemeler bildirildi. Buna göre; Uydukent minibüslerinin hastane girişinin sol tarafına taşınması, ticari taksiler için taksi durağı oluşturulması, minibüs durak yerinin hastane girişi solunda birinci durak özel halk otobüsleri, ikinci durağı Uydukent minibüslerinin, üçüncü durağı Bayındırlık minibüslerinin kullanabilmeleri için gerekli işaretlemelerin yapılmasını uygun gören komisyon raporunda H. İbrahim Baykara’nın hastane giriş kapısı hizasına yayalar için kapı ve durak açılması isteğini dile getirerek şerh düştüğü bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nün Mevlevi Camii ve Mevlevihane müzesi önünde bulunan yolda tek yön uygulamasına geçilmesi ve park yasağı levhaları dikilmesi isteğini uygun gören komisyon raporu kabul edildi.
HASTANE DURAĞI DÜZENLEMELERİ BELİRLENDİ
Sahipata minibüslerinin Çevre Yolu üzerinden, Anafartalar Lisesi ve Vişnelik Mevkiine uğrayıp,Toki / 7 kavşağından mahalle içindeki güzergahlarında çalışma isteğini trafik komisyonu uygun görmedi. Belediye otobüsleri veya şehiriçi minibüslerinin TCDD 7. Bölge Müdürlüğüne kadar girmeleri isteğide trafik komisyonunca uygun görülmedi. Doğum Hastanesi Taksi Durağının Devlet Hastanesi Taksi Durağı ile birleşme talebini ret eden komisyon raporu kabul edildi. Eski yoğurt pazarı durağında çalışan bazı taksici esnafının Devlet Hastanesi veya Park Hastanesinden durak yeri verilmesi isteği yeni taksi durakları oluşturulması sırasında konu gündeme gelecek. S.S.33 Nolu Termal Minibüs Durak Başkanı’nın, Özdilek minibüsleri güzergahının Kurtuluş Caddesi üzerinden Özdilek AVM’ye çalışması isteği ret edildi. S.S 33 Nolu Termal Minibüs Durak Başkanının, 33 nolu termal minibüsleri güzergahının yeniden belirlenmesi isteğini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Özdilek Durak Başkanının, Özdilek minibüs güzergahlarının yeniden belirlenmesi isteğide ret edildi.
TOPLU TAŞITLAR GÜZERGAHLARINDAN GELECEK
Köy, kasaba ve ilçelerden gelen toplu taşıma araçlarının güzergahlarının belirlenmesi konusunda; Kütahya-İzmir güzergahından gelen araçların Turgut Özal Bulvarı’ndan Fuar alanında yer alan köy garajına, Konya-Şuhut istikametinden gelecek olanların Adnan Menderes Bulvarını kullanarak köy garajına, Eskişehir istikametinden gelenlerin Gazlıgöl istikametinden köy garajına, OSB’den gelecek olanlar OSB kavşağından köy garajına, ilçelerden gelen ticari araçlar şehirlerarası çevre yolundan terminale gidiş ve dönüş yapmaları kararına varıldı. Uydukent Durak Başkanının, Uydukent durağından Otogar-Hastane ve Bayındırlık hattı güzergahlarına minibüs verilmesi isteği uygun görülmedi. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri ve park yapılmaz levhası talepleri doğrultusunda; Hıdırlık çeşmesi civarında 10 metrelik döner kavşak yapılmasına karar verildiği bildirildi.
İMAR KOMİSYONU KARARLARI OYLANDI
Eşrefpaşa Mahallesi’nde 19K-2B pafta, 2208 ada, 3 ve 19 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi uygun görülmedi. Deper Köyü, 7/2 paftadaki Gazi mahallesinde bulunan Sağlık Ocağı’nın güneyindeki bazı parseller ayrık nizam 2 kat inşaat müsaadeli olup, bu parsellerin 3 kat yüzde 40 inşaat müsaadesi olarak plan değişikliği yapılması talebi ilave revizyon imar planında değerlendirilmesine karar verildi. Mollabahşi, Hacı Aftal, Umurbey, Yeni Camii mahallelerinde kentsel sit koruma amaçlı imar plan doğrultusunda Hacı Aftal Mahallesi 476 ada 9 parsel ile 755 ada 3, 4, 5 parsellerin korama amaçlı imar planlarında değerlendirilmesi Belediye teknik elemanlarınca yapılacak inceleme sonrası değerlendirilecek. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 11. maddesine göre Belediye sınırlarının yeniden düzenlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.
BAZI KONULAR TEKRAR GÜNDEME GELECEK
Ali Çetinkaya mahallesinde bulunan imar planlarının 20K-1C, 20K-2D, paftalarında yeniden imar plan tadilatı yapılması, Akçin köyü 9 pafta 1238, 1289, 1438, 1437, 322 parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını konusu karara bağlandı. Sözkonusu alanda enerji nakil hatları bulunduğu, ilgili kurumla görüşülüp sayısal verilen alınmasının uygun olacağı bildirildi. Gerekli teknik araştırma ve inceleme sonrasında konu tekrar meclis gündemine getirilecek. Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, 21J-4C, 21J-3D pafta, 1552 ada, l, 2, 3, 4, 5, 6 parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği konusu tekrar görüşülecek. Dumlupınar Mahallesi, 7 pafta, 392 ada, 2 ve 3 parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması uygun görülmedi. Selçuklu, Osmangazi, Yeşilyurt, Karşıyaka mahallelerinde bulunan bazı cadde ve bulvar isimlerinin değiştirilmesine oy birliğiyle karar verildi.
İMAR İNCELEMELERİ KARARA BAĞLANDI
Mareşal Fevzi Çakmak mahallesi, 2490 ada, 1 ve 14 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması uygun görüldü. Çetinkaya (Yeşilyurt) Mahallesi, 21K-4C pafta, 2148 ada, 10, 11, 12, 13, 14 parseller ile 2149 ada 5, 6, 7 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması uygun görüldü. Bayramgazi köyü sınırları içerisinde imar plan tadilatı yapılması hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi doğrultusunda yeni planlamayı uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Çetinkaya (Selçuklu) Mahallesi, 20K-1C, 20K-1D pafta, 1161 adanın güneyinde daha önce yapılan imar tadilatında revizyon yapılması hakkında yeni düzenleme yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi
HÜRRİYET İLKÖĞRETİM
ÖZEL İDAREYE TAHSİS EDİLDİ
Çavdarlı köyü, Harmanlı Mevkii, K25-D2-1C pafta, 250 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifide karara bağlandı. Bu alanda tavuk gübresinden elektrik üretim tesisi yapıldığı yapı yaklaşma mesafesinde düşürülme yapılmasıyla tesisin yapılabileceğinden imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tavuk gübresininde şehirde bir değer olarak kullanılacağını kaydetti. Hamidiye mahallesi, 141 pafta, 299 nolu yapı adasında imar plan düzenlemesi yapılması uygun görüldü. Belediye imar içerisinde bulunan Akçin 1466 ve 1465 nolu taşınmazların Belediye ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere Belediye tarafından bedelsiz satın alınmasına karar verildi. Hamidiye Mahallesi 142 pafta, 51 ada, 139 parselde akaryakıt istasyonu yapılması uygun görüldü. Olucak mahallesi 26 ada 2 parselde yer alan Hürriyet İlköğretim Okulunun İl Özel İdaresine tahsisine karar verildi. Belediye Başkanının Bulgaristan’ın Kırcaali Kentine görevli gitmesi sebebiyle program izlenimleri hakkında meclise bilgi verdi. Bir dahaki meclis toplantısı 1 Ağustos Çarşamba akşamı saat 18.00’de yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme