• Haberler
  • Genel
  • “Belediye Meclisi'nin kararı gözden geçirilmeli”

“Belediye Meclisi'nin kararı gözden geçirilmeli”

Afyon ve Türkiye gündemine yönelik soruları cevaplandıran Milletvekili Halil Ürün, ilçe, belde ve köy araçları için Belediye Meclisi’nden çıkan kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kocatepe Gazetesi’nden Burcu Aydın’ın gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı Burcu Aydın: AK Parti kurucularından eski bir teşkilatçı olarak partiniz il başkanlığındaki değişiklikten [&hellip]

"Belediye Meclisi’nin kararı gözden geçirilmeli"

Afyon ve Türkiye gündemine yönelik soruları cevaplandıran Milletvekili Halil Ürün, ilçe, belde ve köy araçları için Belediye Meclisi’nden çıkan kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kocatepe Gazetesi’nden Burcu Aydın’ın gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı

Burcu Aydın: AK Parti kurucularından eski bir teşkilatçı olarak partiniz il başkanlığındaki değişiklikten sonra yeni yönetim kurulu üyeleri nasıl şekillenecek?
Milletvekili Halil Ürün: İl teşkilatımızda ki değişikliği Allah memlekete hayırlı etsin. Nihayetinde siyaset etmek tam anlamıyla gönüllü işi. Dolayısıyla bizim teşkilatlarımız da gönüllüdür. Kendilerine maaş, yolluk, ödenek vermiyoruz. Herhangi bir menfaat temin etmiyoruz. Tam tersine bizim arkadaşlarımız hem vakitlerini hem de nakitlerini bu iş için harcıyorlar. Bu anlamda inşallah iyi bir görevlendirme olduğunu düşünüyorum. Bu görevlendirmenin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, muhtemelen çok fazla geçmez bir haftaya kadar şekillenir diye düşünüyorum. Ben iyi olacağı kanaatindeyim.
Burcu Aydın: Yeni yönetim kurulu üyelerini belirleme kriter ya da kriterleri neler olacak?
Milletvekili Halil Ürün: Parti tüzüğümüzde tüm bunlar yazılı olarak var. Bunlar Siyasi Partiler Kanunu’nda da var. Zaten tüzükler Siyasi Partiler Kanununa aykırı olamaz. Bizim tüzüğümüzde aykırı değil ama kanuna aykırı olmayan hükümlerimiz de var. Yazılı kriterlerin üzerine benim önerdiğim kriterler var. İl Başkanımıza ve diğer arkadaşlara önerdiğim kriterler var. Bir kere yönetim kurulu üyeliği yapacak olan kardeşlerimiz hem ilde hem ilçe de kadın kollarında, gençlik kollarında kesinlikle çok ciddi vakit ayırmaları esas. Yönetim kurulu toplantıları, koordinatör oldukları ilçe, belde, mahalle, köylerde ki toplantılara yeterince zaman ayırmak zorundalar. Bunların dışında da çalışacakları birimler olacak. Teşkilatlar gibi yerel yönetimler gibi, seçim birimi, halkla ilişkiler, ARGE gibi. Bu yetmez vakit kadar nakitte ayırmaları gerekiyor. Her ne kadar Siyasi Partiler Kanunu ve bütçemizde alınan yardımlarla kısmi bir katkı da olsa hem vakitlerinin hem de nakitlerinin olması şart. Belki en önemli; Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği birşey vardı, “Siyasetin tek limanı ahlaktır.” Siyasetin çıkış limanı da varış limanı da ahlaktır. En büyük sıkıntımız özellikle medya çevrelerinde gerçekliği teyit edilmeyen bilgilerin yayınlanmasıdır. Bunlara vesile, sebep olmak gibi durumlar oluyor. Kısa ahlak limanından ayrılmayacağız. Bana gelen bir telefon mesajında, “Namaz günde 5 kere farz, güzel ahlak 24 saat farz.” deniliyor. İlla ahlak illa ahlak. Hiçbir şeye sebebiyet vermemek lazım. İnsanlar havadan ne kapıyorlar. Buna fırsat vermemeleri içinde arkadaşlarımızın da azami dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Yakın zamanda il yönetim kurulu üyeleri netleştirilip kamuoyu bilgisine sunulacak.
Burcu Aydın: 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik izlenen yol ve çalışmalar neler?
Milletvekili Halil Ürün: Şu anda 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tüm teşkilatlar çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Bizim il teşkilatımız görev değişikliği nedeniyle olmamakla beraber 22 Haziran tarihinde ilçelerimizde ciddi bir tatbikat yaptık. Bütün sandık kurullarında toplandık. İnşallah çok önemli bir törenle Cumhurbaşkanımızı kamuoyuna açıklayacağız. Biz zaten mecliste imzaları verdik. Herşey hazır. Ondan sonra da bir vizyon belgesi açıklanacak. O vizyon belgesi ile birlikte halkımıza yeni adayımızı ve yeni ülke vizyonumuzu paylaşmış olacağız. Bizim görevimiz bunu halka gidip en iyi şekilde anlatmak. Ulaşmadık kimseyi bırakmamak. Ondan sonra da halkımızın takdirine saygı duymaktan ibarettir. Teşkilat önce gidip anlatacak, sonra sandığına sahip çıkacak, sonra da sandığına razı olacak. Görevimizin başında sorumluluğumuzun bilincinde mantığıyla hareket ediyoruz. Sandığımıza ve işimize sahip çıkıyoruz.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar’a yeni bir vali atandı. Sayın Vali’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundunuz. Değerlendirmeniz nedir?
Milletvekili Halil Ürün: Sayın Valimizi ziyaret ederek yeni görevinin hayırlı olmasını diledik. Sonuç itibariyle herkes kendi görevini yapmaktadır. Valiler devletin görevli memurlarıdır. Hükümetimiz, bakanlar kurulu, Sayın Cumhurbaşkanımız uygun görmüşler göndermişler. Biz Valimizi başımızın üzerine taç ederiz. Atama kararına saygılıyız. Sayın Valimizin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Birlikte işbirliği halinde ilin bütün sorunlarını çözeceğimize inanıyorum.
Burcu Aydın: Altı maddeden oluşan ve “Çözüm Sürecinin Çerçeve Yasası” olarak adlandırılan Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Bir hukukçu olarak bu hassas konuda neler söylemek istersiniz?
Milletvekili Halil Ürün: Dağda ki insanların şehre indirilmesi noktasında, teröre sebep olabilecek olayları çözmek noktasında hükümete bir görev veriliyor. Bu görevin nasıl olacağı ve hukuki sonuçları tartışılıyor. Yasa tasarısı henüz geldi. Tartışılmadı. İçişleri komisyonu, asli komisyon, Anayasa komisyonu ve Adalet komisyonu da tali komisyon olarak görev yapacak. TBMM olarak 25 Temmuz’a kadar çalışma kararı aldık. Bayramdan bir hafta öncesine kadar çalışacağız. Bu süreçte görev yapacak olan insanların diğer kanunlarla çakışmaması, diğer kanunlardan gelecek sıkıntılara uğramaması. Rahatlatıcı bir yasa. Af var mı yok mu gibi birşey yok. Daha önce ben Toplumsal Çözüm Yollarının Araştırılması komisyonunda görev aldım. Muhalefet bunu hep yapıyor. Bazı şeyler yanlış anlaşıldı. Bilindiği üzere tövbe etsinler affedelim diye benim bir spekülasyonum oldu. Onu düzelttik. Önemli olan toplumun neyi nasıl algıladığıdır. Bu çerçeve bir yasadır. Bu usüle göre bir yasadır. Daha esasa ilişkin birşey yapılmış değildir. Bunların hepsi mutabakatla tartışılarak çıkacak. Ayrıca bu yasaların hepsi TBMM kabul edilirse hangi hükümet gelirse gelsin bu sorunu çözmesi için hükümete görev veriyor. Biz hükümeti kaybetsek bile bizden sonra gelecek hükümet bu meseleyi çözmek zorundadır. TBMM’nin iradesi bu yöndedir. Bu sorunu çözün, barışı sağlayın, dağda ki gençleri indirin durumundadır. Çözümsüzlük çözüm degğil. Bu yasaya dayanarak başka yasalarda gelebilir. Şunu bir kez daha söylüyorum; Şu an için af gündemde değil. Kesinleşmiş hükümler için af gündemde değil bunu net söylüyorum.
Burcu Aydın: Şehir içi trafikte yaşanan sıkıntılar Ramazan öncesinde depreşti. Duruma ilişkin gözlemleriniz nedir?
Milletvekili Halil Ürün: Belediye Meclisi’nde alınan kararın çok tartışılmadığını görüyorum. Birden bire bir şekilde yaptılar. Şu anki sancıyı biz Ankara’dan kısmen duyduk. Bana göre bu karar bir daha gözden geçirilmeli. Otobüsü koyuyoruz vatandaş iniyor ama geri binemiyor. Binmesi için geri garaja gitmesi lazım. Örneğin adliye civarında çalışan bir Salarlı tekrar köy garajına gidinceye kadar neredeyse yürüyerek Salar’a varır. Bunların yeniden değerlendirileceğini düşünüyorum. Vatandaşta şu anda bunu istiyor. Bende değerlendirilmesinden yanayım. Bu vesile ile Ramazan ayının memleketimize ve tüm İslam Alemine hayırlı olmasını diliyorum. Ben Ramazan ayının rahmetini her an görüyorum. İnşallah bu rahmet görünür ve görünmez olarak ülkemizi ve tüm dünyayı sarar. Çok acı çeken yerler var. Biz buralarda çok iyiyiz. Bize sıçramasından Allah’a sığınıp, bunun olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah Ramazan ayı ile birlikte herşeye gücü yeten Rabbimizin merhametini celpederek kalpleri evirip çevirip hepimizi birbirimize sevdirir, dost eder, Müslümanlar savaşı bırakır diye dua ediyorum. >> Burcu AYDIN’ın röportajı

Bakmadan Geçme