Belediye Meclisi'nin gündemi: Deprem

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra yapılan Mart ayı Belediye Meclis Toplantısının gündemine deprem gerçeği damgasını vurdu Afyonkarahisar Belediye Meclisi üyeleri Belediye

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra yapılan Mart ayı Belediye Meclis Toplantısının gündemine deprem gerçeği damgasını vurdu
Afyonkarahisar Belediye Meclisi üyeleri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanlığında Mart ayı meclis toplantısını tamamladı. Nisan ayı meclis Toplantısı 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17.00’de başlayacak.
“85 MİLYON DEPREM BÖLGESİNDE YEKVÜCUT OLDU”
Toplantının açış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Alınacak kararların Afyonkarahisar’a ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyen Zeybek, “Cenab-ı Hak ülkemizin başındaki bu felaketlerden en kısa sürede kurtarsın diye dua ediyoruz. 85 milyon tüm insanımız yekvücut oldu. Deprem bölgesinde el ele verdi, birlikteliğini gösterdi. İngiltere’den gelen arama kurtarma ekiplerinin başındaki görevli aynen şunu söylüyor; ‘Şayet bu deprem İngiltere’de olsaydı İngiltere bunun altından kalkamazdı, çok güçlü bir devletiniz var.’ diye. Biz de bu yardımlaşma ve paylaşma duygusu olduğu sürece Allah’ın izniyle altından kalkamayacağımız hiçbir engel yok. Cenab-ı Hak’tan tekrar niyazımız böyle bir felaketi bu millete bir daha yaşatmasın.” dedi.
“AFYON BELEDİYESİ İSKENDERUN’DAN SORUMLU”
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin AK Partili tüm Belediye Başkanlarını İskenderun’da toplantıya çağırdığını dile getiren Zeybek, “Toplantıda Afyonkarahisar’ın sorumlu olduğu yer İskenderun oldu. Şu anda İskenderun’da, Hatay Kırıkhan’da ekiplerimiz çalışıyor. Aşevimizin biri de bu ilçede hizmet veriyor. Tüm araç gereçlerimizle deprem bölgesinde hizmet sağlıyoruz. Belediye olarak başlatmış olduğumuz kampanya ile toplamda Afyon’dan 75 tır ve kamyon gönderdik. Genel olarak ilçeleri ile birlikte Afyon’dan bin tır yardım gönderildi. Hayırda Afyon gerçekten birbiriyle yarıştı. Allah hepsinden razı olsun, yardımlarını Allah öbür dünyada makamlarına ulaştırsın.” ifadelerini kullandı.
11 BİN DEPREMZEDEYİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLIYORUZ
Büyük deprem felaketinin ardından zor bir süreç yaşandığını dile getiren Zeybek, “Zor bir süreç, Afyon’da 11 bine yakın depremzede misafir ediliyor. Bizde Sayın Valimizle birlikte depremzedeleri ziyaret ediyoruz. Hepsinin de ortak söylediği şu; ‘Kendi evimizden daha sıcak bulduk. Allah sizlerden razı olsun, kendi evimizi aratmıyorsunuz. Afyon’u biz böyle bilmiyorduk ilk defa geldik.’ diyorlar. Birlikteliğin faydasını gördük çok şükür.” dedi.
“DEPREM ÜLKESİ OLDUĞUMUZU GÖZ ARDI ETMEYELİM”
“Bazı şeyleri de göz ardı etmemek lazım. Söylüyorlar deprem insanları öldürmüyor ama yapılan yapılar insanları öldürüyor.”diyen Zeybek şunları kaydetti: “Biz bir deprem ülkesiyiz bu gerçeği anlamamız, kavramamız lazım. Ona göre tedbirlerimizi almamız lazım. Tedbir hak takdir muhakkaktır. Takdirin önüne geçmemiz mümkün değil ama tedbirleri de insan olarak almak durumundayız. İnşallah bundan ders çıkarırız. Güçlü bir devletimiz var Elhamdülillah bunun üstesinden geleceğiz. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece altından kalkamayacağımız zorluğumuz yok, bunun da üstesinden el birliği ile geleceğimize inanıyorum.”
“AFYON BELEDİYESİ İLE İSKENDERUN BELEDİYESİ KARDEŞ OLDU”
Toplantı Şubat ayı meclis toplantısı tutanak özetinin oybirliğiyle kabul edilmesiyle devam etti. Afyonkarahisar Belediyesi Ticari Taksi İşletme Yasası’na dair yönetmelik güncellemesi gerekli inceleme ve araştırma yapılmasından sonra tekrar meclis gündemine alınacak. Sahipata Mahallesi’nde 2585 ada, 1 ve 2 parseldeki taşınmazların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Bir ve iki parseldeki taşınmazların bulunduğu alanda eğitim tesis alanının emsal artırım talebi kabul edildi. Merkez Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 1495 ve 1496 adaların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Afyonkarahisar Belediyesi ile İskenderun Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması oybirliğiyle kabul edildi.
“BELEDİYE İHTİYAÇ İHTİMALİNE KARŞI KREDİYE BAŞVURACAK”
Afyonkarahisar Belediyesi yatırım harcamaları ve diğer ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmak üzere İller Bankası veya kamu, özel bankalardan kredi alınması hakkındaki teklif oybirliğiyle kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Mehmet Zeybek, “Alacağımız krediyi yatırımlarda kullanmak niyetindeyiz. Depremden sonra ödeneklerimiz iyice düşer diye düşünüyoruz. Ama duamız düşmemesinden yanadır. Bu ihtimali göz önüne aldık. Bir kredi başvurusunda bulunalım diyoruz.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi
https://www.kocatepegazetesi.com/gundem/belediye-meclisinin-gundemi-deprem/

Bakmadan Geçme