• Haberler
  • Genel
  • Belediye Meclisi'nde gergin anlar – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclisi'nde gergin anlar – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclisi toplantısı başlangıcında Meclis Üyesi Mehmet Soner’in Belediye çalışanları arasında eşitliğin sağlanması talebinin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz arasında gergin anlar yaşandı “Herkes için güzellikler varmış”Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı başlangıcında MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner, Belediye çalışanlarının haklarının eşit şekilde iyileştirilmesi için yazılı [&hellip]

Belediye Meclisi’nde gergin anlar

Belediye Meclisi toplantısı başlangıcında Meclis Üyesi Mehmet Soner’in Belediye çalışanları arasında eşitliğin sağlanması talebinin ardından Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz arasında gergin anlar yaşandı

“Herkes için güzellikler varmış”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı başlangıcında MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner, Belediye çalışanlarının haklarının eşit şekilde iyileştirilmesi için yazılı dilekçe hazırladıklarını belirterek dilekçeyi teslimi sırasıda sözlü bilgi verdi. Soner, Ocak ayı toplantısında Belediye çalışanlarına yönelik toplu sözleşme hakkı talep edildiğini hatırlatarak Meclisin bu hakkı tanıdığını söyledi. Yetkili sendika ve Belediye Başkanlığı’nca Belediye memurları için hazırlanan toplu sözleşmenin imzalandığını kaydeden Mehmet Soner, sözleşmeye göre yetkili sendikaya üye olan, başka sendikaya üye veya sendikasız olan Belediye çalışanları arasında bir adalet-sizlik olduğu gözlemini dile getirdi. Soner, çalışanlar arasında adil davranılmasını isteklerini söyledi. Talebin meclis gündemine alınacak bir konu olmadığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Soner’in talebi yazılı ve sözlü şekilde illetiğini ifade etti. Belediye çalışanları için dilekçe de talep edilen değişiklik ve hak isteğinin 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla ilgili bir madde olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bu referandum için cansiperane şekilde hayır diye kampanya yapanların bugün referandumdan dolayı hak sahibi olmalarından duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Demek ki herkes için güzel şeyler varmış. Keşke bu güzel şeyleri insanlar daha önceden görebilselerdi. Hayır kampanyası yerine evet kampanyası yapsalardı. Bizde gönülden seve seve daha da fazla verseydik.” dedi.
“Çalışanlarımızda huzur ortamı var”
Konunun referandum oylamasıyla ilgili olmadığını belirten MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner, referandum maddelerine itiraz etmediklerini topyekun oylanması karşısında hayır oyu kullandıklarını söyledi. Soner, konunun siyasi olduğunu mevcut konuyla bir ilgisinin bulunmadığını ısrarla vurguladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, referandumda yer alan Anayasal maddelerin mecliste 2 defa tek tek oylandığını, bunlara hayır denildiğini hatırlattı. “Keşke bunlara mecliste evet deseydiniz de halkımıza sorulmasaydı.” diyen Çoban; “Mecliste şehit ailelerine verilecek imtiyaz-lara da hayır dediniz. Afyonkarahisar Belediyesi çalışanlarına tarihinde görülmemiş hakları tanımaktadır. Bugün burada tüm çalışanlarımız huzur ortamı içerisinde çalışmaktadır. Kimseye ben küfür etmiyorum, kimseye dayak atmıyor, attırmıyorum. Pencereden dışarı attırmı-yorum. Vatandaşı dövmüyor, sövmüyorum. Dükkanını zabıtalarla basmıyorum. Dolayısıyla çalışanlarımızda bir huzur ortamı var. Gelin yemekhanemizi diğer yerlerimizi dolaşalım. Bugün Türkiye’de günü gününe ücret ödeyen ender Belediyeler’den bir tanesiyiz. Geçmişte Afyon Belediyesi’nde işçilerin, memurların alacakları, kıdem tazminatları gecikmeli ödeniyordu. Benim amcam Belediye’den emekli oldu. Enflasyon yüzde 78 iken 2001-2002 yıllarında tam 10 taksitte kıdem tazminatını aldı. Enflasyona vurduğunuzda yüzde 35 kayıptır. Bugün dilekçe verildiğinde biz öğleden sonra tazminatı ödüyo-ruz. 75-85 Bin TL’yi ödüyo-ruz. Bölgemizde ilk defa tüm çevre illere bakınız. Sosyal denge sözleşmesini memurlarımızla imzalayan tek Belediye’yiz.” diye konuştu. Afyonkarahisar Belediye yönetiminin tüm çalışanları ayırt etmeden hareket ettiğini aktaran Burhanettin Çoban, Memur-Sen’e bağlı sendikanın yerel yönetimde yetkili sendika olduğunu kaydetti. Sözleşmeyi yetkili sendika ile yapmak durumunda olduklarını dile getiren Çoban; “Herkes özgürdür istediği sendikaya gidebilir. Biz diğer komşu iller gibi personelimizi çağırıp da ‘Şu sendikaya üye olacaksınız.’ gibi baskı yapmadık. Yetkili sendika ile sözleşme imzaladık. Diğer sendika da dayanışma içerisinde olup bundan faydalansın. Bizim kadar perso-nelimizin haklarına riayet edip onları adam yerine, insan yerine koyan bir yönetim bugüne kadar Afyon Belediyesine gelmemiştir. İki yüz memurumuzdan 190’ı bir sendikada 10 tanesi bir sendika da. Dolayısıyla bizim muhatabımız 190 üyesi olan sendika iledir. ” şeklinde konuştu.
Üslup sertleşti ortam gerildi
Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Afyonkarahisar Belediye çalışanı Mustafa Yorulmaz konu hakkında meclisi bilgilendirmek için söz istedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yorulmaz’a “Hayır otur söz vermiyorum.” diyerek sert bir uslupla çıkıştı. Bu tavrın demokratik olmadığını belirten Yorulmaz’a “Sen çalışansın otur yerine kes. Yerine oturmazsan dışarıya attırırım.” karşılığını veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Mustafa Yorulmaz’ın kendisiyle özel olarak görüşmesi gerektiğini kaydetti. Çoban, Yorulmaz’ın basının ve çalışanların huzurunda kendisi ile bu şekilde konuşma-yacağını belirtti. Çoban; “Yüntaş işçisi tekme tokat dövülüp kaplıca da pencereden atılırken, burada ki personele ana avrat küfür edilirken, telsizlerle tüm perso-nele küfür edilirken neden hakları savunmadınız? Böyle mi muamele yapmamız gerekiyor? Haşa bize yakışmaz.. O zaman niye sesin çıkmıyordu?” ifadelerini kullandı. Mustafa Yorulmaz, Çoban’ın sözünü ettiği konuların muhatabının kendisi olmadığını çalışanların hakkını sendika olarak koruduklarını korumaya devam edeceklerini söyledi. Toplantının ilerleyen dakikalarında Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz’a Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından söz ve-rildi. Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının ayrıntıları yarın gazeteniz Kocatepe’de yayınlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme