Belediye Meclisi'nde çok sesli toplantı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı dün akşam üzeri yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in İstanbul'da ki görevi nedeniyle Belediye Başkan Vekili Murat Öner'in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda pek çok karar oy çokluğu ile alındı.YENİ CEZAEVİNE TOPLU TAŞIMA HİZMETİMerkeze bağlı Karaaslan köyünde bulunan 2 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Ceza İnfaz Kurumunun yakın [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı dün akşam üzeri yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in İstanbul’da ki görevi nedeniyle Belediye Başkan Vekili Murat Öner’in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda pek çok karar oy çokluğu ile alındı.
YENİ CEZAEVİNE TOPLU TAŞIMA HİZMETİ
Merkeze bağlı Karaaslan köyünde bulunan 2 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Ceza İnfaz Kurumunun yakın zamanda açılması planlandığından burada görev yapacak personelle, tutuklu ve hükümlü yakınlarının ziyaretleri ve çalışanlar için ihtiyaç duyulan toplu taşıma hat tahsis yapılması talebinin gereği yapılacak. Bu doğrultuda; Özdilek hattında ki Belediye otobüslerinin yeni cezaevine kadar çalışmalarını uygun gören Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.
BEDESTEN ARKASINDA ARAÇ
TRAFİĞİNE KAPATMA TALEBİ
Bedesten aralığında Sezer Can Ticaretle Köprü Başı Ticaret arasında kalan Bedesten Çarşısı arkasında ki yolun sabah 10:00’dan akşam 17:00’ye kadar araç trafiğine kapatılmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporunda İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesine göre konunun değerlendirilmesine karar verildiği açıklandı. Meclis üyeleri raporu oy birliğiyle kabul etti.
HAZİNEYE CAMİİ YAPIMI İÇİN
 BEDELSİZ DEVİR TARTIŞILDI
Çetinkaya Mahallesinde imar planında camii yapımı için ayrılan 995 ada, 1 ve 2 parsellerin Maliye Hazinesine camii yapımı amacıyla bedelsiz devri teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. İYİ Parti Meclis Üyelerinden Murat Çelikbaş, bilgilendirme talep etti. Belediye’nin kanunen camii yaptırma yetkisi olmadığı gerekçesiyle alanın Maliye Hazinesine devrinin gündeme geldiği bildirildi. Maliye Hazinesinin bedelsiz devir sonucu kanunen camii yaptırabilip ruhsat alabildiği, talebin Maliye’den geldiği öğrenildi. İYİ Parti meclis üyeleri önce konunun komisyona havalesini istedi. Meclis çoğunluğu bu isteği reddetti. Gündem maddesinde yer alan teklif oy çokluğu ile kabul edildi. Sahipata Mahallesinde ki mahalle fırınının Veysel Karani Mahallesi Muhtarlığına, Küçükçobanlı Mahallesinde ki fırınında Küçükçobanlı Mahalle Muhtarlığına bedelsiz ve süresinin belirlenerek tahsisi konusunda ki kararda oy çokluğu ile alındı. Fırın tahsis süresi de 5 yıl olarak yine oy çokluğu ile belirlendi.
“FUTBOL VE BASKETBOLDA
BÜYÜK PARALAR DÖNÜYOR”
İYİ Parti ve CHP Meclis Üyeleri sıra ile söz alarak şehir gündemine yönelik talep, sorun ve beklentilerle ilgili düşüncelerini açıklarken, Belediye Başkan Vekili Murat Öner’e çeşitli konularda sorular sordu. Belediye’nin okulların sportif faaliyetlerine yönelik bir soru üzerine Belediye Başkan Vekili Murat Öner, FSM’nin bulunduğu yerde ki Paşa Cami inşaatının sürdüğünü hatırlattı.
“PAŞA CAMİİ İÇİN 3 MİLYON
LİRAYA İHTİYAÇ VAR”
Öner, “Paşa Camii inşaatımız devam ediyor. Sağ olsun burayı bir hayırseverimiz belirli bir aşamaya kadar getirmiş. Bundan sonra ki aşamada üç milyon TL gibi bir paraya ihtiyaç var. Bizler işadamları ve ilgili kişilere ulaşmaya çalıştık. Afyonkarahisarımızın önünde basketbol, futbol, voleybol gibi duran bazı şeyler var. Bunların her biri için işadamlarımıza yüklenirsek dönem buna müsait değil. Futbolu, basketbolu biz öncelikle Valilik, İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi olarak teminle sponsorlar temini içerisindeyiz. Hakikaten futbolda ve basketbolda büyük paralar dönüyor.”
“BAŞKAN YÜRÜYORSA HERKES YÜRÜSÜN”
Belediye Meclis Başkan Vekili Murat Öner, otopark sorunuyla ilgili olarak çok katlı otoparkın faaliyete girmesiyle şehir merkezinde rahatlama olacağı inancını dile getirdi. Öner, “Ama bununda bir kültür olduğu kanısındayım. Biz artık maalesef yürüyen bir toplum değiliz. Bunu da biz meclis kanalıyla gerekirse bir kampanya düzenleyerek topluma kabul gördüreceğiz” dedi.  İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Özsandık, Murat Öner’in bu ifadeleri üzerine “Başkan yürüyorsa herkes yürüsün” sloganını önerdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Yarın Gazeteniz Kocatepe’de

Bakmadan Geçme