Belediye Meclisi toplanıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri bugün Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in idaresinde toplanacak   Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümleri gereğince 1 Kasım Salı akşamı saat 18.30 da Belediye Meclis Salonunda toplanacak. 2023 YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK Toplantı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in açış konuşmasınan sonra Ekim ayı [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyeleri bugün Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in idaresinde toplanacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümleri gereğince 1 Kasım Salı akşamı saat 18.30 da Belediye Meclis Salonunda toplanacak.
2023 YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK
Toplantı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açış konuşmasınan sonra Ekim ayı toplatnısına ait meclis tutanak özetinin oylanmasıyla devam edecek. Belediye’nin 2023 Yılı Performans Programı ile Belediye’nin 2023 Yılı Bütçesinin görüşülmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşülecek. 2023 yılında uygulanacak gelir ve su tarifeleri Kasım ayı toplantısında belirlenecek. Semt pazaryerlerindeki pazaryeri esnafları kendilerine tahsis edilen satış yerlerinin 2022 yılı devir ücretlerinin yeniden belirlenmesi talepleri hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu karara bağlanacak. Termal minibüs güzergâhında düzenleme ve durak yeri değişikliği yapılması talebi ele alınacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler hakkında Trafik Komisyonu raporu oylanacak.
İTFAİYE BİNASINA İSİM VERİLMESİ TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK
Ali İhsan Paşa Mahallesinde yapımı tamamlanıp yakın zamanda hizmete alınacak olan itfaiye hizmet binasına Celal Ketencioğlu İtfaiye Müfrezesi isminin verilmesi talebi görülüşecek. Mülkiyeti Belediye’ye ait, Veysel Karani, Hoca Ahmet Yesevi ve Sahipata Mahallelerindeki Mahalle Fırınlarının adı geçen Mahalle Muhtarlıklarına, Kocatepe Mahallesindeki Muhtarlık Binasının Kocatepe Mahalle Muhtarlığına mahalli ihtiyaçları karşılamak üzere tahsis edilmeleri, tahsis şartları ve süresinin belirlenmesi hususlarında Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi karara bağlanacak.
LİSE ÖĞRENCİLERİNE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ GÜNDEMDE
Mülkiyeti Belediye’ye ait il merkezinde Sümer Mahallesi 5097 ada 2 parsel üzerindeki Selçuklu Çarşısındaki 1 ve 2 bağımsız bölümlerin kiralanması, kira süresinin, kira şartları ile muhammen bedellerinin belirlenmesi hususunda Belediye Encümenine yetki verilecek. Lise son sınıf öğrencilerine üniversite sınavına hazırlanmaları için destek olmak amacıyla Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) kaynakları sağlanması hakkında teklifi görüşülecek. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcu Gülçin Ceylan’la Dünya Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Milli Sporcu Fatih Bozkurt’a ödül verilmesi talebi ele alınacak.
BANKALARDAN KREDİ ALIMI İÇİN BAŞKANA YETKİ TALEP EDİLECEK
Belediye’nin 2022 yılı bütçesinde ödenek aktarılması teklifi görüşülecek. İller Bankası kamu, özel bankalar ve katılım bankalarından kredi alınmasına teminat vermeye ve alınacak kredi ile ilgili sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi talebi görüşülecek. Afyonkarahisar ili sınırları içinde belirlenen alanlara tasarrufu Belediye’ye ait olan ”Atık Tekstil Kumbaraları”nın işletmeci tarafından temin edilmesi ve kumbaralarda biriken tekstil atıklarının toplanması işinin ihale edilmesi, ihale şartlarının ve muhammen bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi talebi görüşülecek. Plaka devir talepleri, şehiriçi nakliyaçılık yapmak isteyenlerin talebi, kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler görüşülecek. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme