• Haberler
  • Genel
  • Belediye Meclisi seçim sonrası ilk toplantısını yaptı

Belediye Meclisi seçim sonrası ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi 30 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2014-2019 dönemine ait ilk toplantısını tamamladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığı’nda yapılan toplantı bir önceki döneme ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.KARŞILIKLI ÜSLUPLARI AŞMAMA UYARISI Toplantının açılış [&hellip]

Belediye Meclisi seçim sonrası ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi 30 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu MHP grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2014-2019 dönemine ait ilk toplantısını tamamladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Başkanlığı’nda yapılan toplantı bir önceki döneme ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı.
KARŞILIKLI ÜSLUPLARI
AŞMAMA UYARISI
Toplantının açılış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde alınacak kararların şehre hayırlı olmasını diledi. Hem toplantılarda hem de komisyonlarda alınacak kararların adaletten, hakkaniyetten, hukuktan şaşmayacağını vurgulayan Çoban; “Afyonkarahisar Belediyesi, 2009 yılından bu tarafa şeffaf üretim anlayışını hayata geçirdi. Bizim her türlü işlemimizi, her türlü icraatımızı, her türlü ihalemizi, her türlü satın almamızı, her türlü işlevimizi, her meclis üyemiz, dilekçe yazmasına gerek kalmadan, resmi prosedürlere başvurmaksızın inceleyebilir. Herkes istediği soruyu yazılı olarak da resmi olarak da sorabilir. Elbette burası demokrasinin gereği olarak oluşmuş meclisidir. Herkes burada fikrini, rahatça söyler. Bizim tek karşı çıktığımız gerek AK Parti grubundan, gerekse Milliyetçi Hareket Partisi gurubundan karşılıklı demokratik üslupları aşan beyanlara başvurmamasıdır.”dedi.
BİR KURUŞ BORÇ YOK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin iyi yolda ilerlediğini kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye’nin, Türkiye’ye örnek bir belediye olduğunu vurguladı. Bir kaç gün önce başkentte olduğunu anlatan Çoban; “Ankara’da bir çok Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz vardı. Herkes ayrı ayrı tebrik etti. Ankara’da dün birçok belediye ağlarken, biz gülüyorduk. Niye ağlıyorlardı diye sorarsanız, içerisinde bulundukları, borçlar, ödemelerindeki sıkıntılar, bir takım iş ve işlemler için karşılaştıkları bürokratik engeller. Allah’a şükür Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız sayesinde biz hepsini aşıyoruz. 2009 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’ni 48,5 milyon lira borçla devir aldım. Şu anda borcumuz 28 milyon lira. Hepsi de bizden önceki dönem borçları. Dönemimizde bir kuruş borçlanmadık. 28 milyon İller Bankası’na borcumuz var. Piyasa, personele, müteahhitlere, esnafımıza, hiç kimseye bir kuruş borcumuz yok. Maalesef bazı ilçe belediyelerimizde 6 aydır maaş ödeyemiyor. Çalışanlarının maaşlarını ödeyemeyen belediyeler var.” diye konuştu.
FAALİYET RAPORUNA
MHP GRUBUNDAN RET
Toplantıda 2013 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Rapora MHP Grubu üyeleri ret oyu kullandılar. Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verilen toplantıda, Tarihi Kentler Birliği Meclisi’nde, Çevre Hizmetleri Birliği’nde, Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği’nde, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nde, Ömer- Gecek Termal Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nde, Belediye’yi temsil edecek üyeler belirlendi.
ÇOBAN’A YETKİ VERİLDİ
Belediye Meclisi geçen dönem olduğu gibi bu dönemin ilk yılında da alınan karar doğrultusunda tatil yapmayacak. Belediye’ye bağlanarak mahalle statüsüne geçen 10 köyün taşınır, taşınmaz hak ve alacak ve borçlarının devri ve paylaşımı için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verildi. Şampiyon olan Belediye Spor Kulübü Voleybol Takımındaki sporcu ve antrenörlerine toplam 250 bin lira ödül verilmesi hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi. İhtiyaç fazlası eski Asfalt Plenti’nin Bolvadin Belediyesi’ne bedelsiz verilmesi hakkındaki teklifi de oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS 2 MAYIS’TA TOPLANACAK
Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, 2 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de yapılacak. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez toplanan Belediye Meclisi toplantısına; AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Üyesi Salih Sel, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, gençlik kolları teşkilat üyeleri katıldılar. (Kocatepe Haber Merkezi)

Komisyon seçimleri yap��ldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın 2014-2019 hizmet dönemi başlangıcında komisyon ve organlarda görev alacak üyeler seçimle belirlendi

İlk seçim Meclis Başkan vekilliği için yapıldı. Meclis 1. Başkan Vekilli Mustafa Albay olurken, ikinci Başkan Vekilliğine M. Emin Birliktir seçildi. Meclis asil katipliklerine; Osman Çakıcı, Kadir Okyar, Meclis yedek katipliklerine; Şükrü Genelioğlu, Mehmet Bayrakçeken seçildi.
Kapalı zarf usulü ile yapılan oylama sonucunda Encümen üyeliğine; H. Sait Evrenkaya, M. Emin Birliktir, Şükrü Genelioğlu seçildiler. Bayındırlık ve İmar Komisyon üyeliğine; Betül Tarkan, Oktay Okay, Hüseyin Şehitoğlu, Kazım Çeşeay, Özcan Şarlak seçildi. Trafik Komisyon üyeliğine; M. Emin Birliktir- Yılmaz Açıkgözoğlu, Mehmet Bayrakçeken, Halil İbrahim Baykara, İbrahim Karataş, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine; Ali Telek, Rasime Kıpırtı Fedekar, Kadir Okyar, Recep Avşar, İlker Çelikoğlu seçildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Muhalefet eleştirdi Çoban cevaplandırdı

2013 yılı Belediye Meclisi faaliyet raporu öncesi eleştirilerini sıralayan ve oylamada ret kullanan muhalefetin eleştirilerini Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tek tek cevaplandırdı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu yeni meclisten oy çokluğu ile geçti. MHP grubu rapora ret oyu verdi. Rapor oylanıncaya kadar toplantıya kanun gereği Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Albay başkanlık etti.
BAYKARA RET
GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI
Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Albay, faaliyet raporuna yönelik lehte ve aleyhte konuşmak isteyen meclis üyelerine söz verdi. MHP Grubundan Halil İbrahim Baykara toplantıda ilk sözü alırken tüm üyelere 5 yıllık görev süreleri boyunca siyaset yapmamayı önerdi. Baykara alınacak kararların tamamen memleket lehine olmasını temenni etti. Tüm üyelerin bu memleketin çocuğu olduğunu belirten Baykara; “2013 yılı faaliyet raporu ile ilgili olarak sıcak asfalta yönelik eleştiriler vardı. Dört ay içinde tekrar yama yapıldığından dolayı faaliyet raporunu ret ediyoruz. Temizlik ve ilaçlama ile ilgili eleştirilerimiz var. Çöplerin bırakılış ve toplanış biçimleri doğru değil. Bu nedenle ret ediyoruz. Trafik konusunda 5 yıldır çalışmamıza karşılık ciddi bir ilerleme sağlayamadığımızdan ret ediyoruz. Hava kirliliğinde Afjet ve doğal gazdan gerekli istifadeyi yapamadığımız için raporu ret ediyoruz. Kaldırım işgallerinden dolayı ret ediyoruz. SYDV yardımlarında sağ elin verdiğini sol elin görmemesi prensibine riayet edilmediği için ret ediyoruz.” dedi. MHP Grubu üyelerinden Mehmet Soner, Özcan Şarlak’da söz alarak ret gerekçelerini sıraladılar.
ÇOBAN ELEŞTİRİLERİ CEVAPLANDIRDI
Ret gerekçelerini açıklayan muhalefet eleştirilerini tek tek cevaplandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlar sayesinde Afyonkarahisar’ın geleceğine damga vurulduğunu kaydetti. Çoban, yapıcı, tutarlı her eleştirinin kendileri nezdin de önem taşıdığını kaydetti. Çoban şöyle konuştu: “Ben dersime iyi çalıştım. Bana pas atıyorsunuz. Ben şimdi gol atacağım. Kusura bakmayın onu belirteyim. Tüm bakanlarımız Afyonkarahisar’a hizmet etti. Sayın Abdülkadir Akcan Bey’de Bakanımızdı. 1999- 2004 arasında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ilimize serilen sıcak asfalt miktarı 170 bin ton. Abdullah Bey döneminde yine 5 yılda 172 bin ton. 10 yılda 342 bin ton asfalt serilerken, biz ise 5 yılda 512 bin ton asfalt serdik. 10 yılda yapılanın yüzde 50’sinden fazlasını 5 yılda yapmışız.” dedi.
“TRAFİK PROFESÖRÜDE BAŞARAMAZ”
Trafik profesörünü dahi başkan olması halinde, kentin ana arterlerine çözüm olmayacağını kaydeden Çoban şöyle konuştu: “Trafik profesörünü Afyon’a başkan yapsak, Milli Birlik Caddesi’nde, Kurtuluş Caddesi’nde, Ambaryolu’nda, Uzun Çarşı’da, Tuz Pazarı Caddesi’nde ne yapacak. Bizler şu anda zamanında planlama yapılırken bitişik nizam yapılaşmaya ve yol genişliklerinin daraltılması yönünde alınan kararların sıkıntılarını çekiyoruz. Adnan Kahveci Bulvarı ne kadar güzel, ancak sizin partiniz döneminde bulvarı kısaltmışlar. Böyle bir şeyi dönemimizde asla yapmadık.” diye konuştu. Çoban, Afyon’da doğalgaz ve Afjet’i üç katına katladığını ifade etti.
“SÖZ VERDİM YAPTIM”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kaldırım işgalleri konusunda hassasiyetle durulacağını sosyal yardımlarda bir elin verdiğini diğer el görmediğini ifade etti. Yonca Altı Camii arkasındaki dükkanların planlamasının yanlış olduğu yönündeki eleştirilere katılan Çoban; “Yoncaaltı otopark ve dükkanların projesini Afyonkarahisar’ın en iyi mimarlarından biri çizdi. Ancak Eskişehir’deki kurul, her şeye müdahale etti. Seçim projemdi söz verdik, mecbur yapmam gerekiyordu yaptık.”
“YALAN VAADDE BULUNMADIM”
Beleştepe olarak bilinen bölgenin yıkılması ile ilgili olarak yıkılacak bölgeye yeşil alan yapılacağını ve tüm kurumlardan gerekli izinlerin alındığını söyleyen Çoban şöyle konuştu: “Ben Afyon halkını asla aldatmadım, Afyonkarahisar halkına yalan vaadde bulunmadım. Boş vaadde bulunmadım. 2009 yılında Afyonkarahisar’a Spor Kompleksi yapılacak dedim. Bazı kesimler inanmadı. O zaman yeşil alanları gündeme dahi getirmeyenler ne zaman ki; Spor Kompleksi bitme aşamasına geldi, diyecek bir şey bulamadıkları için mevcut stadyum arazisindeki yeşil dokunun gideceğini iddia ediyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme