Belediye Meclisi 4 Eylül’de toplanacak

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı 4 Eylül Pazartesi akşamı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in başkanlığında yapılacak.

Belediye Meclis Toplantısı 4 Eylül Pazartesi akşamı saat 18.30’da Belediye Meclis Salonunda başlayacak.

TALEP VE TEKLİFLER GÖRÜŞÜLECEK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açış konuşmasıyla başlayacak olan toplantı bir önceki toplantı olan Ağustos ayı Meclis toplantısı tutanak özetinin oylanmasıyla devam edecek. Belediye mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrencilere nakdi eğitim yardımı yapılması hakkında Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu raporu karara bağlanacak. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet mini süpürge aracı alınması talebi değerlendirilecek. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet kazıyıcı yükleyici, 2 adet mini kazıyıcı yükleyici alınması talebi görüşülecek. Ali Çetinkaya Mahallesi, 797 Ada 60 Parsel Numaralı taşınmazın Tarım ve Orman Bakanlığı adına tahsis edilmesi talebi de gündemde bulunuyor.

BAKANLIK TAHSİS TALEBİ KARARA BAĞLANACAK

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Belediye’ye ait Karaman Mahallesi 4944 Ada 12 Parsel Nolu 1.165,37 metrekare yüzölçümlü taşınmazda bulunan 129,98 metrekarelik Belediye hissesinin Millet Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü adına tahsis konusu görüşülecek. Mülkiyeti Belediye’ye ait olan Akçin Mahallesi, 308 Ada 212 Parsel Nolu 1.484,92 metrekarelik gayrimenkulün 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. maddesine istinaden satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi talep ediliyor. 21 Ekim -30 Ekim 2023 tarihleri arasında Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan v.b Türk Cumhuriyetleri katılımlarıyla kentte “Türk Dünyası Şöleni” yapılması, Belediye ve Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği arasında işbirliği protokolü yapılması, yapılacak olan protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi talebi görüşülecek.

Bakmadan Geçme