• Haberler
  • Genel
  • Belediye Meclisi, 2012'nin ilk toplantısını yaptı

Belediye Meclisi, 2012'nin ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 2012 yılının ilk meclis toplantısı dün akşam yapıldı. Ocak ayı olağan meclis toplantısında komisyon raporları karara bağlanırken çeşitli tekliflerin ilgili komisyonlarda görüşülmesine karar verildi Küçükkurt’a rahmet diledi Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıyı açtıktan sonra Kocatepe Gazetesi kurucularından merhum İbrahim Küçükkurt’a Allah’tan rahmet diledi. Çoban, “Afyonkarahisar Hafızasını kaybetti.” ifadesini kullandı. Geçen toplantıya ait [&hellip]

Belediye Meclisi, 2012’nin ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 2012 yılının ilk meclis toplantısı dün akşam yapıldı. Ocak ayı olağan meclis toplantısında komisyon raporları karara bağlanırken çeşitli tekliflerin ilgili komisyonlarda görüşülmesine karar verildi

Küçükkurt’a rahmet diledi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıyı açtıktan sonra Kocatepe Gazetesi kurucularından merhum İbrahim Küçükkurt’a Allah’tan rahmet diledi. Çoban, “Afyonkarahisar Hafızasını kaybetti.” ifadesini kullandı. Geçen toplantıya ait tutanak özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Geçen yıl olduğu üzere bu yılda ayda bir defa toplanan Belediye Meclisi’nin tatil yapmadan çalışmasına ve meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması kararının devamı oy birliğiyle kabul edildi. Belediye’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap kayıt işlemlerinin kontrolü için Denetim Komisyonu oluşturulması teklifi doğrultusunda; Suzan Yonca, İsmail Özbay ve Lokman Kurt 26 oy alarak komisyonu üyeliğine seçildiler.
Toplu taşıtlar Zeyland AVM’ye girebilecek
Trafik komisyon raporları karara bağlandı. Ali Çetinkaya Kampusu nizamiye çıkışı önüne kavşak yapılması ve kazaların önlenmesi amacıyla belirli noktalara kasis yapılması isteği araştırılarak tekrar meclis gündemine getirilmesine karar verildi. Şehir içi minibüs ve otobüslerin Zeyland AVM’ye girmeleri ve Yenici Mahallesi’nde Saniye Sayıoğlu İlköğretim Okulu önüne hız kesici yapılması isteği görüşüldü. İzmir yolu üzerinde çalışan minibüs ve özel halk otobüslerinin Zeyland AVM’ye girişleri ve okul önüne hız kesici yapılmasını uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Servis araçlarına yer yok
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde ki yaya ve okul geçidi çizgilerinin yenilenmesi, yol boyunca hız limitlerini belirten uyarı levhalarının konulması trafik komisyonu tarafından uygun görüldü. Ancak orta refüjün her iki yanına korkuluk yapılması isteği yerinde incelendikten sonra meclis gündemine getirilecek. Bayındırlık minibüslerinin özel Cihan Ana Okuluna kadar çalışmaları isteğini uygun bulmayan komisyon raporu kabul edildi. Komisyon okul servislerinin faaliyette olduğunu, bölgede yerleşim sayısının çok az seviyede olduğunu gerekçe olarak gösterdi. Şemsettin Karahisari, Hoca Ahmet Yesevi, Atatürk İlköğretim Okulları önlerinde servis araçlarına yer tahsisi talebi uygun görülmedi. Söz konusu okulların önünde bu talep için yer olmadığına dikkat çekildi.
Güzergah değişikliği detaylı incelenecek
Ataköy minibüsleri ve özel halk otobüsleri güzer-gâhının 261. sokağa alınması isteği uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon bu kararı 260. Sokağa girişin iptal edilerek başta çocuklar olmak üzere yayaların can güvenliğinin sağlanması için aldı. Şehir içi minibüs güzergâhlarında değişiklik yapılarak güzergâhların yeniden belirlenmesi isteği gerekli inceleme ve araştırma sonrası hazırlanacak raporda meclis gündemine sunulacak. Belediyede mühendis, mimar, şehir plancısı, biyalog ve tekniker kadrolarında sözleşmeli olarak çalışan personellerin sözleşme yenilemesi ve ücret belirlemesi konusu görüşüldü. Toplam 53 personelin sözleşmesinin yenilenmesi ve ücret belirlemesi kabul edildi.
Encümene satış
yetkisi verildi
Su İşleri Müdürü kadrosunun iptal edilerek Su ve Kanalizasyon Müdürü kadrosunun ihdası teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, her iki birimin birlikte çalıştığını kaydetti. Belediye norm kadrosunun ihdas edilmesine karar verildi. Bu kararla memur kadro sayısı 520, sürekli işçi kadrosunda 24 adet artış gerçekleştiril-diği açıklandı. Mülkiyeti Belediye’ye ait Kanlıca Mahallesi’nde bulunan 490 metrekarelik konut arsasının satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Çetinkaya Mahallesi’nde 8 adet asma katlı dükkân, 4 adet büro ve 1 adet restaurant artı kafeteryanın satışı için Belediye Encümenine yetki verildi.
Gelecek toplantı 1 Şubat’ta
Belediye tarafından Selçuklu Mahallesi 166. Sokakta yaptırılan 40 bin metrekarelik parka Orhun Parkı isminin verilmesine karar verildi. Sülün beldesi ve Çavdarlı köyüne Erkmen beldesine de verildiği gibi metreküpü 81 kuruştan içme suyu verilmesine oy birliğiyle karar verildi. MHP’li meclis üyesi Mehmet Soner, su faturalarının iki aylık süreç yerine elektrik faturalarında olduğu gibi aylık ödenmesi önerisinde bulundu. Çoban, bunun fatura ödeme kalabalığını arttırabileceği gerçeğine temas etti. Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı 1 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme