Belediye Meclisi 13 Nisan'da Toplanacak

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilen Av. Burcu Köksal ve Afyonkarahisar Belediyesi'nin yeni Meclis Üyeleri 13 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da ilk toplantısını yapacak.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENECEK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, başkanlığında toplanacak Belediye Meclis Toplantısında ilk olarak bir önceki toplantıya ait 2024 Yılı Mart Ayı Meclis tutanak özeti okunacak. Meclis 1. ve 2. Başkan Vekilliği ile 2 Asil 2 yedek Divan Kâtipliklerinin 2 yıl süre ile görev yapmak üzere gizli oyla seçimi gerçekleştirilecek.  Daimi Encümen Üyeliklerine gizli oyla 3 üye seçimi,  Plan ve Bütçe Komisyonu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu, Trafik Komisyonu, Gençlik, Spor, Eğim ve Kültür Komisyonu Üyelikleri seçimi yapılacak. Afyonkarahisar Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşülecek.    Denetim Komisyonu Raporu hakkında Meclise bilgi verilecek. Afyonkarahisar Belediyesi’nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği Meclisinde Belediyeyi temsilen Belediye Başkanının doğal üye olarak Meclis Üyeleri arasından 1 asil, 1 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif görüşülecek.

ASİL VE YEDEK ÜYELERİN SEÇİMİ YAPILACAK

Afyonkarahisar Belediyesi üyesi olduğu Çevre Hizmetleri Birliği Meclisinde Belediyeyi temsilen Belediye Başkanının doğal üye olarak Meclis Üyeleri arasından 3 asil 3 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif toplantıda görüşülecek. Belediyemizin üyesi olduğu Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğinde Belediyemizi temsilen Belediye Başkanının doğal üye olarak Meclis Üyeleri arasından 5 asil, 5 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif. Belediye’nin üyesi olduğu Enerji Kentleri Birliğinde Belediyeyi temsilen Belediye Başkanının doğal üye olarak Meclis Üyeleri arasından 2 asil, 1 yedek üye seçilecek. Afyonkarahisar Kültür Turizm Tanıtma ve Altyapı Hizmet Birliğinde (Ömer-Gecek) Belediyeyi temsilen Belediye Başkanının doğal üye olarak Meclis Üyeleri arasından 4 asil, 4 yedek üyenin seçimi yapılacak. Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde belediyemizi temsil edecek 3 asil, 3 yedek üyenin seçilerek belirlenmesi hakkında teklif görüşülerek karara bağlanacak. Uluslararası Tarım Şehirleri Birliğine Belediyeyi temsilen Belediye Başkanının doğal üye ve Meclis Üyeleri arasından 2 asil, 1 yedek üye seçilerek belirlenmesi teklifi görüşülecek. Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Dairesi Müdürlükleri tarafından yapılacak gayrimenkul satışları ile ilgili olarak Gayrimenkul Satış Komisyonunda Belediyeyi temsilen 2024-2025 yıllarında görev yapmak üzere meclis üyelerinden bir üyenin seçimi yapılacak. Belediye’nin kuruluşunda bulunduğu O.S.B, Teknoloji Gelişme Bölgeleri ve Belediye’nin pay sahibi olduğu şirketlerin genel kurullarında Belediyeyi temsilen görevlendirilecek kişilerin belirlenmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oylanacak. Belediye Meclisinin 1 aylık tatil döneminin tespiti ve Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması teklifi karara bağlanacak. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesi gereğince ödenecek huzur hakkı ücreti tespit edilecek.

MEMUR SENDİKASI İLE SOSYLA DENGE SÖZLEŞME METNİ İMZALANACAK

Belediye sınırları içerisinde nikâh akdini gerçekleştiren çiftlere o günün anısına verilmek üzere kalem seti ve Belediye sınırları içinde ikamet eden ve yeni doğum yapan her aileye içinde zıbın takımı, günlük bakım ürünleri bulunan hediye seti paketi verilmesi konusu karara bağlanacak. Belediye ile yetkili memur sendikası ile görüşme yapılarak, Sosyal Denge Sözleşmesi metni imzalaması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oylanacak. Belediye ile diğer kurum kuruluşlarla, kamu kurumu nitelikli meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler, özürlü dernek ve vakıfları, meslek odaları ile yapılacak olan hizmet protokolleri için sözleşme yapmaya ve iptal etmeye Belediye Başkanına yetki verilecek.     Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü altında şehit ve gazi yakınları birimi oluşturulması konusu görüşülecek. Belediye de münhal bulunan Belediye Başkan Yardımcılığı kadrolarına Ömer Yıldız ve Erkan Uysal’ın atandıkları hakkında Meclise bilgi verilecek. Toplantı Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın gün ve saatinin belirlenmesiyle sona erecek.

Bakmadan Geçme