Belediye Meclisi 1 Ekim'de Toplanıyor

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 1 Ekim Salı akşamı toplanacak.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 1 Ekim 2024 Salı akşamı saat 18.30’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Başkanlığında başlayacak.

2025 YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLECEK

Toplantı Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın açış konuşmasıyla başlayacak. Bir önceki toplantıya ait 2024 Yılı Eylül Ayı Meclis tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından Belediye 2025 Yılı Performans Programı görüşülecek.

Belediye 2025 Yılı bütçesinin görüşülmesinin ardından 2025 yılında uygulanacak Gelir ve Su Tarifelerinin belirlenmesi hakkında teklif. Afyonkarahisar Belediyesinin 2024 Yılı Bütçesine ek bütçe verilmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oylanarak karara bağlanacak.

Afyonkarahisar mücavir alanında bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara Zafer Kart kapsamında ısınma yardımı verilmesi hakkında Eğitim Kültür Gençlik Spor komisyonu raporu karara bağlanacak.  Rahvan Atlı Spor Merkezinde sunulan binicilik ücretinin ve dışardan gelecek atlar için çeşitli bakım ve barınma ücretlerine ilişkin 2024 yılı tarifesi belirlenecek.

Merkez Hasan Karaağaç Mahallesi 4094 Ada 2 Parsel nolu taşınmazdaki Belediye’ye ait hissenin, diğer hissedar Hulusi Yılmaz’a İmar Kanununun 17. maddesi gereğince satışı teklifi gündem de yer alacak. Şehir merkezine köy, kasaba ve ilçelerden yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergâhlarının yeniden belirlenmesi ile ilgili trafik komisyonu raporunu oylamaya sunulacak.

KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANACAK

Belediye kapalı otoparkların işletilmesine yönelik düzenleme yapılması, kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler ile ilgili trafik komisyonu raporunun görüşülmesi gündemde yer alıyor.

Plaka devir talepleriyle ilgili olarak Trafik Komisyonu raporlarının karara bağlanmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarından ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili teklifler görüşülecek.

Şehir merkezinde bulunan çeşitli bölgelerde verilen TAKS/KAKS alanların herhangi bir artış olmaksızın emsale dönüştürülmesi için imar plan değişikliği yapılması teklifi gündeme gelecek. 1 Ağustos 2024 tarih ve 321 sayılı Belediye Meclis kararına yapılan itiraz belediye meclisi tarafından karara bağlanacak.

Taşpınar Mahallesi 310 Ada 14 nolu parselde ilave imar planı yapılması, merkez muhtelif bölgelerinde kavşak düzenlemelerinin yapılması için imar plan değişikliği yapılması teklifleri görüşülecek. Komisyon raporlarının oylanıp karara bağlanacağı toplantı Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısının gün ve saatinin belirlenmesiyle sona erecek.

Bakmadan Geçme