Belediye Meclis Üyeleri Ne Kadar Maaş Alıyor?

Belediye Meclis Üyeleri Ne Kadar Maaş Alıyor? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Belediye Meclis Üyeleri Ne Kadar Maaş Alıyor? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

2024 Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde belediye meclis üyesi olmak isyeyenler, belediye meclisinin nasıl olunacağını, belediye meclis üyelerinin görevlerini ve belediye meclis üyelerinin ne kadar maaş aldığını sorgulamaya başladılar. Bizde tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdık.  İşte detaylar…

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NE İŞ YAPAR?

Belediye meclis üyeleri, belediye meclisinde görev alırlar. Belediye meclisi, belediyenin karar mekanizmasıdır. Belediye meclisi, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşmakta olup, her ay belirli bir günde belediye başkanın başkanlığında toplanır. Belediye meclisi, belediyenin bütçesini, planlarını ve programlarını kabul eder, belediye başkanının yürütme yetkisini denetler.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ GÖREV VE YETKİLERİ NELERDİR?

Belediyelerle ilgili konuları meclis gündemine alınmasını önermek.

Belediye meclisi kararlarını salt çoğunluk ile karara bağlamak.

Belediye meclisince alınan kararları belediye başkanına göndermek.

Her dönem başında en az üç, en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonu oluşturmak

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NE KADAR MAAŞ ALIR?

Belediye meclis başkanı ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için,

Anayasa Kanunun 39’uncu maddesi uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek şartı ile meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenmektedir. Belediye meclis üyelerinin maaşları, belediyelerin nüfusuna göre belirlenmektedir.

Bakmadan Geçme