Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediye karla mücadele edemedi”

Gündeme getirdiği toplu taşımada

Gündeme getirdiği toplu taşımada fazla yolcu alınmaması için gerekli kontrollerin yapılması nedeniyle ilgililere teşekkür eden İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, Belediye’nin karla mücadele edemediğini belirterek, “Belediyeye bağlı kuruluşlarda dâhil kaç kişinin işten çıkarıldığını Sayın Belediye Başkanından, rakamlarla açıklamasını bekliyoruz” dedi

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI
İYİ Parti İl Yönetim Kurulunca 18 ilçede kongre takviminin belirlendiğini açıklayan Mehmet İnkaya, 2 Şubat Pazar günü ilk kongreyi Dinar ilçesinde yaparak kongre sürecinin başlatılacağını kaydetti. İnkaya, “Kongre sürecimiz vatana millete hayırlı uğurlu olsun. 15 Şubat Cumartesi günü Hocalar ve Sandıklı’da, 16 Şubat’ta Başmakçı ve Dazkırı’da, 22 Şubat’ta Sultandağı’nda, 23 Şubat’ta Çay ve Çobanlar’da, 29 Şubat’ta Bolvadin ve Emirdağ’da, Şuhut ve İhsaniye’de 1 Mart’ta, Evciler ve Kızılören’de 7 Mart’ta, il merkezinde 8 Mart’ta, 9 Mart’ta Sinanpaşa’da, 28 Mart’ta İscehisar’da inşallah genel kurullarımızı yapacağız.” dedi.
“TOPLU TAŞITTA YOLCU SAYISI KONTROLÜ MEMNUN ETTİ”
İYİ Parti olarak il sorunlarından parmak bastıkları konuların gündeme alınıp sonuçlandırılmasından memnun olduklarını söyleyen İnkaya, “İlimizin sorunlarından parmak bastığımız bazı konuların gündeme alınıp sonuçlandırılmasından memnunuz. Bu noktada şehir içi taşımacılığında fazla yolcu alınmaması için kontrolünün yapıldığını gördük. İlimizde yaşayanlar adına; Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. Ancak ilimizde çözüm bekleyen sorunlar bitmiş değil.” diye konuştu.
BELEDİYE KAR TEMİZLİĞİNDE BAŞARILI DEĞİL
Afyonkarahisar Belediyesi’nin karla mücadelede istenilen başarıyı gösteremediğini ileri süren İnkaya, “Karla mücadelede çalışan işçilerin teçhizatlarında eksiklikler vardır. Eldivenleri karla mücadeleye uygun değildir. Ara sokak yolları istenildiği gibi temizlenememiştir. Yaya kaldırımlarının çoğu temizlenememiş, temizlenenler de yeterli değildir. Temizlenemeyen kaldırımlarda yürümek zor olduğundan vatandaşlarımız araçların işlediği yollardan yürümektedir. Karla mücadele Allah’ın lodosuna bırakılmış durumdadır. Yani yağan karın kendi kendine erimesi mi beklenmektedir?” şeklinde konuştu.
“SUÇSUZ YERE EKMEKLE OYNANMAMALI”
Belediye yönetimine eleştirilerde bulunarak “Afyonkarahisar Belediyesi’nde çalışırken işten atılan eski işçilerin olduğunu duyduk.” diyen İnkaya, “Belediyeye bağlı kuruluşlarda dâhil kaç kişinin işten çıkarıldığını Sayın Belediye Başkanından, rakamlarla açıklamasını bekliyoruz. Kimsenin suçsuz yere ekmeğiyle oynanmaması gerekliliğine inanıyoruz. İşverenlerin haklı gerekçeleri varsa saygımız sonsuzdur.” ifadelerini kullandı.
“KARARA RAĞMEN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTILARI CANLI YAYINLANMIYOR”
Belediye bütçesinden Amatör Kulüpler adına ayrılan yardımın kulüplere eşit dağıtılması gerektiğini savunan İnkaya şöyle konuştu: “Şampiyon olmuş, başka şehirlerde gurup maçlarına katılacak okul takımlarına da Belediyemiz bütçesinden yardım yapılmasını talep ediyoruz. Belediye Meclisi çalışmalarının, canlı olarak yayınlanma kararı alınmasına rağmen, çalışmaların canlı yayınlanmadığına şahidiz. Bir an önce Belediye Meclis çalışmalarının canlı olarak yayınlanmasını talep ediyoruz. Şehir içi taşımacılığında çalışan araçların çoğunluğu duraktan yolcu alma, durakta yolcu indirme, kuralına uyamamakta, uymamaktadır. Biliyor ve gözlüyoruz ki bazı duraklara vatandaşlarca araçlar park edilmektedir. Tüm minibüs ve otobüslerin durak haricinde yolcu alıp, yolcu indirmelerinin titizlikle sağlanması gerekiyor. Hatta araç kullanan tüm şoförlerin tek tip ve giyinmeleri ve kimliklerinin üzerlerinde görünecek bir yerde olmasında fayda var diyoruz.”
“TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR”
Afyonkarahisar genelinde yaşanan sorunların yanında Türkiye genelinde de sorunlar yaşandığını söyleyen İnkaya şu ifadeler yer verdi: “İlimiz sorunları var da, ülkemizin sorunları yok mu? Ülke genelinde çözüm bekleyen sorunlar arasında Suriyeli mülteciler sorunu vardır. Sabit gelirli vatandaşlara yapılan maaş zamları yetersizdir. Enflasyon rakamlarının yapılan zamlardan çok fazla olduğu ortadadır. Terörün durdurulamaması, Türkiye’nin yurt dışından buğday almasıdır. Başlıca sorunlarımız olarak görülmektedir.”
”YÜZDE 64 PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞINA KARŞI”
İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in sözlerini hatırlatan İnkaya sözlerine şöyle devam etti: “’Yeniden iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin oluşmasını başaracağız. Demokrasiyi, şeffaflığı, hukukun üstünlüğünü ve kuvvetler ayrılığını tesis edeceğiz’. Yani Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden Milletimizin yardımıyla kurtulacağız. Şu anda milletimizin yüzde 64’ü Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminden geri dönmek istiyor.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi