• Haberler
  • Genel
  • “Belediye ile ilgili dosyalar açıklanmayı bekliyor”

“Belediye ile ilgili dosyalar açıklanmayı bekliyor”

Yeni yılın ilk gününde yerel yönetim ve merkezi hükümet olarak iktidarı sert dille eleştiren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, mevcut Belediye Başkanı, meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ve bazı belediye çalışanların da adının geçtiği onlarca mahkeme dosyasının açıklanmayı beklediğini vurguladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, partililerin katılımı ile parti binasında önünde yaptığı [&hellip]

"Belediye ile ilgili dosyalar açıklanmayı bekliyor"

Yeni yılın ilk gününde yerel yönetim ve merkezi hükümet olarak iktidarı sert dille eleştiren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, mevcut Belediye Başkanı, meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ve bazı belediye çalışanların da adının geçtiği onlarca mahkeme dosyasının açıklanmayı beklediğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, partililerin katılımı ile parti binasında önünde yaptığı açıklamada siyasi iktidara yüklendi. Görgöz, konuşmasına 2014 yılının tüm insanlığa, sevgi, barış, özgürlük, adalet, demokrasi ve eşitlik getirmesi dileğiyle başladı.
“ÜLKENİN İTİBARI KAYBOLDU”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’de barışı sağlayacağını, demokratikleşmeyi gerçekleştireceğini öne süren iktidarın icraatlarında, bir adım dahi ileriye gidilemediğini belirtti. Görgöz; “Halkın var olan özgürlüklerinin elinden alındığını, demokrasinin daha fazla yara almasına, tüm bunların ileri demokrasi adına yapıldığına şahit olduk. ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarımız yok sayılarak, AKP hükümetinin içeride ve dışarıda uyguladığı yanlış politikalar, ülkemizi zor duruma düşürmüş itibar kaybına yol açmıştır. İçeride adaletsiz uygulamalar hat safhaya çıkarken, başımızın tacı olan Genel Kurmay Başkanı ve suçları bir türlü kanıtlanamayan askerler, sendikacılar, bilim adamları, öğrenciler, gazeteciler, yazarlar düzmece delillerle tutuklanarak cezaevlerine atılmış ve iç barışımız yara almıştır.” dedi.
17 ARALIK OPERASYONU SARSTI
On binlerce insanı öldüren, 30 yıldır ülkenin başına bela olan PKK terör örgütünün liderleriyle işbirliği içine girildiğini toplumunterör örgütü liderlerinin ağzına bakar hale getirildiğini söyleyen Görgöz; “Dışarıda ise, komşu ülkelerin iç işlerine karışan, taraf olan AKP hükümeti, Büyük Orta Doğunun lideri olma hevesleriyle yanlışlarını sürdürmüş, bir tek dost komşu ülke bırakmamıştır. Gezi olaylarında halkımızın yasaklara, baskılara ve AKP iktidarının zulmüne karşı verdiği onurlu mücadele ve direniş, dünyada tüm halkların örnek aldığı bir eylem olarak tarihteki yerini almıştır. Yeni bir yıla, 17 Aralık’ta yapılan bir operasyon sonucunda, en başta başbakanın, iktidar partisinin, bakanların ve yakınlarının bulaştığı yolsuzlukları, hırsızlıkları, yapılan talanları ve koca Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl çökertmeye çalıştıklarını konuşarak giriyoruz.” diye konuştu.
“HUKUK SİYASALLAŞTIRILDI”
“Gözü dönmüş iktidarın, görülen tüm çirkinliklere rağmen, hala daha kirli emellerine ulaşmak için hukuku tamamen siyasallaştırdığını, adaleti yok etmek için ellerinden gelenin daha fazlasını yapmaya gayret ettiğini görüyoruz.” diyen Görgöz; “Gezi olaylarıyla demokratik haklarını korumak ve özel yaşam alanlarına girilmesine müsaade etmeyen, bunun için de mücadele eden masum halkımıza orantısız güç kullanarak saldırılarda bulunan, 7 kişinin ölümüne, 11 kişinin gözünü kaybetmesine, binlerce insanımızın yaralanmasına sebep olan, gözaltı ve tutuklamaları gerçekleştiren, polis ve müdürlerini ödüllendirenler, savcının talimatıyla yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda hırsızları yakalayan polis ve müdürlerin görev yerleri değiştirilmiştir. Bununla birlikte birçok ilde kamuda çalışanları görevlerinden alınmaya, ya da görev yerleri değiştirilmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.
İLDE YANLIŞ UYGULAMALAR İDDİALARI
Yolsuzluk ve rüşvetin ortaya çıkması sonucunda adli kolluk yönetmeliğini değiştiren hükümetin, yargıyı tamamen siyasallaştırdığını ileri süren Yalçın Görgöz, Danıştay’ın kararıyla, yönetmelikteki değişikliğin uygulamasının durdurulduğunu belirtti. Danıştay’ın kaldırılma gayreti içinde olunduğunu kaydeden Görgöz; “Halkımız hepimizin bildiği gibi merakla 2. ve 3. dalga operasyonunu beklemektedir. Çünkü yolsuzlukların boyutu tarif edilemeyecek kadar büyüktür. İkinci dalga operasyonu beklenirken ülke genelinde olduğu gibi ilimizin de bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarından birebir etkilendiğini biliyoruz. TOKİ başta olmak üzere, ilimizde gerçekleştirilen bir takım imar uygulamaları ve ihalelerde yanlış uygulamalar yapıldığı iddiaları hat safhaya çıkmıştır. Belgelerin adeta havada uçuştuğu, ancak bir türlü ortaya konarak açıklanmamış olması halkımızı rahatsız etmektedir.” ifadelerini kullandı.
“TAPELER SIKÇA KONUŞULUYOR”
Yalçın Görgöz ilde; eski garaj, eski stadyum ve Kapalı Spor Salonu ve yeni spor kompleksi, eski ve yeni devlet hastanesi, eski ve yeni Müze, kent meydanı projesi, Belediye eski binası restorasyonu, Karayolları, Köy Hizmetleri arazilerinin ve Akarçay’ın hangi şartlarda, ne bedelle değişikliğe uğradığını ya da uğrayacağı hakkında hiçbir açıklama yapılmadığını söyledi. Yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını aktaran Görgöz şunları söyledi: “İlimizin birçok bölgesi ile ilgili yapılan otopark ihalesi ve imar uygulamaları hakkındaki şaibeler, konuşulanlar, Belediye Başkanı’nın ve Belediye Meclisi üyelerinin birçoğunun adının geçtiği mahkeme dosyaları, belgeleri ve Tapeler halk arasında sıkça konuşulur hale gelmiştir. Söz konusu Tapelerde Belediye Meclis üyesiyle, Belediye Zabıta Müdürü ve Belediye Zabıta çalışanlarıyla ihaleye girip, ihaleyi alan firmayla ihaleden önce ve ihaleden sonra ihale ile ilgili görüşmeleri Tapelerle mevcuttur. Bu dava Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesi ile görevli savcılıkca yürütülmektedir.”
BELEDİYE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPMIYOR
İmar uygulamalarındaki usulsüzlükler nedeniyle Belediye Başkanı, Meclis Üyelerinin tümü hakkında iki dava açıldığını belirten Yalçın Görgöz, söz konusu davaların devam ettiğini kaydetti. Davalarda bilir kişi raporlarının Belediye aleyhine geldiğini, Belediye’nin bilir kişi raporuna itiraz etmediğini söyledi. Görgöz şunları söyledi: “Mevcut Belediye Başkanı ve meclis üyeleri ile başkan yardımcıları ve bazı belediye çalışanların da adının geçtiği onlarca mahkeme dosyası açıklanmayı beklemektedir. Ülkemizde son günlerde hat safhaya çıkan, yolsuzluk ve rüşvet fırtınası ortalığı kasıp kavururken, mevcut Belediye Başkanı, hakkındaki suçlamaları açıklama gereği duymadığı gibi, yaşananların bir oyun olduğunu ve yanlış algı yaratılmak için yapıldığını söyleyebilmektedir.”
YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET
Doğru’nun ve uygun olarak yapılmayan hiçbir şeyin ebediyen saklı kalamayacağını belirten CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yakın zamanda ortaya çıkacak olan suçlamalar ve belgelerin, Türkiye’nin neresinde olursa olsun devam eden mahkemele sonucu halkın gerçekleri göreceğini söyledi. Yetkilileri, halkın oylarıyla görevde olanları, adı geçen yerlerle ilgili somut belgelerle açıklama yapmaya, halkı aydınlatmaya davet eden Görgöz; “Aksi halde şaibelerle yaşamak ve bu halde göreve devam etmeniz size ve memleketimize fayda sağlamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un sözlerini hatırlatarak savcılarımızı da göreve davet ediyorum. ‘Türk Savcıları, Türk Hakimleri; ‘Meriç kıyısında çalışan Türk köylüsünün kaybolan sapanından tutunuz da, bu vatanda yaşayanların uğrayacağı en ufak bir haksızlıktan, hatta Bingöl dağlarının ıssız kuytularında bekleyen öksüzlerin göz yaşlarından siz sorumlusunuz.?”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
HER ZAMAN HALK ZARARDA
Dördüncü kuvvet olarak bilinen basını konu ile ilgili daha duyarlı olmaya, korkmadan, çekinmeden varsa bildiklerini açıklamaya ve halkı aydınlatmaya davet eden Görgöz sözlerine şöyle devam etti: “Asrın en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalı olarak ifade edilen bu olaylardan en fazla etkilenecek, zarar görecek olan her zaman olduğu gibi halkımızdır. Yaşam standartları kötüleşen, her geçen gün daha da zorlaşan, geçim sıkıntısı içinde inim inim inleyen halkımız, yaşananları ibretle, izliyor. AKP iktidarı ise mazlumların ahını almaya devam ediyor. Her şeye rağmen aziz milletimiz, umudunu hiç yitirmeden, AKP iktidarından ve baskıcı uygulamalarından hesap soracağı günü sabırsızlıkla beklemektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme