• Haberler
  • Genel
  • Belediye-halk arasındaki sorunlar, hakemle çözülecek

Belediye-halk arasındaki sorunlar, hakemle çözülecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Belediye ile halkın sorunlarını çözmek için Kent Hakemliği sistemi oluşturacaklarını söyledi CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin'i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mehmet Ecer, Belediye Başkanı seçilirse kent hakemliği sistemi kuracağını belirtti. Kent Hakemliği sistemine duyulan ihtiyacı [&hellip]

Belediye-halk arasındaki sorunlar, hakemle çözülecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Belediye ile halkın sorunlarını çözmek için Kent Hakemliği sistemi oluşturacaklarını söyledi

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mehmet Ecer, Belediye Başkanı seçilirse kent hakemliği sistemi kuracağını belirtti. Kent Hakemliği sistemine duyulan ihtiyacı açıklayan Ecer, “Belediye ile halkın sorunları oluyor ve direkt yargıya yani mahkemelere başvuruluyor. Bu da adli açıdan çok fazla iş demek” dedi.
SOSYAL İMKAN YOK
Belediyenin, Afyonkarahisar halkının sosyal hayatına etkisinin olmadığını ifade eden Ecer, “Belediye olarak yapılan ve halka sunulan hiçbir sosyal girişim yok. Kimse ailesi ile bir yere gidip bir şeyler yiyip içemiyor. İnsanlar sadece eve işe gidip geliyor. Sosyal olarak bir şeyler yiyip içebilecek bir mekana gidip ailecek bir faaliyet yapacak bir yer yok. Kâr amacı güden işletmeler halka pahalı geliyor ve gidip ailecek oturamıyorlar” diye konuştu.
15 KASIM’DA
YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, “Kent Hakemliği, belediye sistemine göre yapılır. El verişli bir işlem ortaya konulmuş olur. Ama şu an hali hazırda bununla ilgili bir çalışma var. Ara buluculuk gibi bir sistem 15 Kasım’da yürürlüğe girecek. Daha önce de yapılmış ama fazla talep bulunmamış ve kaldırılmıştı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme