Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye esnaf ve vatandaşa desteğini sürdürecek

Belediye esnaf ve vatandaşa desteğini sürdürecek

Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi’nin Millet İttifakı meclis üyeleri Aralık ayı toplantısında verdikleri önerge ile pandemide ciddi sıkıntıya düşen esnaf ve vatandaşa destek talep etti. Başkan Zeybek yapılan destekleri anlatırken, yeni imkanları araştıracaklarını söyledi

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı ile 2020 yılı toplantıları tamamlanmış oldu. Toplantıya koronavirüs tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralları gereği misafir kabul edilmedi. Yeni yılın ilk toplantısı 4 Ocak 2021 Pazartesi akşamı saat 18.30’da başlayacak.
İKİ YAYA GEÇİDİ KALDIRILACAK
Meclis üyeleri kendilerine elektronik ortamda gönderilen Kasım ayı toplantı tutanak özetini oybirliği ile kabul etti. Atatürk Caddesi üzerinde Kamil Miras Anadolu Lisesi önünde bulunan orta refüjte yer alan yaya geçidi ile eski Devlet Hastanesi önünde orta refüjde ki yaya geçidinin kapatılmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bu iki alanda farklı bir çalışma yapılacağını kaydetti.
MÜFTÜLÜĞE TAHSİS KABUL EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesine ait Güvenevler Mahallesi, 731 Ada, 9 Parsel sınırının içinde kalan Yeni Sanayi Camisinin ön kısmındaki müştemilatın İl Müftülüğüne tahsisi, tahsis şartlarının belirlenmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyetleri Belediye’ye ait Ertuğrulgazi Mahallesi, 3458 ada, 6 ve 11 parsel numaralı arsa vasıflı taşınmazların 10 yıla kadar süre ile kiralanması, kiralama şartlarının ve muhammen bedellerinin tespitine karar verildi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek şöyle konuştu, “Sözkonusu alanı Halk Ekmek kurulması için Yüntaş A.Ş’ye kiralayacağız. Yöresel acı mayalı ev ekmeğimizin orada üretilmesi yönünde bir teklifleri de var.” dedi.
GAZLIGÖL TESİSİNDE
FİYAT TARİFESİ DEĞİŞTİ
Çetinkaya Mahallesi’nde bulunan bazı gayrimenkullerin Millet Bahçesi yapılması planlanan alanda kaldığından kamulaştırılması, kamulaştırma şart ve bedellerinin tespiti hususunda Belediye Encümenine yetki verildi. Mehmet Zeybek, Cirit kayalıklarında planlanan Millet Bahçesi projesi için birkaç şahsi mülkiyetin istimlâki için kamulaştırma yapılacağını kaydetti. Yenice Mahallesi 1683 ada 13 parsel karşısında yapılan parka Jandarma Er Caner Örengül ve Dörtyol Mahallesinde bulunan 2078 Sokak isimli yola Melih Köken Caddesi ismi verilmesi rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi.
Toplantıda Gazlıgöl tesisleri fiyat tarifesi belirlendi. Gazlıgöl’ün yeni fiyat tarifesi: Birli oda 230 lira, A blok 4 yataklı oda 90 lira, 3 yataklı oda 80 lira, iki yataklı oda 70, saatlik özel banyo 40 lira, umumi hamam tam ücret 13 lira, umumi hamam çocuk 11 yaşta dâhil 11 lira, havlu ve peştamal ücreti 10 lira olarak belirlendi. Uygulanacak fiyatlara KDV’de dâhil. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Koca’nın yerine aslen Bolvadinli olan iş insanı Ali Sayın göreve başladı.
İKİ ŞEF MÜDÜR KADROSUNA ATANDI
Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü altında görev yapan Tiyatro Biriminin kaldırılarak, Belediye bünyesindeki Kültür Sanat Akademisi bünyesi altında yer alması hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi. Meclis üyelerine bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, il genelindeki tüm kültürel faaliyetleri tek çatı altında birleştireceklerini dile getirdi. Belediye’nin 2020 yılı gider bütçesindeki toplam 6 milyon 500 bin liralık fazla ödeneğin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne aktarılmasına karar verildi. Belediye’de şef olarak görev yapan Serdar Çetinkaya ile Hüseyin Çelik’in girdikleri sınav sonucu elde ettikleri başarı doğrultusunda müdür kadrosunu atandıkları meclis üyelerine bildirildi. Çetinkaya’nın İnsan Kaynakları Müdürlüğüne, Çelik’in ise Mali Hizmetler Müdürlüğüne atandığı açıklandı.
İNAZ MAHALLESİ PARSELİNİN
TAMAMI KÜR MERKEZİ
Selçuklu mahallesinde 33 Nolu Ring Yer altı Tesisi yapım işi kapsamında trafo binası yeri için imar plan tadilatı yapılacak. Çetinkaya mahallesinde 5003 ada, 2 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği gerçekleştirilecek. İnaz mahallesinin olduğu bölgeye imar plan değişikliği yapılarak belirlenen parselin tamamının Kür Merkezi alanı olmasına karar verildi. İl merkezine bağlı Boyalı köyü 2 pafta, 2511 parselde bulunan Patlayıcı Depo Alanı’nda imar plan tadilatı uygun görüldü. Mehmet Zeybek bu alanın iş insanı Süleyman Kırlıoğlu’na ait olduğunu kaydetti. Belediye ambalaj atıklarının toplatılması işini 2886 Sayılı İhale Kanununun 45. maddesi gereğince 10 yıla kadar süreyle açık artırma usulüyle ihale edecek. Meclis gündeminin 29. maddesinde yer alan Güvenevler mahallesi 1840 adanın bulunduğu alanda imar plan değişikliği talebi Ahmet Hastürk’ün grup olarak ret oyu kullanacakları ifadesi nedeniyle oy çokluğu ile kabul edildi.
İTTİFAK ÜYELERİ VATANDAŞ VE ESNAFA PANDEMİ DESTEĞİ ÖNERDİ
İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakının Belediye Meclis üyelerince toplantıda Meclis Başkanlığına bir önerge verildi.
Önergede; Koronavirüs nedeniyle vatandaşların, esnaf ve sanatkârın ekonomik sıkıntılarını hafifletmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı gibi maddi destek ve uygulamalarda kolaylık sağlanması talep edildi. Önergede; İbrahim Meydanoğlu, Abdullah Hocaoğlu, Ahmet Hastürk, Hüseyin Hüsnü Taşer, Alaaddin Nakilcioğlu, Kadir Delikanlı ve Bekir Lafçı’nın imzaları bulunuyor.
BELEDİYE’NİN MADDİ DESTEK İMKÂNI YOK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye’nin maddi destek sağlama imkânının olmadığını söyledi.
Zeybek şöyle konuştu: “Virüs salgını çıktığında bir kampanya yaptık. Afyonlu hayırseverler ve iş insanlarımızca ihtiyaç sahiplerinin, zorda kalanların ihtiyaçlarının giderilmesi için bir gıda yardım paketi içerikli bir kampanya düzenlemiştik. Hedefimiz 10 bindi, elhamdülillah bu rakam aşıldı. Belediye olarak 2. ve 3. defa dağıttık. Servis araçları çalıştıranlara, M plakalarda ve ticari taksilere ruhsat ücreti almama kararıyla esnafımıza destek vermeye çalıştık. Su paraları, emlak, çevre temizlik vergilerini yapılandırdık. Sanıyorum Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bunu kendi bünyesinden değil sanayicilerle bizim gıda yardımımız benzeri bir kampanya yaparak karşılıyor olabilir. Çünkü Belediyelerin böyle bir ödeme yapma imkânları yoktur. Ama büyükşehir belediyelerinin bir uygulaması var mıdır onu bilmiyorum. Bu konuyu gündeme getiren meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Meclis Üyesi Ahmet Hastürk’ün dükkânını kapatmak zorunda kalan esnafın zor durumda olduğunu, bir fon bulunmasında öncülük edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Mehmet Zeybek, duyarlı davranıldığı için teşekkür etti.
>> Burcu Aydın’ın Haberi