“Belediye en verimli dönemi yaşıyor”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. Sendika Başkanı Yücel Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Çoban, işçilerle de bir araya geldi “Belediye huzura kavuştu”Ziyarette Afyonkarahisar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki karşılıklı birliktelik ve çalışma ortamının önemine dikkat çekildi. Başkan Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesiyle birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nde ciddi bir huzur [&hellip]

"Belediye en verimli dönemi yaşıyor"

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Sendika Başkanı Yücel Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Çoban, işçilerle de bir araya geldi

“Belediye huzura kavuştu”
Ziyarette Afyonkarahisar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki karşılıklı birliktelik ve çalışma ortamının önemine dikkat çekildi. Başkan Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesiyle birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nde ciddi bir huzur ortamının oluştuğuna dikkat çeken Sendika Başkanı Yücel Şahin; Belediye’nin çalışma ortamı olarak en verimli dönemini yaşadığını söyledi. Bazı belediyelerde birçok sıkıntı varken, Afyonkarahisar Belediyesi ile sendika arasında herhangi bir sıkıntının olmadığını anlatan Yücel Şahin; “Belediyemiz huzura kavuşmuştur. Belediyemizde tam bir aile ortamı oluştu. Bu ailenin reisi ise Sayın Belediye Başkanımızdır. Şu anda Belediyemiz çalışma ortamı olarak en verimli dönemini yaşamaktadır. Ailede huzuru sağlayan ve buraya gelerek bizleri şereflendiren Başkanımız ve beraberindeki Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerine teşekkürlerimi sunu-yorum “dedi.
“Kendi yatırımlarımızı kendi
imkanlarımızla yapar hale geldik”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Belediye çalışanlarıyla uyum içerisinde olduklarını kaydederek, “Onların mutlu günlerinde ve acılı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Her konuda kendilerine elimizden gelen imkânlarımızı kullanıyoruz. Çünkü biz bir aileyiz, seçildiğimiz tarihten bu tarafa iki yıl geçti.Tabii bu iki yıl belki çok kısa bir süre sayılabilir ama birbirimizi tanıma yönünde hedeflerimiz ve çalışma tarzımız konusunda herkese bir fikir verdiği kanısındayım. Bu süre içerisinde bizlerde personelimizin çalışma potansiyelini görme fırsatı bulduk.” dedi. Çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapar hale geldiğini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin son iki yılda çok iyi bir duruma geldiğini anlatan Başkan Çoban; “Belediyemiz şükürler olsun ki; çok iyi durumlara geldi. 2009 yılında merkezi Hükümetten kaynak alarak bir takım işlerimizi yerine getirirken 2010 yılında artık kendi yatırımımızı kendi imkanlarımızla yapar hale geldik. 2011 yılında Allah’ın izniyle bunları yine göreceğiz. Fakat bu demek değildir ki; merkezi Hükümetten destek almayacağız. Örneğin bir Atıksu Arıtma Tesisimiz 23 milyon lira. Bu yatırımın tamamını merkezi hükümete yansıttık. Yine Hayvan Barınağı yaptırıyoruz bunun maliyeti de yaklaşık 800 bin lira ile 1 milyon lira arasında. Onun da tüm giderlerini merkezi hükümet desteğiyle hayata geçireceğiz. Genelde kendi yatırımımızı kendi imkanlarımızla yapıyoruz” dedi.
“Yatırım hedefi 30 milyon lira”
2009 yılı dahil ortalama yatırım bedelinin 10 milyon civarında iken 2010 yılında ise bankalardan ve İller Bankasından kredi almadan tam 26 milyon liralık yatırıma imza attıklarını ifade eden Başkan Çoban; “2009 yılı dahil ortalama yatırım bedelimiz 10 milyon lira civarında. Bir tek 2008 yılında 16 milyon lira civarında yatırım yapılmış, bununda 5 milyon lirası İller Bankası’ndan kredi alınarak 5-6 milyon lira ise Tureks hatlarından gelen gelir olarak görünüyor. Biz ise 2010 yılında bankalardan ve İller Bankasından kredi almadan 26 milyon lira yatırım yapmışız. 2011 yılında bu rakamı 30 milyon liraya çıkarmayı hedefledik” dedi.
“78 bin liralık makinaya aylık 13 bin
lira kira veriliyordu”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin araç parkını yenile-yerek kaliteli bir hizmet anlayışını ön planda tuttuklarını belirten Başkan Çoban; “Sadece Makine İkmal bölümümüze iki yılda milyonlarca liralık araç aldık. Bir tane eski kamyonetimiz kalmadı. 85 model binek araçlarla, 90 model BMC pikaplarla hizmet veriliyordu. Araç parkurumuza sadece 10 tane sıfır kilometre kamyonet aldık. 1988 finişerle asfaltımızı döküyorduk. Böyle bir belediye ve böyle bir asfalt tekniği yok. Yeni bir finişer aldık ve asfalt kapasitemizi saatte 80 tondan 280 tona çıkardık. 78 bin liralık bir satih asfalt serme aracı aldık. Aldığımız bu 78 bin liralık makinaya Afyonkarahisar Belediyesi daha önce 13 bin lira aylık kira veriyormuş. Asfalt plentimizi yeniledik. Sadece plente 3 milyon lira para harcadık. Bildiğiniz gibi kendi doğal taş ile beton parke fabrikamızı kuruyoruz” dedi.
“Alt yapıda tarihe
geçeceği”
Şehrin alt yapısında tarihe geçecek hizmetlere imza atıldığını belirten Başkan Çoban; halkımızın çürümüş eski borulardan su içmesine razı olamayacaklarını söyledi. Başkan şöyle devam etti; “Kentin alt yapısında adeta atılım yaptık. Bundan dolayı da “yollarımız bozuk, çamur” vb. tepkilerde alıyoruz fakat yapmayalım mı? Halkımız hala pik borudan, asbest’li borudan su içerken girmeyelim mi bu işe. Elbette gireceğiz. Bu tepkileri de göz önüne alacağız. Yaptığımız bu çalışmaların haklılığını anlamayanlar zamanı gelince anlayacak. Şu anda Marulcu Mahallesi sakinleri anladı. Bazı hemşehrilerim diyorlar ki; ” Sayın Başkanım çeşmeden akan suyun kalitesi değişti” Bu değişimi Cumhuriyet Mahallesi, Dervişpaşa Mahallesi, Güvenevler Örnekevler Mahallesi sakinleri de görecek” dedi. Yapılan konuşmaların ardından işçilerle sohbet eden Başkan Çoban, sıkıntılarını dinleyerek önerilerini aldı. Sendika tarafından düzenlenen öğle yemeğine Başkan Çoban’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri ile çok sayıda işçi personel katıldı.

Bakmadan Geçme