Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye, e-belediye bilgi sistemine geçiyor

Belediye, e-belediye bilgi sistemine geçiyor

İçişleri Bakanlığı e-Belediye Bilgi Sistem Projesine dahil olan Afyonkarahisar Belediyesi, artık tüm yazışmalarını elektronik ortamda yapacak. Sistem, Belediye’ye zaman ve gider anlamında önemli ölçüde tasarruf, vatandaşa ise hizmet noktasında büyük kolaylık sağlayacak

 

Belediyelerin tek veri tabanında ortak bir altyapıda, tüm iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan “e-Belediye Bilgi Sistem Projesi” ile ilgili ilk eğitim toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy başkanlığında gerçekleşen eğitim toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve sistemi kullanacak büro personeli katıldı.
“ZAMAN VE PARA TASARRUFU SAĞLANACAK”
Toplantıda, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve geçtiğimiz yıldan itibaren belediyelerin katılımının zorunlu hale getirildiği sistemle ilgili kısa bir bilgi veren Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Kemal Atasoy, sistemin belediyelere iş yapılabilirlik anlamında çok büyük kazanç sağladığını söyledi. Atasoy, çok ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak sistem sayesinde, kağıt israfının da önüne geçileceğini ve belediyelerin gider kaleminde tasarruf edeceğini vurguladı.
UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ
Proje verilerinin, bakanlık bünyesindeki yenilenen veri merkezinde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Standardına uygun şekilde saklandığını kaydeden Atasoy, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın 250 bilişim personeli ile sistemin kullanımı sırasında yaşanabilecek aksaklıklara da çok kısa sürede müdahale edebildiğini ifade etti.
Toplantının ikinci bölümünde, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bilişim uzmanları tarafından e-Belediye Bilgi Sistem Projesi’nin kullanımı ile ilgili Belediye personeline uygulamalı eğitim verildi.