Belediye devralacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın en işlek caddelerinden birisi olan Ambaryolu (Kadınana) Caddesi üzerinde bulunan Pancar Kooperatifi binası ile eklentilerinin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından satın alınıp, bu bölgede katlı otapark yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.KATLI OTOPARK YAPILMASI İSTENİYORBilindiği gibi, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından Ambaryolu üzerinde bulunan Pancar Kooperatifi binaları da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın uhdesine geçmişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da [&hellip]

Afyonkarahisar’ın en işlek caddelerinden birisi olan Ambaryolu (Kadınana) Caddesi üzerinde bulunan Pancar Kooperatifi binası ile eklentilerinin Afyonkarahisar Belediyesi tarafından satın alınıp, bu bölgede katlı otapark yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.
KATLI OTOPARK YAPILMASI İSTENİYOR
Bilindiği gibi, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından Ambaryolu üzerinde bulunan Pancar Kooperatifi binaları da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın uhdesine geçmişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da geçtiğimiz aylarda şehrin bu kıymetli ve gözde arsasını satışa çıkartmıştı.
Satış karanını öğrenen hemşehrilerimiz mahalli seçim süreci öncesinde bu bölgede yapılacak katlı otaparkın büyük ihtiyacı karşılayacağı görüşünde birleşmiş ve Belediye Başkan adayları da bu konuyu gündemlerine almışlardı.
BELEDİYE ALACAK
Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya konuyu ele aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanı Bekir Emre Haykır’ın geçtiğimiz günlerde kendisini ziyarete geldiğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Sayın Başkan’ın ziyaretleri sırasında Pancar Kooperatifi arsası da gündeme geldi. Ben de Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek Bey’i arayarak Özelleştirme İdaresi Başkanımızla görüşmelerini sağladım. ÖİB Başkanımız Bekir Emre Haykır Ambaryolu’ndaki Pancar Kooperatifi arazisinin özelleştirme kapsamından çıkarılması talimatını verdi. Önümüzdeki günlerde bu arsanın Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından devralınması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
YÜZLERCE ARACI
BARINDIRACAK KAPASİTESİ VAR
Afyonkarahisar Merkez Dumlupınar Mahallesi 382 ada 49 parsel üzerinde bulunan 3 bin 738 metrekarelik arsa Türkiye Şeker fabrikaları A.Ş. üzerine kayıtlı bulunuyor. Arsadaki binalarda Şeker fabrikaları’nın lojmanları, Pancar Kooperatifi binası ve Afyon Şeker Fabrikası Bölge Şefliği binaları yer alıyor. Büyük bölümü boş halde bulunan arasadaki binaların yıkılıp, modern bir otopark yapılması halinde bölgenin büyük bir ihtiyacına cevap verileceği, Yeşilyol, Ambaryolu, Dumlupınar ve Cumhuriyet Mahallelerindeki trafik sıkışıklığının çözümüne katkı sağlanacağı öngörülüyor. >> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme