Belediye'den Kafa Karıştıran İhale İlanı

Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2 değerli taşınmazı için çıktığı ihalenin ilanı kafa karıştırdı. Kiraya verilecek taşınmazların nerede olduğu ilan edilmeyince 'özel sipariş ihale mi?' sorusu gündeme geldi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yayınlanan bir ihale ilanı vatandaşların kafasını karıştırdı.

KİRAYA VERİLECEK TAŞINMAZLARIN NEREDE OLDUĞU DUYURULMADI

Belediye’ye ait 2 büyük ve değerli taşınmaz “yol ve kaldırım malzemesi ile kaldırım malzemesi ve doğaltaş üretim tesisi kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek üzere” kiraya verilecek. Belediye’ye ait 2 taşınmazın kiraya verilmesi için hazırlanan ihale için yayınlanan ihale ilanında kiraya verilecek olan taşınmazların nerede olduğunu belirtmekten kaçınıldı. Böylesi önemli bir ihalede Belediye’nin kiraya vereceği taşınmazların yerinin belirtilmesinden özellikle mi kaçınıldığı merak ediliyor.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Belediye’nin resmi internet sitesi ve yerel gazetelerde yapılan ihale ilanı ile söz konusu ihalenin duyurusu yapıldı.

HATA MI KASIT MI?


Ancak alışılmışın dışında söz konusu ilanlarda Belediye’nin kiraya vereceği taşınmazların nerede olduğu belirtilmedi. Söz konusu taşınmazların tapuda ya da imarda kayıtlı olduğu mahallelerin belirtilmediği ilanlarda taşınmazların büyüklüğüne, ada ve parsel numaralarına yer verildi. Ancak taşınmazların hangi mahallelerde olduğu belirtilmediği için Belediye’nin hangi taşınmazlarını kiraya verileceği anlaşılamadı.
İlanları takip eden vatandaşlar, “Umuyoruz ki bu eksiklik bilinçli olarak yapılmamıştır. Söz konusu iki taşınmazın kiralama ihalesinin birilerine özel olarak hazırlandığını düşünmek istemiyoruz. Ama Belediye’nin büyük ve kıymetli iki taşınmazını kiraya verirken neden böyle bir yolu tercih ettiğini anlayamadık. Belediye’nin onca tecrübeli yönetici ve bürokratı bu hatayı bilerek yapmış olamazlar” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

İŞTE İHALE METİNLERİ


Belediye’nin kiraya vermek için ihaleye çıktığı 2 taşınmazın nerede olduğu ve ihale süreci merak ediliyor.
İşte Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Belediye’nin resmi internet sitesinde ve yerel gazetede yayınlanan ihale ilanının metni:

Belediye'den Kafa Karıştıran İhale İlanı

 

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN

AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN

01-) Tasarrufu Belediyemize ait 17.198,43-m2 alana sahip 5043 ada 19 parsel nolu arsa ve üzerinde bulunan 2.433,38-m2 kapalı alanlı taşınmaz ile 10.577,09-m2 alana sahip 5043 ada 31 parsel nolu arsa ve üzerinde bulunan 1.620,00-m2 kapalı alanlı taşınmazlar Belediyemiz veya Belediyemizin iştiraki şirketlerince yol ve kaldırım malzemesi ile doğaltaş üretim tesisi kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek üzere sözleşme tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süreyle 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi gereğince açık teklif (açık artırma) usulü ile kiraya verilecektir.

Kiraya çıkan gayrimenkullerin yıllık muhammen bedeli K.D.V. hariç ? 780.000,00- geçici ihale teminatı ise ? 117.000,00-‘ dır.

Kiralama ihalesi Afyonkarahisar Belediyesinde, 08/09/1983 tarih, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde açık teklif (açık artırma) usulü ile 30/10/2024 tarihinde saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası Encümen Salonunda Encümen huzurunda yapılacaktır.

İhale şartnamesi her gün mesai saatleri içerisinde Karaman İş Merkezinde bulunan Belediye Hizmet Binası, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görülebilir. İhaleye katılacak istekliler istenilen belgeleri son müracaat günü olan 30/10/2024 tarihi saat 10.00’a kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

02-) Kiralama İhalesine Katılacak Olanlar;

İSTEKLİLERDEN İSTENECEK BELGELER (GERÇEK KİŞİ)

01-) Dilekçe, (Kiraya çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair.)

02-) Kanuni İkametgâh Belgesi, (İl Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden)

03-) Nüfus Cüzdanı Örneği, (Muhtarlıktan, İl Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden)

04-) İmza Sirküleri, (Noterden tasdikli)

05-) Ayrıca istekliler adına teklifte bulunanın vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin Noterden onaylı imza sirküsü

06-) Şartname Bedeli Makbuzu ( ? 500,00-)

07-) Geçici İhale Teminatı, (Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacak.)

08-) Kiralama İhalesine katılacak ilgililerin Belediyemize borcu bulunmayacak olup, borcu olmadığını ibraz edeceklerdir.

İSTEKLİLERDEN İSTENECEK BELGELER (TÜZEL KİŞİ)

01-) Dilekçe, (Kiraya çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair.)

02-) Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi

03-) Ticaret Sicil Belgesi

04-) Şirketi temsil etme yetkisi ve yetkilinin Noterden imza sirküsü

05-) Ayrıca istekliler adına teklifte bulunanın vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin Noterden onaylı imza sirküsü

06-) Şartname Bedeli Makbuzu( ? 500,00-)

07-) Geçici İhale Teminatı, (Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacak.)

08-) Kiralama İhalesine katılacak ilgililerin Belediyemize borcu bulunmayacak olup, borcu olmadığını ibraz edeceklerdir.

İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
Postadaki gecikmeler kabul edilemez.


                          İLAN OLUNUR.

 Söz konusu ilanın linki de şu şekilde:

UNESCO Tescilli Gastronomi Şehri Afyonkarahisar

Bakmadan Geçme