Belediye'den Ambaryolu Uyarısı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin 2024 yılı Ekim ayı olağan toplantısında oturumu yöneten Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Ahmet Akkent, vatandaşları Ambaryolu'nda çift sıra park yapılmaması hakkında uyardı

Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanvekili Ahmet Akkent yönetiminde yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ahmet Akkent, Belediye’nin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

27-29 Eylül tarihleri arasında bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiğine dikkat çeken Akkent, “Bu seneki festivalimizde rekor denemesini başarıyla sonuçlandırdık. Afyon’umuzun kadim lezzeti Afyon lokumunu, 114 metre 70 santim uzunluğunda tüm paydaşlarımız, Kent Konseyimiz, işletmecilerimiz, üniversitemiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla yaparak Guinness Rekorlar Kitabı listesine girmeyi başardık.

Belediye'den Ambaryolu Uyarısı

Biliyorsunuz, bu etkinliğimizi tarihi Uzun Çarşımızda gerçekleştirdik. Böylelikle tarihi ve lezzeti bir arada birleştirerek etkinliğimizi görsel bir şölenle süslemiş olduk. Cumhuriyetimizin 101. yılı anısına hazırlanan 114 metre 70 cm uzunluğundaki lokum, şehrin mutfak mirasının bir parçası olarak kayıtlara geçmiş oldu. Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağı ile sadece bir lezzet şehri olmanın ötesinde, tarihin, kültürün, mücadelenin ve sevginin harmanlandığı bir medeniyet hazinesi olarak dünyayla buluştu.” dedi.

Belediye'den Ambaryolu Uyarısı

“ÇİFT SIRA PARK YAPMAYALIM”

Ambaryolu’nun çift yöne dönüştürülmesi konusundaki çalışmalara da dikkat çeken Afyonkarahisar Belediye Başkanvekili Ahmet Akkent, çalışmaların kısa sürede tamamlandığına dikkat çekti. Akkent, “Ambaryolunun çift yönlü olarak trafiğe açılmasıyla birlikte bölge esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek uygulama hakkında onların görüşlerini aldık ve uygulamayı yerinde gördük.

Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, Ambaryolun'nda çift sıra park yapmamaları ve trafik kurallarına uymalarıdır. Bu konuda hepimizin aynı hassasiyeti taşıdığına inanıyorum. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sözlerimizi tutmaya ve hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Belediye'den Ambaryolu Uyarısı

GAZİLER BİZİM ONURUMUZDUR

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikleri de değerlendiren Akkent, “Gazilerimiz Cumhuriyetimizin teminatıdır. Gazilerimiz, milletimizin onur ve gurur kaynağıdır. Vatan sevgisi, fedakârlık ve cesaretin en yüce sembolleri olan gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin onuru için tarihin en zorlu anlarında dahi geri adım atmayan kahramanlarımızdır. Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 103. yıldönümünü anarken, aynı zamanda tüm gazilerimize duyduğumuz minnet ve saygıyı bir kez daha ifade etmekten onur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

YOĞUN FAALİYET YÜRÜTÜLÜYOR

Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerek kültürel, gerek sportif, gerekse sanatsal etkinliklerine ara vermeden devam ettiğine dikkat çeken Akkent, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak kültürel, sportif ve sanat etkinliklerimiz yoğun bir şekilde devam ederken, kış ayları girmeden asfalt, yol, kaldırım, park-bahçe, tamir-tadilat ve yenileme çalışmalarımızı da hızlandırdık. Yine zabıta, temizlik, ulaşım, su ve itfaiye gibi hizmetlerimize de rutin olarak devam etmekteyiz.

İlimizin tanıtımı, esenliği ve estetiği; vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için canla başla çalışan, karar alma ve yön verme kademesindeki siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma ve ayrıca tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ZAFER KART İLE ISINMA YARDIMI

Açıklamaların ardından toplantının gündemine geçildi. 2025 Yılı Performans Programı, 2025 Yılı Bütçesi ve 2025 yılında uygulanacak gelir ve su tarifelerinin belirlenmesine ilişkin teklifler, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Zafer Kart kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ısınma yardımı sağlanması hususunda Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun raporu değerlendirildi. Meclis’te yapılan değerlendirme neticesinde Zafer Kart Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere dört ay boyunca aylık 1000 TL tutarında ısınma yardımı verilmesi kararlaştırıldı. Başvurularda Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliğine uygun kriterlere göre hareket edileceği, değerlendirmelerin ise buna göre yapılacağı açıklandı. 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda Rahvan Atlı Spor Merkezi'ndeki binicilik ve bakım ücretleri tespit edildi. 
Ayrıca, ilimiz merkezine, köy kasaba ve ilçelerden yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergahları yeniden belirlendi. Kapalı otoparkların işletilmesine yönelik düzenlemeler ve hız kesici talepleri gibi trafik komisyonu raporları da meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

ARSALARIN SATILMASI KARARLAŞTIRILDI

Meclis toplantısında şehir imar planına yönelik çeşitli maddeler de ele alındı. 
Özellikle, TAKS/KAKS alanlarının emsallerine dönüştürülmesi, yeni ticari alanlar ve imar plan tadilatları gibi konularda alınacak kararlar Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporlarına göre değerlendirildi. Toplantıda Selçuklu Mahallesi’nde Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait iki arsanın, Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bir arsanın satılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye yemekhanesinde 4 çeşit yemek ile 1 bardak su ve 1 ekmek menüsünün ücreti ise 65 TL olarak kararlaştırıldı. 

İLÇE, BELDE, KÖY ARAÇLARININ GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Ekim ayı olağan toplantısında ilçe, belde ve köylerden Afyonkarahisar’a gelen yolcu araçlarının güzergahları da belirlendi. 
Buna göre Kütahya ve İzmir istikametinden gelen yolcu araçları Turgut Özal Bulvarı– Atatürk

Caddesi–Eski Stadyum Kavşağı–Sola Dönüş–Seyfi Demirsoy Caddesi–Köprüden Geçiş–Hobi Bahçeleri Arkasındaki Yol–Fuar Alanı’ndaki Köy Garajı güzergahını takip edecek. 

Afyonkarahisar’dan dönüşte ise Köy Garajından Çıkış–Fuar Kavşağı–Sola Dönüş–Ankara Karayolu–Köprülü Kavşak–Çevre Yolu–Kütahya ve İzmir istikametine dönüş rotasına uyulacak. 

Konya ve Şuhut istikametinden gelen araçlar ise Adnan Menderes Bulvarı–Karayolu Kavşağı –Kocatepe Caddesi–2127 Sokak–Fatih Caddesi–M. Fevzi Çakmak Bulvarı–Efeler Kavşağı– Fuar Kavşağı–Köy Garajı güzergahını takip edecek. 

Bu Araçlar, Dönüşte İse Köy Garajından Çıkış –Fuar Kavşağı–M. Fevzi Çakmak Bulvarı–Efeler Kavşağı–Şeyh Şamil Bulvarı üzerinden Konya ve Şuhut istikametine gidecekler. 

Eskişehir yönünden gelen araçlar da Gazlıgöl Yolu–Maliye Kavşağı–Atatürk Caddesi–Eski Stad Kavşağı–Seyfi Demirsoy Caddesi–Köprüden Geçiş–Hobi Bahçeleri Arkasındaki Yol-Köy Garajı istikametinden gelip Köy Garajından Çıkış–Fuar Kavşağı–Sola Dönüş–Ankara Karayolu–Çevre Yolu–Eskişehir istikametine gidiş yolunu kullanacaklar. 

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi’nden geliş istikameti ise şöyle belirlendi:

Organize Sanayi Yolu–Filli Kavşak–Maliye Kavşağı–Atatürk Caddesi–Eski Stadyum Kavşağı –Seyfi Demirsoy Caddesi–Köprüden Geçiş–Hobi Bahçeleri Arkasındaki Yol–Köy Garajı.

Bu araçların dönüş istikameti ise Köy Garajından Çıkış–Fuar Kavşağı–Ankara Karayolu– Köprülü Kavşak–Çevre Yolu–Organize Sanayi Bölgesi olarak belirlendi. 

Afyonkarahisar’a Ankara yönünden gelecek araçlar ise Ankara Karayolu–Fuar Kavşağı– Efeler Kavşağı– M. Fevzi Çakmak Bulvarı–DDY Silo Caddesi–Köprüden Geçiş–Hobi Bahçeleri Arkasındaki Yol-Köy Garajı güzergahına uyacak. Bu araçlar, dönüşte ise Köy Garajı’ndan çıktıktan sonra Ankara karayoluna çıkacak.

Bakmadan Geçme