• Haberler
  • Genel
  • Belediye, çölyak hastalarının yanında – Kocatepe Gazetesi

Belediye, çölyak hastalarının yanında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu ekmeği temin edeceklerini açıkladı Buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşayan çölyak hastalarının, beslenmelerinde hayatı önem taşıyan glutensiz ekmeği artık Afyonkarahisar Belediyesi temin edecek.Çocuğu çölyak hastası olan İbrahim Kaynak’ı makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, genel olarak tüm çölyak hastalarının yaşadığı ‘glutensiz [&hellip]

Belediye, çölyak hastalarının yanında

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu
ekmeği temin edeceklerini açıkladı

Buğday unu ihtiva eden gıdaları yemeleri durumunda sağlık sorunu yaşayan çölyak hastalarının, beslenmelerinde hayatı önem taşıyan glutensiz ekmeği artık Afyonkarahisar Belediyesi temin edecek.
Çocuğu çölyak hastası olan İbrahim Kaynak’ı makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, genel olarak tüm çölyak hastalarının yaşadığı ‘glutensiz ekmek’ sorununun çözümü için önemli bir müjde ve çağrıda bulundu.
Afyonkarahisar Belediyesi olarak, çölyak hastalarının ihtiyaç duyduğu ekmeği temin edeceklerini açıklayan Başkan Çoban, bu konuda öncelikle bir veri havuzu oluşturulması gerektiğini söyledi. İlimizdeki çölyak hastalarının sayısının ve buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan ekmek miktarının belirlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çoban, tüm çölyak hastalarının Belediye’ye müracaat etmesini istedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme