Belediye birimleri, bir merkezde toplandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tabiatı gereği dışarıda bulunması gereken birimler hariç, tüm birimlerin Karaman İş Merkezi’ndeki belediye binasında toplandığını söyledi Afyonkarahisar Belediye Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını tamamladı. Meclis Toplantı Salonu’nda rahatsızlık duyulan koltukların yenilendiği ve yakın zamanda taşınılan salona Belediye eski Başkanlarının fotoğraflarının asıldığı [&hellip]

Belediye birimleri, bir merkezde toplandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tabiatı gereği dışarıda bulunması gereken birimler hariç, tüm birimlerin Karaman İş Merkezi’ndeki belediye binasında toplandığını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını tamamladı. Meclis Toplantı Salonu’nda rahatsızlık duyulan koltukların yenilendiği ve yakın zamanda taşınılan salona Belediye eski Başkanlarının fotoğraflarının asıldığı gözlendi. Kahverengi ve bej renkil koltuklar kullanım rahatlığı ve şıklığı ile beğeni topladı.
Adaletsizlik itirazı sonuç verdi
Toplantıda Şubat ayı toplantısında Meclis Üyesi Mehmet Soner’in Belediye çalışanları arasıda gelir adaleti ile ilgili talebi olduğunu hatırlattı. Soner’in konuyla ilgili dilekçesini haklı gördüklerini belirterek teşekkür eden Çoban; “Ek bir protokolle yetkili sendika ile yapılan sözleşmede daha önce 5 katı dayanışma aidatı ön görmüştük. Sandıklı Belediyesi’nin yaptığı sözleşmeden bir örnek aldık. O sözleşmede diğer sendikalar için iki katı, sendika üyesi olmayan memurlar için 3 katı dayanışma aidatı ön görmüşler. Biz her ikisi için 2 katı yazdık. Yani başka sendikaya üye olsun ya da olmasını normal ödemesi gereken dayanışma aidatının iki katını ödeyerek bundan faydalanabilecekler. Onların yaptığı neyse biz onların daha iyisini sağlayacağız. Biz de size bu yüzden teşekkür ediyoruz.” dedi. Belediye Meclisi MHP üyesi Mehmet Soner de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. Geçmiş toplantıya ait tutanak özeti okunarak oy birliği ile kabul edildi. Uydukent minibüs hattında çalışmak üzere Cennet Akkaya isimli vatandaşa toplu taşıma izin belgesi düzenlenmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. 2 Nolu Uydukent Bayındırlık hattı otobüs güzergahından Tevfik İsce Caddesi-Cahar Dudayev Bulvarı’nın güzergahtan çıkarılması talebini uygun görmeyen rapor kabul edildi.
Nikah salonu maddesinde oybirliği
Bodrum katlarda depoların geçici mesken su abonesi yapılmasına dair Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2009 ta-rihli ve 145 sayılı kararının iptali teklifi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, geçirilen teftiş sırasında bodrum katların kullanımı ile ilgili inceleme kararı alındığını söyledi. Teftiş sonucu görülen gereklilik nedeniyle kararın iptal edilmesi gerektiği kaydedildi. MHP Meclis Üyesi Mehmet Soner, alınan kararın geçmişi kapsar nitelikte olmasını talep etti. Toplam 179 adet bodrum katlarda depoların geçici mesken su abonesi olduğu öğrenildi.
2. Şehir Çarşısı’ndaki Belediye Nikah Salonu’nun Bilgi Evi’ne dönüştürülmesi nedeniyle 2011 Yılı Gelir Tarifesinde Belediye Salonu’nda yapılacak nikah, düğün, toplantı ücret tarifesinin (a) bendinin iptal edilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Burhanettin Çoban, salonun her yıl meclisten geçen bir fiyat tarifesine sahip olduğunu söyledi. Burhanettin Çoban, yeterli düğün salonu bulunduğunu kaydetti. Belediye’nin Karaman İş Merkezi’nde güzel bir nikah salonu yapılacağını vurgulayan Çoban; “Eski yerinden nikah memurluğunu buraya taşıdık. Belediyemizin hemen hemen dışarıda birimi kalmadı. Tabiatı gereği Park Bahçeler, İtfaiye, Makine İkmal Müdürlüğü gibi birimler hariç hepsini buraya almış olduk. Çevre Hizmetleri Birliğimiz, Mezarlıklar Müdürlüğümüz, Evlendirme Memurluğumuz, Tahsilat Şefliğimiz, Zabıtamız olmak üzere hepsini buraya aldık. Hepsini bir merkeze toplamış olduk.” diye konuştu.
Bilgi Evi’nde 3 bine yakın öğrenci
Şehir Çarşısı’ndaki Belediye Nikah Salonu’nun olduğu alanı 5 sınıflı çok güzel bir Bilgi Evi haline dönüştürdüklerini anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu Bilgi Evi’nin tefrişatı bittiğinde öğrencilerin ders çalışıp kurs alabilecekleri, internetten yararlanabilecekleri bir alan olarak halka kazandıracaklarını söyledi. Bununla birlikte Bilgi Evi sayısının 2 olduğunu ifade eden Çoban; “Beş tane de yıl içerisinde sıfından yeni yapacağımız Bilgi Evleri olacak. Tadilat yapacağımız yerler var. Toplam Bilgi Evi sayımız 7 olacak. Yaklaşık 3 bin öğrencimiz bu evlerden yararlanacak. Bununla da sanıyorum Türkiye de bizim ölçeğimizdeki il Belediyeleri’nde bir rekor kırmış olacağız. O yüzden iptal ediyoruz.” şeklinde konuştu. Çoban, araç alımları konusunda da birçok belediyenin sıkıntı yaşamasına rağmen Afyonkarahisar Belediyesi’nin 4 milyon liralık araç alımı yaptığına dikkat çekti.
Karayolları için hazırlık yapılıyor
Belediye Meclisi toplantısındaki gündem maddelerinden birisi de Karayolları 31’inci Şube Şefliği’nin bulunduğu alanla ilgiliydi. Bu alanı Belediye’ye kazandırmak istediklerini belirten Burhanettin Çoban, “2009’da bu işle ilgilenemedik. Çünkü Karayolları’na bizim yapacağımız binalar, lojmanlar ciddi bir külfiyet getiri-yordu. 2010 yılında durumumuz düzelince çalışmalara başladık. Geçtiğimiz hafta bunu sayın Çevre ve Orman Bakanımıza ilettik. Karayolları Genel Müdürlüğü bunda istekli davranmıyordu. Sayın Bakanımıza durumu ilettik. Kendisini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı aradı. Altyapısını yapalım ki imar planı değişikliğine hazır olsun. Biz burayı Belediyemize kazandırmak istiyoruz. Bunun karşılığında Karayolları’na arazi vereceğiz. Burada güzel projelerimiz var” dedi. Çoban, buradaki amaçlarının değerli bir arsadan para kazanmak değil, şehirde vatandaşların daha iyi yaşamasına yönelik projelerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.
“Erbakan’ın adı verilsin”
Meclis’teki gündem maddeleri haricinde de konuşan Çoban, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a da rahmet diledi. Çoban, şöyle konuştu:
“Memleketimizin seçkin ve renkli siyasetçilerinden, 1980 öncesi hükümetlerde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görev yapan, 54’üncü hükümette Başbakan olarak görev yapan, değerli siyasetçi, ilim adamı, fikir adamı, Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı kaybettik. Güzel de bir cenaze töreni gerçekleşti. Allah, mekanını cennet etsin.”
Çoban’ın konuşmasının ardından söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara ise Erbakan’ın önde gelen bir siyaset adamı olduğunu belirterek “Şanına yakışır bir şekilde cadde, sokak ya da mahallesine ismi verilsin” önerisinde bulundu. Öneri, Başkan Çoban tarafından sıcak karşılandı.
Toplantı sonunda Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin 1 Nisan 2011’de, saat 20.00’da toplanması kararlaştırıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme