Belediye Başkanlığı'na kim aday olacak?

Normal zamanında bir değişiklik yapılmazsa Mart 2024'de yapılması gereken yerel seçimlere doğru hızla ilerliyoruz. Mahalle muhtarlarından, Belediye Meclis üyelerine, İl Genel Meclisi üyelerinden İl Genel Meclisi ve Belediye Başkanlarına kadar bir çok yerel yöneticinin belirleneceği Mahalli İdareler Seçimlerine 9 ay gibi kısa bir süre kalmışken siyasi partilerde yerel seçimlere yönelik hazırlıklar hızlandı   Genel seçimlerin [&hellip]

Normal zamanında bir değişiklik yapılmazsa Mart 2024’de yapılması gereken yerel seçimlere doğru hızla ilerliyoruz. Mahalle muhtarlarından, Belediye Meclis üyelerine, İl Genel Meclisi üyelerinden İl Genel Meclisi ve Belediye Başkanlarına kadar bir çok yerel yöneticinin belirleneceği Mahalli İdareler Seçimlerine 9 ay gibi kısa bir süre kalmışken siyasi partilerde yerel seçimlere yönelik hazırlıklar hızlandı

Genel seçimlerin hemen ardından Cumhur İttifakı’na mensup partiler yerel seçimlere odaklandı. Millet İttifakı’ndaki partilerde ise genel seçimlerde yaşanan yenilginin ardından iç hesaplaşmalar su yüzüne çıkmaya başladı. Ülke genelindeki bu manzara Afyonkarahisar siyasetine de aksediyor.
Afyonkarahisar’ın Merkez, ilçeleri ve beldelerinde adaylıklar için bir çok isim anılıyor. Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı için hangi partilerden kimlerin aday olacakları merakla izleniyor. Bu doğrultuda İYİ Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için yeni bir isim daha gündeme geldi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı iken İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ile yaşadığı görüş ayrılıklarının ardından görevinden istifa eden Burhanettin Buğa’nın Afyonkarahisar Merkez Belediye Başkanlığı için aday olacağı belirtiliyor.
ADAY ADAYLARININ İSİMLERİ DOLAŞIYOR
AK Parti’de Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, eski Milletvekili Mahmut Koçak, Merkez ilçe eski Başkanı Bülent Eser, Sağlık eski Müdürü Hasan Hüsnü Eren’in isimleri anılıyor.
Milletvekili seçildikten sonra CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olabileceğini bir çok kez belirten CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın, TBMM’de CHP Grup Başkanvekili seçilmesinin ardından bu niyetinde bir değişiklik olup olmadığı bilinmiyor.
İYİ Parti’de Milletvekili adayı Dr. Mustafa Enis Arabacı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu isimleri Belediye Başkan adaylığı için anılırken Merkez ilçe eski Başkanı Burhanettin Buğa da adaylar arasında anılmaya başlandı.
MHP’de şu ana kadar Belediye Başkan adaylığı ile ilgili beliren bir aday adayı ismi bulunmuyor. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Bakmadan Geçme