Belediye Ataköy'e pazar kuracak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında 28 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda bir önceki toplantının gündem özeti okunup oybirliği ile kabul edildi. Toplantının İlk bölümüne AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurettin Birliktir de katıldı.YILDIZ VE BİLGİCİ'NİN İLK TOPLANTILARIBelediye Meclisi'nin son toplantısına Meclis'in 2 yeni üyesi [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında 28 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda bir önceki toplantının gündem özeti okunup oybirliği ile kabul edildi. Toplantının İlk bölümüne AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nurettin Birliktir de katıldı.
YILDIZ VE BİLGİCİ’NİN İLK TOPLANTILARI
Belediye Meclisi’nin son toplantısına Meclis’in 2 yeni üyesi de ilk kez katıldılar. Belediye Meclis Üyeliğinden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmeleri nedeniyle istifa eden Kadir Okyar’ın yerine eski mahalle muhtarı İbrahim Yıldız, Merve Tuğba Ablak’ın yerine de tüccar Murat Bilgici geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, her iki Meclis Üyesine başarılar dileyerek “hayırlı olsun” dedi.
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Daimi Encümen, Plan Bütçe, Bayındırlık ve İmar ile Trafik Komisyon Üyeliklerinin seçimleri yapıldı. Gizli oyla yapılan Daimi Encümen Üyeliklerine Ferda Ertürk, Murat Bilgici ve İbrahim Yıldız seçildi. Plan Bütçe Komisyon Üyeliklerine; Ali Telek, Rasime Kıpırtı Fedakâr, Ferda Ertürk, Mehmet Soner, İlker Çelikoğlu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyeliklerine; Betül Tarkan, Mustafa Albay, Hüseyin Şehitoğlu, Kazım Çeşeay, Özcan Şarlak Trafik Komisyon Üyeliklerine ise M. Emin Birliktir, Osman Çakıcı, Mehmet Bayrakçeken, Halil İbrahim Baykara ve  İbrahim Karataş seçildi.
ÜYELER OKUMA BİLİNCİNE
DİKKAT ÇEKTİ
Kütüphaneler Haftasının idrak edildiğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar Okuyor” projesi kapsamında Belediye’nin Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Belediye Meclis üyelerinin haftaya destek amacıyla, okuma bilincine dikkat çekilmesi için 5 dakika ara verilerek kitap okunacağını kaydetti. Çoban, “Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiye listesinde yer alan İskender Pala’dan, Cengiz Aytamov’a, Yavuz Bahadıroğlu’ndan, Mustafa Kutlu’ya kadar Peyami Safa, Sezai Karakoç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Kemal Tahir, Reşat Nuri Güntekin, Tarık Buğra, Cemil Meriç, Talha Uğurluel gibi birçok yazarımızın kitaplarından oluşan setler alındı. Beşer dakikalık toplantı arasında bu kitaplardan birer kesit okuyarak okuma bilincine dikkat çekeceğiz” dedi.
ÇOBAN OTİZMİ DE UNUTMADI
Otizm Farkındalığına da dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, otizmin hastalık değil farklılık olduğunun altını çizdi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 tane çift sıralı kamyonet ve 2 tane çift sıralı pick-up alımı oybirliği ile kabul edildi. Park Bahçeler Müdürlüğü’nce 2017 yılında kullanılan ve sürekli ihtiyaç duyulan toplam 30 makinenin müdürlüğün hizmet alımı işi yüklenicisi Çağdaş Ltd satın alınmasına karar verildi. Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet cenaze aracı ve ekipmanlarının alımı teklifi oybirliği ile kabul edildi. Denetim komisyon raporu hakkında meclise bilgi verildi. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen Hıdırellez ve Bahar Bayramı Uçurtma Şenliği’nde dereceye girenlere toplam bin 350 lira ödül dağıtılacak.
MOTORSPORLARI KULÜBÜNE YER TAHSİSİ
Çetinkaya Mahallesinde Belediye’ye ait iki dükkânın kiraya verilmesi kararlaştırıldı. Sadıkbey Mahalle Muhtarlığına muhtarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yapılan bina tahsis edilecek. Hamidiye Mahallesinde Motor Sporları Kulübüne 60 metrekare civarında prefabrik yapı konularak 10 yıl süre ile kiralama yapılacak. Kira şartlarını ve bedelini belirlemek üzere Encümene oybirliği ile yetki verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, söz konusu alanın Afyon Konağının çevresinde olduğunu dile getirdi.
ATAKÖY’DE PAZAR KURULACAK!
Ataköy semtine pazar kurulması hakkındaki teklif de meclis gündeminde görüşüldü. Ataköy semt pazarında sebzecilerin tezgâh açmaması üzerine ilgili kanunun gözden geçirildiğini belirten Çoban, “Sebzeciler ‘Biz yayılmıyoruz’ deyince biz de kanuna baktık. Kanuna göre her pazarın kurulması Belediye Meclisi’nden geçmesi gerekiyor. Ataköy de şu anda bilinen kapalı olan yerde yani Zübeyde Hanım Caddesinin sağında kalan yerde pazar kurulmasını istiyoruz” dedi. Pazar kurulmasına oybirliği ile karar verildi.
AFBELSAN’A 54 BİN TL ÖDEME
Yüzde 40 hissesi Yüntaş A.Ş’ye, yüzde 60 oranda hissesi de Afyonkarahisar Belediyesine ait olan Afbelsan A.Ş’ye sermaye artırımına giderek sermayenin yüz bin liraya çıkarılması sonucu Belediye’nin hissesi oranında sermaye artırımına katılım sağlaması oybirliği ile kabul edildi. Belediye temizlik hizmetleri Afbelsan A.Ş üzerinde götürülecek. Sermaye artırımı için Belediye 54 bin TL para ödeyecek. Ticari taksi plakalarının boşta bekleme sürelerinin üç yıldan 4 yıla çıkarılmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu kabul edildi. OSB durağında çalışan dört plakadan bir tanesinin farklı bir hatta verilmesi konusundaki inceleme sonrası konunun değerlendirileceği açıklandı.
Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı 2 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın haberi.

Bakmadan Geçme