Beldemiz’in yeni sayısı okuyucuyla buluştu

Afyonkarahisar’da altı yıl aradan sonra ilki 2010 yılında beğeniye sunulan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Beldemiz Afyonkarahisar”http://m.kocatepegazetesi.com/” dergisinin 57’nci sayısı okuyucuları ile buluştu Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesi ile birlikte kültürel yayınlara verilen önemin artarak devam ettiği bildirildi. Tasarım ve içeriği ile büyük beğeni toplaması beklenen dergide, temmuz aralık 2010 ayları arasında Afyonkarahisar [&hellip]

Beldemiz'in yeni sayısı okuyucuyla buluştu

Afyonkarahisar’da altı yıl aradan sonra ilki 2010 yılında beğeniye sunulan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Beldemiz Afyonkarahisar”http://m.kocatepegazetesi.com/” dergisinin 57’nci sayısı okuyucuları ile buluştu

Afyonkarahisar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesi ile birlikte kültürel yayınlara verilen önemin artarak devam ettiği bildirildi. Tasarım ve içeriği ile büyük beğeni toplaması beklenen dergide, temmuz aralık 2010 ayları arasında Afyonkarahisar Belediyesinin vizyon projelerinde gelinen aşamalar, yatırımlar ve kültürel çalışmaların yer aldığı kaydedildi. Sunuş yazısı ile Afyonkarahisarlılara seslenen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bugüne kadar gerçekleşen ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Beldemiz Afyonkarahisar Dergisi’nin 57. sayısında yer alan sunuş yazısında şu ifadelere yer verdi;
Afyonkarahisar makûs talihini yenecek
Değerli hemşerilerim Belediye Başkanlığı görevimde 21 ay geride kaldı. Bu süreçte pek çok yatırıma ve yeniliğe imza attık. Yapılamaz denilen, bir hayal olarak görülen yatırımların kimisinin ihalesi gerçekleşti, kimisinde çalışmalar başladı, bazıları da tamamlandı. Göreve başladığımız günden bu yana güzel hizmetler yapma ve şehrin makûs talihini değiştirme gayreti içinde olduk. Her şeyi dört dörtlük ve en güzel şekilde yaptığımızı iddia etmiyoruz. Ancak, şunu çok rahatlıkla iddia ediyoruz ki; içimizdeki aşk, şevk, her geçen gün daha da artıyor. Bu ilin gelişmişliğine, modernleşmesine bir nebze katkıda bulunduğumuz anda mutluluğumuz daha da artıyor” dedi.
4 yatırımın bedeli 100 Milyonu geçiyor
Bugün şehrimize tarihinde görülmemiş dev yatırımlar yapılıyor. Göreve geldiğimizde 7 Milyon lira olan yatırım bütçesi bugün 2 katından da fazlaya çıktı. Ayrıca devletin diğer kurumlarına bizim yaptığımızın 10 katı yatırım yaptıran bir kuruluş haline geldik. Örneğin 26 Ağustos Tabiat Parkı 10 milyon lira harcanarak Belediyemize teslim edildi. Yine 10 milyon lira harcanarak tamamlanan Zafer Ormanı’nı var. Akarçay projemiz en büyük projelerimizden bir tanesi. Yaklaşık 30-40 milyon liralık yine Belediyemizin bir projesi Belediyemizin kasasından bir kuruş para çıkmadan 30 milyon lirayı DSİ bizim adımıza harcıyor, Afyonkarahisar halkı adına harcıyor. Spor Kompleksi projesi 55 Milyonluk bir yatırım. Yani sadece saydığım bu dört yatırımın değeri 100 milyon lirayı geçiyor.
Şehrin her yanı şantiyeye döndü
Afyonkarahisar, Cumhuriyet tarihi boyunca 100 milyon liralık yatırımı sadece Belediye’de değil, diğer kurumlarda da görmedi. Değerli Valimizin öncülüğünde AFJET şu anda ilimize tam 30 milyon TL’lik bir yatırım yapıyor. İlimizin neresine bakarsanız, çok büyük şantiyeler, çok büyük inşaatlar görürsünüz. İnşallah havaalanımızla, duble yollarımızın bitmesiyle, çok kısa zamanda kavuşacağımız hızlı trenle, yeni yapılacak termal tesisleriyle bizim yaptığımız alt ve üst yapı çalışmalarıyla Afyonkarahisar Ege’nin yıldızı bir il haline gelecek.
1,5 yılda 18 mahalleye ulaşıldı
İlimiz tarihinde ilk kez mahalle sorunlarını tek seferde ele alıyoruz. Çalışmaları başlayan mahallede kanalizasyon, içme suyu, parke ve kaldırım çalışmalarının hepsini bir kerede yapıyoruz. Marulcu Mahallesi’nde başladığımız bu çalışmalarda bugün 18 mahalleye ulaştı. Yani 18 mahallemizin, kanalizasyon, içme suyu, yol ve kaldırım sorunu tamamen çözüme kavuştu. Burada da fikir babası olarak kendimi görüyorum, kendime pay çıkarıyorum. İnşallah Cumhuriyet Mahallemizdeki çalışmalarla beraber, tam 19 mahallemizin tüm sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Bakınız bir mahalle bile yapılmamışken biz 1,5 yılda 18 mahalleyi yapıyoruz.”
Hiç borçlanmadan 4 milyonluk araç alındı
Belediyemize alınan araç ve gereçler de ortada. 1,5 yıllık süreçte, geçmiş beş yılda alınandan daha fazla araç aldı. Belediyemize kredi kullanmadan borçsuz bir şekilde alınan iş makinesi ve araçların değeri 4 Milyon lirayı buldu.
Tarihte görülmemiş yatırımlar yapılıyor
İller Bankası’ndan kredi almadığımız gibi geçmiş dönemden kalan borçları da ödedik.
İnşallah önümüzdeki günlerden itibaren de İller Bankasından her ay bize ekstradan 350 bin TL daha fazla para gelecek. İktidarla uyum içerisinde Sayın Bakanımızın Sayın Milletvekillerimizin desteği ile yapıyoruz. Dolayısıyla biz bir iş yaparken, bir araç alırken “Bunun finansını nasıl karşılayacağız?” diye bir derdimiz yok.
İkinci kent meydanı müjdesi
Seçim öncesi verdiğimiz vaatlerin yanı sıra söz vermediğimiz, büyük çapta pek çok yatırımı da yapıyoruz. Seçim öncesi verdiğim vaatlere rakamsal olarak şöyle bir baktım; hizmetlerin çoğunu yapmışız. Bunun yanında söz vermediğim işleri yapmışız. Hiçbir Belediye Başkanı şehrin göbeğindeki bir binayı yıkarak orayı meydan yapmaz. Buradan gelecek en az 15 milyon lira gelir ile her yıl asfalt yapar, park yapar, pazarlar yapar. Ama biz artık o hale geldik ki 15 milyon liraya ihtiyacımız yok, onu biz başka yerden temin ederiz. İnşallah Cumhuriyet meydanı gibi başka bir meydanı da çok kısa bir zamanda gelecek sene duyacaksınız başka bir yere yapacağız. Başkaların buradan belediyeye nasıl trilyonlar kazandırırız dediği yerde biz halkımızın lehine çok güzel sonuçlar çıkartacağız. Yeni çalışma sezonunda Afyonkarahisar kent merkezimizin çok daha hızlı bir şekilde değişeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. Yeni sayımızda buluşmak üzere Afyonkarahisar’daki tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılar sunuyorum.

Bakmadan Geçme