Belçika basın heyeti bugün Afyon’da

BYEGM İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Türk İş Gücü Göçünün 50. yılı vesilesiyle Belçika'dan 10 kişilik bir basın heyetinin Türkiye’ye bir haftalık çalışma ziyaretinde bulunacağını açıkladı. Program 15-17 Haziran'da Afyon, 18-19 Haziran'da Ankara ve 20-22 Haziran İstanbul'da gerçekleştirilecek. Programın Afyon’u kapsayan bölümü, Emirdağ ağırlıklı olacak ZİYARET TEMASI GÖÇBaşbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) [&hellip]

Belçika basın heyeti bugün Afyon'da

BYEGM İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Türk İş Gücü Göçünün 50. yılı vesilesiyle Belçika’dan 10 kişilik bir basın heyetinin Türkiye’ye bir haftalık çalışma ziyaretinde bulunacağını açıkladı. Program; 15-17 Haziran’da Afyon, 18-19 Haziran’da Ankara ve 20-22 Haziran İstanbul’da gerçekleştirilecek. Programın Afyon’u kapsayan bölümü, Emirdağ ağırlıklı olacak

ZİYARET TEMASI GÖÇ
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı Belçika’dan gelecek olan basın heyetinin, dün Zafer Havalimanına indiğini belirtti.
Gölbaşı, konaklamanın Afyon Güral Termal Otel’de sağlanacağını kaydetti. Gölbaşı; “Göç temalı bir çalışma ziyareti olmakla beraber söz konusu programla ilin termal turizmine ilişkin yabancı basında sürdürülebilir gerçekçi bir algının oluşturulması süreçlerine katkı sağlanacağı düşünülmektedir. Göçün izleri Emirdağ’da sürülmeye çalışılacaktır. Heyet ilçede Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ve Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın tarafından ağırlanacak. Hisarköy Antik Kent, turizm rehberi eşliğinde gezilecek. Belçika’ya ilk göç hareketinin başladığı ve göçe öncülük eden K. Ahmet’in memleketi Karacalar Köyü ve sakinleri ziyaret edilecek, Emirdağ merkezinde ikamet eden Belçikalı tatilcilerle görüşmeler yapılacak. Emirdağ Salı Pazarı ziyaret edilecek, röportaj ve tele-vizyon çekimleri yapılacaktır. Bu amaç doğrultusunda Belçika yazılı ve görsel medyasında kullanmak üzere materyal temini sağlanacaktır.” dedi.
HEYET 18 HAZİRAN’DA BAŞKENTTE
Çalışma ziyareti kapsamında bugün saat 20.30’da Kanal 3 Televizyonunda göç temalı program yapılacağını belirten Ali Fuad Gölbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasin Köksal’ın moderatörlüğünde sağlanacak programa; La Libre Belgique temsilcisi Christophe Lamfalussy, Le Soir temsilcisi Ann-Charlotte Bersipont, Gent Belediye Meclis Üyesi İlknur Cengiz, Belçika Basın Müşaviri Veysel Filiz, EYAD Başkan Yardımcısı Necati Şevik EYAD, Karacalar köyü eski muhtarı Nurettin Şahbaz, Kanal 3 Yapımcısı Hamza Top ve Emirdağ Gazetesi’nden Mustafa Koyuncu konuşmacı olarak katılacaklar. Yarın akşam saat 19.00’da Belçika-Cezayir maçı Emirdağ Belediyesi’nin organizasyonuyla tatilcilerle birlikte açık alanda izlenecek; röportaj ve televizyon çekimleri yapılacak. Heyet, 18-19 Haziran tarihleri arasında temaslarda bulunmak üzere ilimizden Ankara’ya hareket edecektir. Bu bağlamda Başkentte Belçikalı basın mensuplarınca Anıtkabir ziyaret edilecek ve bir dizi resmi görüşmeler yapılacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme