Bekteş Barajı ile 2071 yılına kadar suda sorun yok

Sulama ve içmesuyu maksatlı olarak inşa edilen Bekteş Barajı temelden 51 metre yüksekliğe ve 2 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın yatırım bedeli ise yaklaşık 8 milyon lirayı buluyor.'Afyonkarahisar'ın bir evladı olarak ilimize ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz' diyen Orman ve Su İşleri [&hellip]

Sulama ve içmesuyu maksatlı olarak inşa edilen Bekteş Barajı temelden 51 metre yüksekliğe ve 2 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın yatırım bedeli ise yaklaşık 8 milyon lirayı buluyor.“Afyonkarahisar’ın bir evladı olarak ilimize ne gerekiyorsa yapmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Yalnızca Bakanlığımıza bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’ımıza 2003’ten günümüze kadar yaklaşık1,4 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarla Afyonkarahisar’ın içmesuyu, sulama, taşkın gibi suyla alakalı bütün ihtiyaçlarını çözüyoruz” diye konuştu.
Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlardan biri olan Sandıklı Bekteş Barajı’nın fiziki gerçekleşmesinin yüzde 70 olduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu “Sandıklının 2071 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını güvence altına alacak bu barajımızda çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Barajın hizmete alınması ile Sandıklı’nın içmesuyu için yıllık 2 milyon metreküp su depolanacak” değerlendirmesinde bulundu.
Barajın aynı zamanda sulama maksatlı olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Barajın sulama projesinin tamamlanması ile de Sandıklı’da 1.580 dekar zirai alana sulama suyu sağlayacağız. Böylece sulanan araziler sayesinde hem bölge çiftçimize hem de milli ekonomimize yıllık 1 milyon 738 bin lira katkı vereceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme