• Haberler
  • Gündem
  • 'Beklentimiz Afyon-Hamm kardeşliğinin ülke ilişkilerine yansıması'

'Beklentimiz Afyon-Hamm kardeşliğinin ülke ilişkilerine yansıması'

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu'nun iptal ettiği ziyaret için beklerken medyaya Afyonkarahisar'ın kardeş şehri Hamm ile kardeşlik yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi.ETKİNLİĞİN ALMANYA AYAĞI TAMAMLANDIAfyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2017 yılında Afyonkarahisar ve Hamm şehirlerinin kardeş şehir ilişkisinin yıldönümünde etkinliğin Türkiye ayağının Afyonkarahisar'da yapıldığını hatırlattı. Almanya'nın Hamm [&hellip]

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun iptal ettiği ziyaret için beklerken medyaya Afyonkarahisar’ın kardeş şehri Hamm ile kardeşlik yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi.
ETKİNLİĞİN ALMANYA
 AYAĞI TAMAMLANDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2017 yılında Afyonkarahisar ve Hamm şehirlerinin kardeş şehir ilişkisinin yıldönümünde etkinliğin Türkiye ayağının Afyonkarahisar’da yapıldığını hatırlattı. Almanya’nın Hamm şehrinden kutlamalar için yüksek katılımlı bir delegasyonun Afyonkarahisar’a geldiğini dile getiren Çoban, “Biz kardeş şehir Hamm’dan gelen yüksek katılımlı delegasyonu geçen yıl misafir etmiştik. Bu sene biz Afyonkarahisar olarak AKÜ, ATSO, Belediyemiz, bazı sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, halk oyunları ekibimiz, müzik ekiplerimiz, ressamlarımız olmak üzere yaklaşık 60 kişilik geniş bir katılımla Almanya’nın Hamm şehrine giderek kardeş şehir ilişkisinin 10’ncu yıl etkinliklerinin Almanya ayağını gerçekleştirdik” dedi.
“TÜRKÜLERİMİZ AVRUPA
GENÇLİĞİNE ÖĞRETİLDİ”
Burhanettin Çoban, Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın başta olmak üzere Hamm Belediye Başkan Yardımcıları Theodor Heltze, Müller ve Peteran’ın Danışmanı, Türk kökenli Hamm Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanlarının kendilerini en iyi şekilde ağırladıklarını söyledi. Çoban, “Türk delegasyonu olarak olağanüstü bir ilgi ile karşılandık. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Yine bu proje kapsamında bizim müzik ve halk oyunları ekiplerimiz, AKÜ Devlet Konservatuar’ından öğretim görevlileri, ressam arkadaşlarımız bizden önce Almanya’ya gitmişlerdi. Onların gidişi 10’ncu yıl etkinlikleri kapsamında olmakla birlikte Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili değildi. Onların gidişi bir AB projesi kapsamındaydı. Delegasyonun önemli kısmı AB projesi kapsamında Hamm’a gittiler. Bizim AKÜ Devlet Konservatuarından hocalarımız, Hamm’da ki Türk kökenli hocalarımız, İtalya’dan, Bosna-Hersek’ten, Fransa’dan, Polonya gibi başka ülkelerden gelen gençlere bizim enstrümanlarımızın eğitiminin yanında bizim türkülerimizi ve şarkılarımızı onlara öğrettiler” diye konuştu.
DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ ÖRNEK
Afyonkarahisar Halk Oyunları ekibinin Hamm’da gösteri sunduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ressamların da Hamm sokaklarında ki duvarları boyayıp, resimler yaparak donattıklarını kaydetti. AKÜ’den Erasmus Projesi kapsamında ciddi şekilde hem hoca hem de öğrenci değişimi yapılıyor. Orada Tıp Fakültesi ve diğer fakültelerden öğrencilerimiz, öğretim görevlilerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. Orada 4 gün boyunca dolu dolu resmi bir program icra edildi. Türk kökenli arkadaşlarımızın hepsi çok mutlu oldular. Şunu açıkça söylemem gerekiyor ki Sayın Petermann Türk dostu bir insan. Kendisi Türk yetkilileri ve Türk halkını çok seviyor. Oradaki Türk vatandaşlarımızla çok güzel diyalogları var. Ben bu iki şehir arasındaki diyalog ve işbirliğinin ülkelere de yansımasını, devletimizi yönetenler bazında da aynı seviyede bir ilişkinin, sevginin, saygının oluşmasını canı gönülden arzu ediyorum. İnanılsın ki bundan orada ki Türk kökenli vatandaşlarımız son derece mutlu olacaklar. Son derece yüksek kazanımlar elde edilecektir” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme