• Haberler
  • Genel
  • “Beklentilerin üzerinde performans sergiledik” – Kocatepe Gazetesi

“Beklentilerin üzerinde performans sergiledik” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev süresi içinde, beklentilerin üzerinde bir performans sergilediğini kaydetti Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, görevdeki 5 yılında iyi bir hizmet yaptıklarını söyledi. Çoban, çarşı esnafı ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada “Geriye dönük baktığımız 5 yılda Allah'a hamd olsun milletin beklentisinin [&hellip]

"Beklentilerin üzerinde performans sergiledik"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev süresi içinde, beklentilerin üzerinde bir performans sergilediğini kaydetti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, görevdeki 5 yılında iyi bir hizmet yaptıklarını söyledi. Çoban, çarşı esnafı ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ni ziyaretinde yaptığı konuşmada “Geriye dönük baktığımız 5 yılda Allah’a hamd olsun milletin beklentisinin daha üstünde, büyük bir performansla yerine getirildiğini gözlemliyoruz. Bunu sadece biz söylemiyoruz, Afyonkarahisar’a 3-5 yıl hiç uğramamış vatandaşlarımız Afyonkarahisar’ın değişip geliştiğini bizzat söylüyorlar. Daha önce yatırım için para bulamayan tüm yatırımlarını iller bankasından alan bir belediyeden artık bugün istediği her iş için kaynak bulabilen, büyük yatırımlar için kredi kullanmaya gerek duymayan ve bizimle alakası olmayan geçmiş 41 trilyonu ödemiş olarak duran bir belediye başkan adayıyım” dedi.
“VERİLEN SÖZLER TUTULDU”
Afyonkarahisar halkına 2009 yılında verdikleri sözleri yerine getirdiklerini dile getiren Çoban, Akarçay projesinden bahsetti. Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akarçay için belediyemiz 15 Trilyon para harcadı. Kapalı Pazar alanı için 12 milyon lira para harcandı. 1 yılda asfalt için harcadığımız para 17 milyon lira. nitekim 2013 yılında yollara, kaldırımlara 32 milyon tl para harcandı. Bugün saatte 200 ton asfalt üreten en modern şantiyemizi afyonkarahisar’a kazandırdık. Bütün iş makinelerimizi yeniledik ve 14 kamyon, 18 kamyonet aldık. Hiç borçlanmadan 120 adet iş makinesi aldı.”
MAHALLEDE İLKLER
Çoban, mahalleye yaptıkları hizmetleri şöyle sıraladı: “Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ne ilk defa sıcak asfalt yaptık, kaldırımın hepsini bitirdik, 6’ya yakın park ve 1 Bilgi Evi yaptık. Türkiye’nin diğer illerinden diğer belediyeler gelerek fabrikalarımızı inceliyor. 40 trilyon para harcayarak Türkiye’nin en modern atık su arıtma tesisini kurduk. Eber gölü artık kirlenmiyor. Aylık 300 bin lira da para ödüyoruz. Bin 144 çocuğumuza bisiklet dağıttık, ilk defa suya zam yapamadık.” (Kocatepe Haber Merkezi)

DEV BİR PARK YAPILACAK
“Üniversitemiz hastane karşısına 6 tane eczaneyi 500 bin liraya yaparak 9 trilyona sattık” diyerek konuşan Çoban, “Park Hastanesi karşısına 70 bin liraya yaptık 4 trilyona sattık, Devlet Hastanesi’ne 14 eczane 20 trilyona sattık. Arsa ürettik. Oturursanız para bulunmuyor. Mütahitler hızımıza yetişemiyor. 5 yıl içinde sıcak asfaltsız yer kalmayacak. Görsel zevklerimizin daha üstün olacağı bir dönem olacak.29 bin metkarelik dev bir park yapacağız. Hanımlar Lokali yaptık ve ne ihtiyacı varsa bütün hizmetleri alabilirler” dedi.

PROJELER İKİ HAFTA İÇİNDE AÇIKLANIYOR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, seçim çalışmaları kapsamında Fuar Alanı Pazar Yeri’ni, Meyve Sebze Hali ve AFNAK Kamyon Garajı ile Karşıyaka Mahallesi’ni ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Adayı Çoban, Pazar yeri fiyatları bakımından Türkiye’de en ucuz yerin Afyonkarahisar olduğunu söyledi.
Çoban, “Bütün iş makinelerimizi yeniledik ve en modern doğaltaş fabrikası, asfalt şantiyesi, beton parke fabrikası yaptık. Karşıyaka mahallemizin yüzde 90 sıcak asfaltını bitirdik. Memurlarımıza ekstradan maaş veriyoruz. Kasamızda 2014 yılına 12 trilyon para kaldı. Her mahalleye fırın ve her mahalleye muhtar evi yapıyoruz. Müftülüğümüz ile ortak proje dahilinde 8 bölgemize Bilgi Evi yapacağız. 12 martta Türkiye’nin en büyük kapalı Pazar yerini açıyoruz. Önümüzdeki dönemin projelerini 2 hafta içinde açıklayacağım.”

Bakmadan Geçme