• Haberler
  • Genel
  • 'Bekleneni değil, beklenenin üzerinde hizmet vermek için çalışıyoruz'

'Bekleneni değil, beklenenin üzerinde hizmet vermek için çalışıyoruz'

Akrones Thermal Spa Otel Genel Müdürü Ünal Özgen, üç yılını dolduran termal otelde hizmet anlayışının misafir beklentisinin üzerinde olduğunu vurguladı Akrones Thermal Spa Otel'in Genel Müdürü Ünal Özgen, 30 yıllık turizm tecrübelerini ve Akrones'in üç yıllık hizmet sürecini Kocatepe Gazetesi okurları için değerlendirdi. Burcu Aydın: Aslen Afyonlu ve 30 yıldır turizm ve hizmet sektörüne katkıları [&hellip]

Akrones Thermal Spa Otel Genel Müdürü Ünal Özgen, üç yılını dolduran termal otelde hizmet anlayışının misafir beklentisinin üzerinde olduğunu vurguladı

Haber

Akrones Thermal Spa Otel’in Genel Müdürü Ünal Özgen, 30 yıllık turizm tecrübelerini ve Akrones’in üç yıllık hizmet sürecini Kocatepe Gazetesi okurları için değerlendirdi.
Burcu Aydın: Aslen Afyonlu ve 30 yıldır turizm ve hizmet sektörüne katkıları olan bir isim olarak kısaca sizi hatırlayarak röportajımıza başlayalım. Sayın Ünal Özgen kimdir?
Ünal Özgen: Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde yetiştim, ilk, orta öğrenimimi memlekette tamamladım. Meslek hayatıma çocuk yaşta komilik ve garsonluktan başladım. Bu işi yaparken işin ilmini de almak istedik. Muğla’da turizm otelcilik okuduk. Muğla ve Bodrum bölgesindeki otellerde çalışarak işe başladık. Afyon’a döndüğümüzde Maliye Bölümünü okuyup bitirdik. Bu süreçte Afyon’daki otellerle ve termal turizmle tanıştık. Bilindiği üzere bölgenin hatta Türkiye’nin ilk yapılan termal oteli olan Afyon Oruçoğlu Otel’de Oruçoğlu Ailesi ile çalıştık. Orada bir takım çalışmalar yaptıktan sonra Korel Termal Otel bünyesinde, son olarak da Akrones Thermal Spa Otel’de Genel Müdürlük yapmaktayım.
Burcu Aydın: Genel Müdürlük görevini yürüttüğünüz Akrones Thermal Spa Otel 3. kuruluş yıldönümünde. Bu üç yılı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ünal Özgen: Termalin beş yıldızlı otellerle tanışması Afyon’da gerçekleşti. Bunu Oruçoğlu Ailesi gerçekleştirdi. Türkiye’nin termal turizm konusundaki ilk temeli atan ve açılışı yapan bilindiği üzere Oruçoğlu Ailesidir. 1992 yılında bu işe başlanıldı. Aradan yıllar geçti. Her açılan tesis Afyon’a ve termal turizme kendi çapında katkılar sağladı. 2016 yılının Aralık ayında da Akrones Afyon’da hizmete kapılarını açtı. Akrones termal turizmi tercih eden misafirlere en üst seviyede konforda hizmet sunan gerçekten Afyon’da kalite standartlarının en üst seviyeye çıktığı bir hizmet anlayışı ile kapılarını açtı. Zaten ‘termalin başkenti’ konumuna erişen Afyon Akrones Otel ile birlikte Afyon’da böyle bir otel var mı algısıyla otelimizden içeri girildiği andan itibaren üst kalitede hizmet kendisini hissettiriyor. Afyon’da misafirlerimiz beklemedikleri bir kalite ve konfor anlayışı ile karşılaşıyorlar.
Burcu Aydın: Akrones Termal Otel’de kalite zirvede dersek yanlış olmayacaktır değil mi?
Ünal Özgen: Elbette yanlış olmayacak. Akrones Termal Otel Afyon’daki termal turizmin en yüksek seviyede kalitenin en yüksek çıtaya ulaştığı bir otel olarak hizmete girdi. Bizler de böyle bir alt yapı da hizmeti de buna uygun şekilde sunuyoruz. Tabii burası binadan ibaret değil. Hizmeti de en üst seviyeye getirmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ekiplerimizin eğitimlerini sağladık. Turizm Bakanlığı’nın eğitim birimlerinden destekler aldık. Özel eğitim kurumlarından da destekler aldık. Kendi bünyemizde bir eğitimci alıp personelin devamlı eğitimin arttırarak kaliteli hizmet anlayışından ödün vermiyoruz.
Burcu Aydın: Ekip ruhunu nasıl sağladınız? Kaç personel çalışıyor?
Ünal Özgen: Afyonkarahisar’ın eski isimlerinden biridir Akrones. Yüksek Tepe anlamına geliyor. Yanılmıyorsam o dönem Karahisar Kalesini temsilen ‘Yüksek Tepe’ ismi kullanılmıştır. Akrones Termal Otel bilindiği üzere Albay Ailesinin Özgür Yapı’nın bir kuruluşudur. Onlar Afyon’a böyle bir tesisi kazandırdılar. İyi ki de yapmışlar ellerine sağlık diyoruz. Biz de ekip olarak böyle bir emeğin karşılığında bu oteli en üst hizmet seviyesine çıkartmak için ekibimizle birlikte güzel bir çalışma örneği sergilemeye çalışıyoruz. Zaman zaman değişmekle birlikte 280 ile 300 arasında sezona göre elemanlarımız bulunuyor. Turizmde personel ortalaması diye bir ortalama vardır. Onun üzerindedir. Yani genelde 0,80-0,70 oranlarda çalışırlar. Oda sayısına göredir. Bizde neredeyse her odaya bir personel düşmektedir. Yüksek bir personel sayısı ile hizmet vermeye çalışıyoruz.
Burcu Aydın: Genç bir termal tesis olarak Akrones Termal Otel’in şehrimize ve sektöre kattığı değer itibariyle farkı nedir?
Ünal Özgen: Söyleşi başında söylediğim üzere her tesis Afyon gelişimine ciddi katkılar sağladı. Akrones Termal Otel de bu konuda kaliteyi en üst seviyeye çıkarırken bunu nasıl yaptı denilirse; Tesisimiz 317 odalı, 750 yatak kapasiteli olup bu rakam ilavelerle bine kadar ulaşabilmektedir. Bizim sosyal alanlarımız, misafir ve oda başına düşen metrekaremiz Türkiye ortalamasındadır. Yani oda başına neredeyse 260 metrekare alan düşüyor. Bu oran diğer otellerde 150-200 arasında değişmektedir. Kişi başına düşen yatak metrekaresine baktığınızda 130-140 metrekare civarındadır. İnsanlara çok geniş ferah alanlar sunuyoruz. Geniş bir lobimiz var. Çok geniş bir SPAmız var. Otelimiz açıldığında Türkiye’nin en büyük SPA alanına sahip termal tesis olarak lanse edildi. Gerçekten çok sayıda havuzlarımız, geniş SPA alanlarımızda masaj alanlarımız, güzellik cilt bakım alanlarımız, baylara ve bayanlara ayrı termal bölgelerimiz var. Miks havuzlarımız, ayrı ve açık havuzlarımızda mevcuttur. Özel aile banyolarımız mevcuttur. Termal oteller içerisinde bölge de Akrones Termal Otel’in SPAsı kıskandıracak düzeydedir.
Burcu Aydın: Termal tesis donanımı dışında da diğer hizmetler noktasında neler anlatırsınız?
Ünal Özgen: Bir Kongre Merkezimiz var. Kongre Merkezimizin içerisindeki toplantı salonlarımızın isimleri başta Kocatepe olmak üzere zaferle özdeşleşen isimler olarak tercih edilmiştir. Zafertepe, Beytepe, Belentepe gibi. Savaşın geçtiği tepelerin isimleri tercih edilmiştir. Bölgenin en büyük kongre merkezine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bin 870 metrekarelik bölgenin en büyük ve geniş toplantı salonu otelimiz bünyesindedir. Yani tiyatro düzeninde 2 bin kişiye hizmet verebilecek düzeydedir. Bölgenin en büyük salonunu üçe bölme imkânı vardır. Diğer küçük salonlarımızla birlikte de gerçekten güzel bir kongre merkezimiz vardır. Diğer otellerden farkımız 300 araçlık kapalı otoparkımızın olmasıdır. Konumumuz çok güzel. Tam kavşak noktasındayız. Otelimiz İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya kavşağının kesiştiği stratejik bir noktadadır. Otelimizin güzel konumuna ek olarak hemen yanımızda avm oluşu ayrı bir artıdır. AVM de ciddi katkı sağlıyoruz. Otel bünyesinde alakart hizmet veren şu anda ilimizdeki tek Steak House olarak Keyani Steak House var. Otel misafirlerimiz, yol müşterileri ve şehir insanı steak house faydalanabiliyorlar. Afyon’un et firmalarından etleri seçerek alıyoruz. Standart odalarımız 35 metrekaredir. Termal turizm sahil turizm gibi değildir. Biz insanlara 24 saat bir çatı altında ev konforunda bir hizmeti sunuyoruz. İnsanlarımıza bu otelde geniş ferah mekânlar sunuldu. Bu bakımdan Akrones Termal Otel avantajlı durumdadır. Teknolojinin en iyi şekilde kullanıldığı teknik alt yapısı en güzel tesislerden bir tanesiyiz. İnsanları mutlu etmeye çalışıyoruz.
Burcu Aydın: Akrones denildiğinde hizmet kalitesi ve yoğunluğunu göz önüne alındığında sadece termal turizm akla gelmiyor değil mi?
Ünal Özgen: Termal amacın yanı sıra dinlence, eğlence ve tatil amaçlı hizmette veriyoruz. Bir yarı yıl tatili geçirdik. Otelimizin yine bu yarı yıl tatilinde de tercih edilmesinden kıvanç duyuyoruz. Akrones Termal Otel’de termal, tatil, eğlenceye de yer var. Kongre salonunda iş amaçlı bir çok faaliyet yapılıyor. Komplike kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Doluluk oranlarımızdan son derece memnunuz. Tercih edilmek güzel bir şeydir. Tercih edilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye genelinde çocuklara ‘Anne baba Afyon’daki Akrones Otel’e gidelim dedirtebilmekti. Yarı yıl tatillerindeki tercih durumumuzla bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üç yıl boyunca müdavim olarak gelen misafirlere sahip olduk. Malum artık sömestr tatili de üçe bölündü. Kasım, Ocak ve Nisan olarak üçe bölündü. İnşallah diğer zaman dilimlerinde misafirlerimizi ağırlamaya devam edeceğiz. Animasyon hizmetleri, eğlence organizasyonları hatta ek animasyonlar da gerçekleştiriyoruz. Geniş lobi avantajımızı kullanıp Antalya’dan dans grupları getirerek gösteriler sunulmasını sağlıyoruz. Misafirlerimiz Afyon’da böyle bir dans grubu veya eğlencenin kendilerini şaşırttığını söyleyerek beklentinin üzerinde ki hizmet anlayışımızı perçinliyoruz. Sözün özü; Beklenen hizmeti değil beklentilerin üzerinde hizmeti vermek istiyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı.

Bakmadan Geçme