Bedesten'de beklenen tadilat nihayet başladı

Afyonkarahisar'ın en eski çarşılarından olan Bedesten Çarşısı'nda restorasyon çalışması başladı. Çatıda başlayan çalışmaların 45 gün içinde bitirilerek genel restorasyona geçilmesi hedefleniyor 1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimara ve Ermeni bir ustaya yaptırılan Genç Dönem Osmanlı yapılarından olan Tarihi Bedesten Çarşısı içinde 55 dükkan bulunuyor. Genellikle çeyiz ve tuhafiye üzerine hizmet veren esnaf, başlayan [&hellip]

Bedesten’de beklenen tadilat nihayet başladı

Afyonkarahisar’ın en eski çarşılarından olan Bedesten Çarşısı’nda restorasyon çalışması başladı. Çatıda başlayan çalışmaların 45 gün içinde bitirilerek genel restorasyona geçilmesi hedefleniyor

1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimara ve Ermeni bir ustaya yaptırılan Genç Dönem Osmanlı yapılarından olan Tarihi Bedesten Çarşısı içinde 55 dükkan bulunuyor. Genellikle çeyiz ve tuhafiye üzerine hizmet veren esnaf, başlayan restorasyon çalışmalarından dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.
Bedesten’de 12 yıldır esnaflık yapan Hacı Ömer Tüplek, 10 yılı aşkındır şehrin üst düzey yöneticilerinden çarşının restorasyonu için talepte bulunduklarını aktardı. Seçim dönemlerinde de gelen siyasilere sık sık bu konudan bahsettiklerini belirten Tüplek, çabaları sonrasında Afyonkarahisar Belediyesi’nden sonuç aldıklarını ifade ederek, Belediye tarafından restorasyon için ihale açıldığını söyledi.
TURİSTLERİN
UĞRAK YERİ OLACAK
Tarihi Bedesten Çarşısı’nın bu haliyle kente gelen turistlerden ilgi görmediğini belirten Tüplek, turist rehberlerinin de kötü bir imaj oluşmaması için turistleri Bedesten’e sokmadan Kale ve konaklar bölgesine götürdüğünü dile getirdi. Tüplek, “Bedesten Çarşısı, yüzyıllık bir çarşı. Tarihi açıdan önemli bir yer olmasına rağmen, bakımsız halinden dolayı kente gelen turistlerin uğramadığı bir yer halindeydi. Belediye tarafından ihalesi yapılan restorasyon işinden sonra Kale ve konaklar bölgesine gidecek olan turistlerin mutlaka uğramadan geçmeyeceği bir yer olacağını düşünüyoruz. Arka tarafta restore çalışmaları süren Taşhan ile birlikte turistlerin uğrak yeri olacağız” dedi.
ÇATI 45 GÜNDE BİTER
Restorasyon işine çatıdan başladıklarını belirten yüklenici firma yetkilisi Mehmet Doruk, 45 gün içinde çatıdaki işleri bitirmeyi planladıklarını söyledi. Ahşap çatı iskeleti yapıldığını belirten Doruk, çam tahtaların çürümeye ve böceklere karşı ilaçlandığını hatırlatarak, çatının Osmanlı kiremit ile kapatılacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme