Bedesten, bir kez daha masada

Tarihi özelliğe sahip Bedesten Çarşısı'nın restorasyonu için bir görüşme daha yapıldı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bedesten Çarşısı dernek yönetimiyle bir araya gelerek, Bedesten’in restorasyonunu bir kez daha masaya yatırdı.'YÜZDE 60'INI KARŞILAYALIM' TEKLİFİDaha önceki toplantılarda belirtiliği üzere, restorasyon ihale bedelinin yüzde 60’ını karşılaşamaya hazır olduklarını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, yüzde 40’lık kısmın mülk [&hellip]

Bedesten, bir kez daha masada

Tarihi özelliğe sahip Bedesten Çarşısı’nın restorasyonu için bir görüşme daha yapıldı

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bedesten Çarşısı dernek yönetimiyle bir araya gelerek, Bedesten’in restorasyonunu bir kez daha masaya yatırdı.
“YÜZDE 60’INI
KARŞILAYALIM” TEKLİFİ
Daha önceki toplantılarda belirtiliği üzere, restorasyon ihale bedelinin yüzde 60’ını karşılaşamaya hazır olduklarını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, yüzde 40’lık kısmın mülk sahibi esnaflar tarafından karşılanması için taahhüt verilmesi yoluyla somut adım atılması gerektiğini söyledi.
Restorasyon için tasdikli restorasyon projesinin hazır olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, Valilik ve Belediye olarak restorasyon ihale bedelinin yüzde 60’ını karşılaşamaya hazır olduklarını bir kez daha yineledi. Geriye kalan yüzde 40’lık kısmın mülk sahibi esnaflar tarafından karşılanması için duyarlılık beklediklerini belirten Vali Balkanlıoğlu, mülk sahibi esnaflar tarafından taahhüt verilmesi suretiyle somut adım atılmasını istedi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun bu talebi üzerine, taahhüt yazısının Valilik ve Belediye kanalıyla hazırlanmasını isteyen dernek yöneticileri, böyle bir durumda işlerin daha da kolaylaşacağını dile getirdi. Dernek yöneticilerinin isteğini olumlu karşılayan Vali Balkanlıoğlu ise Belediye ile birlikte bu konuda çalışma yapacaklarını ifade etti.
MÜLK SAHİPLERİ YANAŞMIYOR
Restorasyon için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Mülk sahiplerinin yaklaşık yüzde 30-40’ı bu işe yanaşmıyor ve çeşitli nedenlerle karşı çıkıyor. Kimisi hiç para vermek istemiyor. Kimisi de restorasyon projesi nedeniyle aslına aykırı olan yapılaşmalara müdahale edilebileceği endişesiyle karşı çıkıyor. Bunların dernek yöneticileri tarafından ikna edilmesi uygun olacaktır. Valilik ve Belediye olarak daha önce de belirttiğimiz gibi yüzde 60’lık kısmını yapmaya hazırız. Bizimle ilgili hiçbir sorun yok. Sorun mülk sahiplerinden kaynaklanıyor” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme