'Bedelini hukuk yoluyla, ÖDETTİRECEĞİM'

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e ağır eleştirilerde bulunarak Belediye'ye siyah çelenk bırakan Malul Gazi İsmail Kumartaşlı'nın ardından Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, şehit aileleri ve gaziler Zeybek'e tam destek verdi. Ziyarette konuşan Zeybek, “Ağzından çıkan lafları düşünmeden söyledi ve bunun bedelini de hukuk yoluyla ödettireceğim, kusura bakmasın” dedi   Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, şehit aileleri [&hellip]

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ağır eleştirilerde bulunarak Belediye’ye siyah çelenk bırakan Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’nın ardından Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, şehit aileleri ve gaziler Zeybek’e tam destek verdi. Ziyarette konuşan Zeybek, “Ağzından çıkan lafları düşünmeden söyledi ve bunun bedelini de hukuk yoluyla ödettireceğim, kusura bakmasın” dedi

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, şehit aileleri ve gaziler Mehmet Zeybek’e destek ziyaretini 1 Şubat Cumartesi günü öğle saatlerinde gerçekleştirdi.
PLATFORM MAKAMDA ZİYARET ETTİ
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan 2020 Yılı Şehitler Takvimi üzerinden gündem oluşturulmak istediğini belirten Mehmet Zeybek’i kınayan ve ağır bir dille eleştirilerde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın tepkisine karşılık geldi. Ziyarette; Şehit Aileleri, Gaziler, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal, Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyesi Ali Zengin ve platform üyelerinden oluşan kalabalık heyet yer aldı.
“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK İSTİSMAR EDİLEMEZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e desteklerini açıklayan Afyonkarahisar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Üyesi Ali Zenkin, şehitlik ve gazilik unvanları üzerinden yapılan istismarı kabul etmediklerini söyledi. Şehitlik kavramının incitildiğine dikkat çeken Zengin, “Şehitlik kavramının incitilmesini uğratılmasını şiddetle kınıyoruz. Belediye’nin Şehit ailelerine ve gazilerimize yönelik yaptığı çalışmaları ortadadır. Şehitlik kavramını kendi inhisarına almak isteyenler ve bu kavram üzerinden kendi siyasi istikballerini oluşturmak isteyenler, devletimizin yetkililerinin bu şekilde itham edenler son derece yanlış bir davranış içerisinde olmuşlardır. Bu konuda bütün sivil toplum kuruluşları olarak Belediye Başkanımıza destek verdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal, son gelişmelerden duydukları rahatsızlık ve üzüntüyü dile getirdi. Hürkal, “Şehitler Takvimi Belediye tarafından 10 yıldır basılmaktadır. Takvim kimsenin tekelinde değildir. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Belediye’ye yönelik yapılan açıklamalar maksadını aşmıştır.” dedi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yasin Çubuk’un babası Lokman Çubuk, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in her zaman yayında olduklarını, oğlu Yasin’in geçen yıl şehit olduğunu belirterek, “Başkanımıza yönelik yapılan haksız eleştiriler uygunsuzdur” diye konuştu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet’in babası Rüstem Emet ise Zeybek’in desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini şehri temsil eden bir Belediye Başkanı’nın şahsına yapılan ithamları asla kabul etmediklerini vurguladı. Mehmet Ali Kumalar da Zeybek’e yönelik eleştirilere karşı “Başkanımın yayındayım. O dürüst bir insan” ifadelerini kullandı.
“HAD BİLMEZLİK VE SİYAH ÇELENK KABUL EDİLEMEZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek kendisini ziyarete gelen şehit aileleri, gaziler ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu mensuplarına ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek tüm konuklarıyla yakından ilgilendi. Şehitler Takvimi üzerinden Belediyeye ve kendisine yönelik gündemi meşgul eden açıklamaları yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacaklarını söyleyen Zeybek, “Haddini bilmez birisinin Belediye’nin önüne gelerek siyah çelenk koymasını asla kabul edemeyiz. Kendisini Şehit ve Gazilerimizin tek temsilcisi zanneden o şahsı o şekilde konuşturanın da kim olduğunu çok iyi biliyorum. O şahsı figüran olarak kullanacaklarına yürekleri yetiyorsa kendileri çıksın, kendileri konuşsunlar.” şeklinde konuştu.
“YÜREĞİ YETİYORSA TAKVİMİ KENDİSİ YAPTIRSIN”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin resmi bir kurum olduğunun altını çizen Zeybek şöyle konuştu:
“Bizim muhatabımız devletimizdir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıdır. Takvimde derneğin amblemine yer vermek zorunda değilim. Yüreği yetiyorsa kendisi yaptırsın takvimini. Benim muhatabım Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıdır, ildeki temsilcisi de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüdür. Takvime Bakanlığımızın amblemini koydum. Arşivleri de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden aldık. Kaldı ki 10 yıldır dizgi ve baskısını Belediyemiz yaptığına göre dizgiyi de baskıyı da biz yapıyoruz. Ağzından çıkan lafları düşünmeden söyledi, bunun bedelini de hukuk yoluyla ödettireceğim. Ben Afyon merkezdeki 232 bin hemşehrimin hakkını, hukukunu korumakla görevliyim. Kılı kırk yarıyorum. Kul hakkını, hakkını gözetmeye gayret gösteriyorum. Devletimizin gelirini çar, çur etmek gibi bir niyetim yok. Ama başkalarının niyetlerinin farklı olduğunu da biliyorum. Hukuki yollara başvurdum. Arkadaşımız derdini hukuk önünde ispatlasın.”

Bakmadan Geçme